Ανακοίνωση του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” για το debate που δεν έγινε




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” έκρινε εξ αρχής θετική την πρωτοβουλία που πήρε το ΝΟΤΙΟ ΣΗΜΑ για τη διεξαγωγή δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αλίμου. Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην προσπάθεια να παίξει η κοινωνία ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του Αλίμου.

Από τις πρώτες ανεπίσημες συζητήσεις επισημάνθηκε από τη μεριά μας ότι η πρόταση για δημόσια αντιπαράθεση κατατέθηκε αρκετά καθυστερημένα, αφήνοντας έτσι λίγα περιθώρια για συνδιαμόρφωση του πλαισίου. Η βασικότερη επιφύλαξή μας αφορούσε στον ορισμό ενός μόνο συντονιστή δημοσιογράφου από ιδιωτικό κανάλι. Προτείναμε τη συμμετοχή δύο ακόμη δημοσιογράφων, εκ των οποίων ένας από τη δημόσια τηλεόραση. Προτείναμε να συνδιαμορφωθούν οι Θεματικές Ενότητες και να είναι σαφής και οριοθετημένη η διαδικασία. Προτείναμε το κοινό να παρακολουθεί με κόσμιο τρόπο.

Προσήλθαμε την Κυριακή 13/5/2019 στην ομάδα εργασίας για την προετοιμασία του ντημπέιτ, εκπροσωπούμενοι από έναν έγκριτο δημοσιογράφο, μέλος τη Κίνησής μας. Εκεί επαναλάβαμε τις προϋποθέσεις που ήταν σημαντικές για την παρουσία μας στο ντημπέιτ. Πρώτο και πιο σημαντικό θεωρούσαμε τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων. Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκαν οι όροι της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” έχει έμπρακτα αποδείξει, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, ότι υποστηρίζει τη δημόσια αντιπαράθεση και τον διάλογο με όρους πολιτικούς, με όρους ισοτιμίας και δημοκρατίας.
Λυπούμαστε που τελικώς δεν έγινε το ντημπέιτ και ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξει τόσο καλύτερη προετοιμασία όσο και περισσότερη ελαστικότητα ώστε να γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.