Συνάντηση εργασίας του Κώστα Χαρίτου με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης




Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε στις 23/4/2019 στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Κώστας Χαρίτος, υποψήφιος δήμαρχος με το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι». Συναντήθηκε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γρηγόρη Θεοδωράκη.
Η Υπουργός ανέφερε ότι η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Ενημέρωσε τον Κώστα Χαρίτο για τις προγραμματισμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε συνεργασία και με το υπουργείο Εσωτερικών, για την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης, για το ψηφιακό ΚΕΠ και την ενίσχυση των ΚΕΠ με επιπλέον προσωπικό, για τη σταδιακή εξομάλυνση και τον εξορθολογισμό των εργασιακών σχέσεων με πιλότο τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των τοποθετήσεων αναπληρωτών προϊσταμένων στον δήμο Αλίμου με αποφάσεις δημάρχου και η μη αποστολή των υπηρεσιακών φακέλων για τις κρίσεις προϊσταμένων, ώστε αυτές να γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία. Η Υπουργός επισήμανε την πάγια θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς ισχυρή, ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.