Θεατρική παράσταση στο «Στρογγυλό»




Η θεατρική ομάδα «Μέλισσες» παρουσιάζει την παράσταση «Αίθουσα αναμονής» του Αλέκου Λιδωρίκη, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Κονταξάκη, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019ώρα 20:30, στο «Στρογγυλό».

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεκτή κάθε προσφορά σε τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Λίγα λόγια για το έργο, από τη θεατρική ομάδα «Μέλισσες»

Η επιλογή μας φέτος να ανεβάσουμε το έργο του Αλέκου Λιδωρίκη «Αίθουσα Αναμονής», βασίστηκε κυρίως σε δύο σημαντικούς λόγους:

Πρώτον, το έργο διακατέχει ένας βαθύς, ουσιαστικός τόνος ανθρωπισμού. Ο συγγραφέας σκύβει με συμπόνια πάνω από το άτομο που στέκει αμήχανο κι αναποφάσιστο, καθώς αντικρίζει τη ζωή με δέος. Το έργο «μιλάει» σε όλο το κοινό υπενθυμίζοντας ότι οι χαρακτήρες του έργου είναι φιγούρες που ζούσαν, ζουν και θα ζουν ανάμεσά μας σε μια κοινωνία που φαίνεται να προβληματίζεται γύρω από τα ίδια, γνώριμα σε όλους μας θέματα.

Δεύτερον, το έργο αυτό, που γράφτηκε το 1938, παίχτηκε για πρώτη φορά από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη το 1939 με εξαίρετους ηθοποιούς όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Γιώργος Παππάς, και φυσικά η Μαρίκα Κοτοπούλη. Ωστόσο το έργο αυτό δεν έχει ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα.
Αποτέλεσε λοιπόν για εμάς μία επιπλέον πρόκληση το να το φέρουμε στο προσκήνιο ώστε το κοινό να γνωρίσει αυτό το πληθωρικό έργο.
Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να φανεί αντάξιο των προσδοκιών σας και να ευχαριστηθείτε την παράσταση όσο και εμείς εξερευνώντας το κείμενο!

Παίζουν με σειρά εμφανίσεως οι ηθοποιοί:

Ντίνος Αντωνιάδης… (ο άνθρωπος με την αρμόνικα)
Σόνια –Θεώνη Πασπαλιάρη… (αυτή που δεν πιστεύει σε τίποτα)
Μιχαέλα Σαρρή… (η ερωτευμένη κοπέλα)
Μανώλης Μαντάς…(ο νέος που θέλει τα ταξίδια)
Σήφης Νικολακάκης… (γιατρός Ορλώφ)
Κασσιανή Σιδερίδου…(Μελίνα, η γυναίκα του)
Ανθή Μάστορα… (αυτή που έχασε το παιδί της)
Δημήτρης Κοντός…(ο «άλλος»: Στέφανος Ρέλης)
Καλλιόπη Αποστολίδου…(η «άλλη»: Ρωξάνη)
Παναγιώτης Τσιώλης…(ο κύριος που θέλει να πλουτίσει)
Κωνσταντίνος Τζουάννας…(ο κύριος με το τικ)

Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Κονταξάκης
Φωτισμοί: Νίκος Χατζούδης
Σκηνικά – Ήχος: Εμμανουήλ Κονταξάκης
Κουστούμια: Ζαμπία Πανταλού &
Καίτη Ευαγγελοπούλου
Φωτογραφία: Βασιλική Χρυσικού
Υποδοχή: Γιώργος Νικολακάκης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.