Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης: Ανθρωποκεντρικές πρωτοβουλίες με προστιθέμενη κοινωνική αξία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό πλάνο της Astir για την υλοποίηση έργων υποδομής και δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της εταιρίας σε ανθρωποκεντρικές πρωτοβουλίες με προστιθέμενη συλλογική αξία.

Σε συνεργασία με τοπικούς και θεσμικούς φορείς, η Astir προχωρά δυναμικά σε μια σειρά από επενδύσεις και δράσεις που στοχεύουν στη διασφάλιση και ανάδειξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνίας μέσα από ενέργειες με κοινό όφελος.

Με το βλέμμα στην τοπική κοινωνία

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συναντίληψης με το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η Astir προχωρά στην υλοποίηση έργων υποδομής συνολικού ύψους 650.000 ευρώ, που θα ανταποκρίνονται σε θεμελιώδεις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, βελτιώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές και θέτοντας ταυτόχρονα αναπτυξιακές βάσεις για το άμεσο μέλλον.

Πρόκειται για έργα που έχουν προταθεί από το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και είναι απολύτως συνακόλουθα με τις αξίες και τους στρατηγικούς πυλώνες της Astir για την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος και τη δημιουργία υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με 3.200 φωτιστικά και λαμπτήρες νέας γενιάς εξοικονόμησης ενέργειας για πάρκα και πλατείες βαίνει προς ολοκλήρωση μέσα στους επόμενους μήνες. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ύψους 185.000 ευρώ με σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, καθώς συμβάλλει στη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας για το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, η Astir συμμετείχε στη σύμπραξη του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του γηπέδου Βουλιαγμένης, δωρίζοντας το υψηλής τεχνολογίας ταρτάν για τις διαδρομές στίβου, ύψους 120.000 ευρώ, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη στρατηγική σημασία του αθλητισμού ως αναπτυξιακού οχήματος αλλά και ως υγιούς διεξόδου για τους νέους.

 Δράσεις για τον Πολιτισμό

Η διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής αποτελεί μια από τις αξίες που διαπνέουν την Astir και βασικό πυλώνα του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας. Τόσο η ανάπλαση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και η αναβάθμιση των υποδομών της παραλίας, πραγματοποιούνται με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αξία του συγκροτήματος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Astir να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο προορισμό που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας. Για το σκοπό αυτό έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί δράσεις για την ανάδειξη και συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων στην έκταση της Astir.

Ο κ. Στέλιος Κουτσιβίτης, Διευθ. Σύμβουλος της Astir δήλωσε σχετικά: «Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε στη στήριξη και ανάπτυξη της κοινωνίας, μέσα από πρωτοβουλίες με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και συλλογικό αποτύπωμα. Δουλεύοντας από κοινού με τοπικούς και θεσμικούς φορείς, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, προσδοκούμε να αναδείξουμε τη σπουδαία περιβαλλοντική, πολιτιστική και κοινωνική αξία της περιοχής, με επενδύσεις και δράσεις που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων».

Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δήλωσε σχετικά: «Επενδύσεις όπως αυτή του Αστέρα Βουλιαγμένης δίνουν στην περιοχή μας προστιθέμενη αξία. Η διοίκηση της μονάδας, κατά τη διάρκεια των εργασιών αλλά και τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου δείχνουν το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει τον όμιλο, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο όπως η διαφύλαξη και ανάδειξη του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της περιοχής, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων στην περιοχή. Η Δημοτική Αρχή θα στέκεται αρωγός στις κοινές μας προσπάθειες να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε αυτά τα θέματα».

Σχετικά με την Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. (Astir):

Η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. (Astir) αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας με ιστορία άνω των 50 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε σε πολυτελή προορισμό παγκοσμίου βεληνεκούς. Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της, συμπεριλαμβανομένων της ανακαίνισης του ξενοδοχείου ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, της αναβάθμισης της Astir Marina, της Astir Beach, της ανάπτυξης έως και 13 πολυτελών κατοικιών, καθώς και της δημιουργίας πάρκου αναψυχής. Περισσότερες πληροφορίες www.astir.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης: Ανθρωποκεντρικές πρωτοβουλίες με προστιθέμενη κοινωνική αξία

  • 24/05/2019 at 4:50 μμ
    Permalink

    Είναι τουλάχιστον οξύμωρο και αντιφατικό να μιλούν για “αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών προβλημάτων” αυτοί που “απομάκρυναν”τουλάχιστον 600 εργαζόμενους από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Τα στοιχεία για τις ενέργειες της διοίκησης της Αστήρ Παλλάς αλλά και του “συντρόφου” δημάρχου είναι διαθέσιμα στον κάθε ενδιαφερόμενο…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.