Καισαριανή: Δημιουργία ζώνης αντιπυρικής προστασίας στον οικισμό του Βλητικού Σταθμού




Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Καισαριανής για μέτρα αντιπυρικής προστασίας στον Βλητικό Σταθμό υλοποιείται αυτό το διάστημα. Προχωρά, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία, η δημιουργία ζώνης αντιπυρικής προστασίας γύρω από την περιοχή του Βλητικού Σταθμού, η διάνοιξη δρόμου πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και ο καθαρισμός του ρέματος του οικισμού. Επίσης, συνεργεία έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση και απομάκρυνση παλιών αντικειμένων από τον ευρύτερο χώρο σε συνεργασία με τους κατοίκους του οικισμού.

Ο Δήμος Καισαριανής όλα αυτά τα χρόνια διεκδίκησε το έργο απευθυνόμενος προς όλους τους αρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής.

Τα έργα αυτά συμπληρώνουν τα συνολικά μέτρα προστασίας του οικισμού που συνοδεύονται από το σχέδιο εκκένωσης του, το οποίο έχει εγκριθεί και κατατεθεί στην Περιφέρεια, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Δασών. Βάσει του σχεδίου το καλοκαίρι του 2018 έγινε άσκηση εφαρμογής του με τους κατοίκους του Βλητικού Σταθμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.