31ο  Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γλυφάδας




Ο ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας  και ο Σύλλογος γονέων του 13ου  δημοτικού σχολείου  Γλυφάδας προκηρύσσουν το  31ο  Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γλυφάδας, για μαθητές και μαθήτριες  δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Διεύθυνση Αγώνων: Ο  κ. Σκλαβούνος Παναγής .

Επικεφαλής Διαιτητής:  Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται o κ. Αναστασίου Μάριος.

 Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 Μαΐου το απόγευμα στους χώρους του 13ου  δημοτικού σχολείου  Γλυφάδας, οδός Σόλωνος 5.

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της Γλυφάδας και μαθητές – μαθήτριες που αγωνίζονται στο σκάκι σε σωματεία  της Γλυφάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι μαθητές και μαθήτριες οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή ως την Παρασκευή 17  Μαΐου στο email: [email protected], αναγράφοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο και Τάξη. Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής στο χώρο και μέρα των αγώνων από 16:30 μέχρι 16:55 (μ. μ.) Όσοι προσέλθουν μετά τις 17:00  θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης αγώνων: 17:05.

Σύστημα Αγώνων:

Οι μαθητές θα αγωνιστούν ξεχωριστά ανά τάξη που φοιτούν, με Ελβετικό σύστημα πέντε γύρων (του γυμνασίου σε ένα όμιλο όλες οι τάξεις) με αρχική αλφαβητική κατάταξη.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας για το Ελβετικό

α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,

β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 και γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15’ για κάθε παίκτη.  Σε περίπτωση κατά την οποία δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους και όλες τις παρτίδες, χρησιμοποιούνται χρονόμετρα στις παρτίδες οι οποίες δεν έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας μετά την έναρξη του τρέχοντος γύρου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρόνος σκέψεως είναι πέντε (5) λεπτά της ώρας για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε παίκτη/ παίκτρια.

 Κανονισμοί Αγώνων

Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE.  Ειδικά για  τυχόν αντικανονικές κινήσεις, μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης. Για κάθε εκτός Προκήρυξης και Κανονισμών θέμα, αρμόδιος είναι ο διευθυντής των αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής.

Απονομές – Βραβεύσεις – Έπαθλα

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. Στα δημοτικά σχολεία θα προστεθούν οι βαθμοί των πέντε παιδιών, που πήραν τους περισσότερους βαθμούς ανά σχολείο της Γλυφάδας και θα δοθούν τρία κύπελλα στα σχολεία που έχουν τα μεγαλύτερα αθροίσματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.