Τρεις παιδικοί σταθμοί σε τρία χρόνια στη Γλυφάδα




Με δύο νέους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε πλήρη λειτουργία ξεκίνησε το 2018 η σχολική χρονιά για τα βρέφη και τα νήπια στη Γλυφάδα και το 2019 προστέθηκε ένας ακόμα! Χάρη στους δύο νέους σταθμούς και στην ενίσχυση σε προσωπικό, πέρυσι για πρώτη φορά 9 στα 10 νήπια (ποσοστό-ρεκόρ) που έκαναν αίτηση έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας. Πλέον, ενισχύεται και το κομμάτι για τα βρέφη, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στη διασταύρωση των οδών Νέζερ και Θεμιστοκλέους.

Ο πρώτος νέος παιδικός σταθμός που δημιουργήθηκε την τελευταία τριετία βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στη διασταύρωση των οδών Πανδώρας και Θεμιστοκλέους, σε διώροφο κτήριο που ανακαινίστηκε πλήρως, με μεγάλο αύλειο χώρο.

Πρόκειται για τον πρώτο παιδικό σταθμό που κατασκευάστηκε στην πόλη μας μετά από δώδεκα χρόνια! Πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας για μικρά παιδιά (σίτες, ειδικά πλέξιγκλας, μεμβράνες ασφαλείας στα τζάμια, κ.ά.). Διαθέτει φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (LED), ασανσέρ, ολοκαίνουργιο εξοπλισμό επίπλων και παιχνιδιών, πέντε αίθουσες διδασκαλίας άνω των 30 τετραγωνικών κάθε μία και ένα πολυχώρο εκδηλώσεων. Η αυλή του παιδικού σταθμού είναι έκτασης περίπου μισού στρέμματος, στρωμένη με ειδικό χλοοτάπητα.

Ο δεύτερος παιδικός σταθμός που κατασκευάστηκε από τη δημοτική αρχή είναι στην περιοχή της Ευρυάλης, στην οδό Πύργου και κατασκευάστηκε εξαρχής με ίδιους πόρους από το Δήμο Γλυφάδας, σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, πρωτότυπο και οικολογικό.

Ο δημοτικός παιδικός σταθμός, επί της οδού Πύργου στην περιοχή της Ευρυάλης, έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένο μοτίβο, ώστε να αναπτύσσεται σαν ένα μικρό χωριό περιτριγυρισμένο από κήπους. Στον αύλειο χώρο δημιουργήθηκε ένας μικρός λόφος για τσουλήθρες και άλλα παιχνίδια, ενώ φυτεύτηκαν άνθη και δέντρα.

Ο κήπος είναι το μικροπεριβάλλον όπου τα παιδιά θα αθληθούν και θα παίξουν. Τα δέντρα έχουν επιλεγεί ώστε η εναλλαγή των εποχών να γίνεται ορατή, και η φυσική σκιά να δροσίζει τις γωνιές του κήπου το καλοκαίρι. Παράλληλα, οι τάξεις λούζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από φυσικό φως. Ο παιδικός σταθμός έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σαν μια μικρή κοινωνία, ένα μικρό χωριό που αλληλεπιδρά με το γύρω περιβάλλον του.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, ετοιμάζεται και δεύτερος βρεφονηπιακός σταθμός από το Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος θα στεγάζεται δίπλα από το νέο ΚΑΠΗ που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην παλιά ταβέρνα του «Καραχάλιου». Πρόκειται για τον 4ο παιδικό σταθμό μέσα σε 3 χρόνια, ένα ομολογουμένως αξιοσημείωτο επίτευγμα που καταφέρνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Πηγή: iglyfada.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.