«Δεν θα περάσει ο φασισμός» – H Mάγδα Φύσσα στα “Παναγούλεια 2019”




Κεντρικό μήνυμα των φετινών Παναγουλείων, των καθιερωμένων εκδηλώσεων μνήμης για τον αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρο Παναγούλη, ήταν ο στίχος του ποιητή Γιάννη Νεγρεπόντη: «Δεν θα περάσει ο φασισμός».
Το μήνυμα δυνάμωσε μέσα από την παρουσία και τις ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών που δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς ενώνοντας τη φωνή τους με πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στις συναυλίες, στην ομώνυμη πλατεία λίγα μέτρα μακριά που άφησε την τελευταία του πνοή στο θανατηφόρο τροχαίο.
Το πολιτικό μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη και τις εκδηλώσεις τίμησαν ο αδελφός του Αλέκου, Στάθης Παναγούλης, βουλευτές και πλήθος αυτοδιοικητικών. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία της Μάγδας Φύσσα, της μητέρα του Παύλου που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
Η δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Το σύμβολο του αντιφασισμού, της αντίστασης και της δημοκρατίας για εμάς είναι ο Αλέξανδρος Παναγούλης και όλοι όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικού μίσους και της νεοναζιστικής βίας, όπως πριν λίγα χρόνια, στις μέρες μας, ο Παύλος Φύσσας. Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου τιμάται παγκοσμίως η ημέρα της μάνας. Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου που βρέθηκε κοντά μας η Μάγδα Φύσσα”.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και το Ενιαίο Αντιφασιστικό Μέτωπο.

Στο διήμερο συναυλιών συμμετείχε πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να απολαύσει- με αλφαβητική- σειρά τους:
Φωτεινή Bελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννη Ζουγανέλη, Χρίστο Θεοδώρου, Βιολέτα Ίκαρη, Βασίλη Καζούλη, Λαμπρινή Καρακώστα, Βίκυ Καραντζόγλου, Θοδωρή Κοτονιά, Κατερίνα Μακαβού, Σαββέρια Μαργιολά, Θοδωρή Μαυρογιώργος, Απόστολο Μόσιο, Λεωνίδα Μύαρη, Νίκο Ξύδη, Γιάννη Παπαγεωργίου, Πάνο Παπαϊωάννου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ορφέα Περίδη, Μανώλη Πυροβολάκη, Φρόσω Στυλιανού, Αγγελική Τουμπανάκη, Διονύση Τσακνή, Μανώλη Φάμελο και Λάκη Χαλκιά

Ενώ τη μουσική επιμέλεια, τις ενορχηστρώσεις και το πιάνο είχε ο Ανδρέας Αποστόλου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.