Οι Αμερικανοί στη Μικρασιατική Καταστροφή




Την Τετάρτη 8η Μαΐου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο της Εστίας Νέας Σμύρνης, εκδήλωση φόρου τιμής για όλους τους Αμερικανούς που βοήθησαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, τόσο  κατά τις ημέρες της Καταστροφής του 1922 όσο και κατά την εγκατάστασή τους αργότερα στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του Τμήματος AHEPA Παλαιού Φαλήρου Phalereus HJ-38 και της Εστίας Νέας Σμύρνης και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδας D-25. Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν οι κυρίες Αντωνία Δήμου, Εταίρος στο CMED UCLA και Θέμις Παπαδοπούλου, Έφορος Μουσείων & Βιβλιοθήκης της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ Ιωάννης Παπαδάτος, πρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης και Αργύρης Τσουνάκης, πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Παλαιού Φαλήρου Phalereus HJ-38, ο πρόεδρος της Περιφέρειας AHEPA Καναδά κ. Χρήστος Αργυρίου, ο Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ευρώπης κ. Θάνος Πιτυρής, ο Κυβερνήτης AHEPA Ελλάδας κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, o Αντικυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Γραμματέας του Διπλωματικού Σώματος Ελλάδας, πρόεδροι και μέλη τμημάτων AHEPA και παρακολούθησε  με ενθουσιασμό πλήθος κόσμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.