Προσβάσιμες σε όλους οι ελεύθερες παραλίες του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Προσβάσιμες σε όλους είναι οι ελεύθερες παραλίες του Αλίμου, μετά την τοποθέτηση 2 SEATRAC, στην δημοτική παραλία (στάση τραμ Καλαμάκι) και στην παραλία “BIKINI” (στάση τραμ Λουτρά Αλίμου).

“Από φέτος το καλοκαίρι, οι δύο ελεύθερες παραλίες του Αλίμου θα διαθέτουν τις ειδικές ράμπες για να μπορούν να κολυμπούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα. Η παραλία μας γίνεται πιο φιλική στα ΑμεΑ και η θάλασσά μας προσβάσιμη σε όλους” δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης

Την ενέργεια του δήμου Αλίμου χαιρετίζει ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

“Mετά τη Γλυφάδα και τη Βούλα και ο Άλιμος, που είναι η κοντινότερη παραλία στην Αθήνα, αποκτά δυο SEATRAC, για να δώσει στα ανάπηρα άτομα την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών από τις αρχές. Αν δεν εκπαιδεύσεις τον κόσμο το αποτέλεσμα θα είναι κάποιοι να έχουν μία φοβική αντιμετώπιση απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. Μπορεί να σκέφτονται για παράδειγμα: «μήπως η αναπηρία κολλάει;», «μήπως αυτοί που θα έρχονται στην παραλία τώρα που θα υπάρχει η ειδική ράμπα τα…κάνουν πάνω τους;

Αποτελεί ευκαιρία ότι εκτός από την πρόσβαση η διάταξη Seatrac βοηθάει στην συνεκπαίδευση και στην άρση των στερεοτύπων για την ζώσα κατάσταση της αναπηρίας”.

Τι είναι το SEATRAC και πώς ακριβώς λειτουργεί;

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση τους στη θάλασσα.

 

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα, ο χρήστης πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο του, μεταφέρεται από την παραλία μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος. Μόλις τελειώσει το μπάνιο του επιβιβάζεται στην καρέκλα και πάλι πατώντας ένα κουμπί επιστρέφει στη στεριά.

Είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, ενώ δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση, καθώς μπορεί να τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και να απομακρύνεται το φθινόπωρο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.