Το 2ο DanceSchoolWays Festival είναι γεγονός




Το Danceschool Ways festival, ο θεσμός που εγκαινιάστηκε πέρυσι  με επιτυχία από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν είναι και πάλι εδώ με πιο σίγουρα βήματα, με περισσότερες εμπειρίες και πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.

Για μια ακόμα χρονιά δημιουργούμε ένα σημείο συνάντησης που δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές Επαγγελματικών Σχολών Χορού από όλη την Ελλάδα να επικοινωνήσουν με το κοινό μέσα από τη δική τους γλώσσα της κίνησης.

Στήριγμά μας, η  θερμή ανταπόκριση του νεανικού και του ευρύτερου κοινού που αγκάλιασε με ενθουσιασμό την περσινή πρωτοβουλία  και η δημιουργική συνεργασία με τους  καθηγητές χορογραφίας των Σχολών και τους σπουδαστές.

Στο 2ο DanceSchoolWays Festival ο αριθμός των Σχολών που συμμετέχουν είναι μεγαλύτερος, η επαρχία εξακολουθεί να δηλώνει τη δυναμική παρουσία της, οι καθηγητές συνεπιμελούνται τη δράση,  οι σπουδαστές ξεδιπλώνουν μπροστά μας τις χορογραφικές τους αναζητήσεις.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής φύσης της δράσης, το Κέντρο Χορού Ντάνκαν πρόσφερε και φέτος στους φοιτητές δυο επιμορφωτικά σεμινάρια:

  • Το σεμινάριο δραματουργίας δίδαξε η Δανάη Θεοδωρίδου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Roehampton/ Λονδίνο και ερευνήτρια με δημοσιεύσεις σε έντυπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Το σεμινάριο φωτισμού δίδαξε η Χριστίνα Θανάσουλα, κάτοχος Master of Arts in Advanced Theatre Practice (strand of Lighting Design) του Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου.

Το DanceSchoolWays Festival είναι μια  πλατφόρμα παρουσίασης σπουδαστικών έργων που δημιουργούνται στη διάρκεια των τριών χρόνων επαγγελματικής εκπαίδευσης των νέων χορευτών και παρουσιάζει επιλεγμένες χορογραφίες φοιτητών Επαγγελματικών Σχολών Χορού της Ελλάδας.

Η ανοικτή παρουσίαση αυτών των χορογραφικών αναζητήσεων έξω από το πλαίσιο
της Σχολής, δίνει κίνητρο στους σπουδαστές να επεξεργαστούν περαιτέρω τη χορογραφική τους ιδέα και να προσεγγίσουν και να εξοικειωθούν με τη σκηνική παρουσίαση σε όλα τα επίπεδα (φωτισμός, κοστούμια, performing, σκηνικά, ήχος…), ενώ παράλληλα ενισχύει δεξιότητες που έχουν να κάνουν με τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη συνέπεια.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού:

ΑΚΤΙΝΑ

«Αλέξανδρος Χατζιάρας» Vaganova AE

«ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΒΑ – ΜΑΡΩ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ»

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Επαγγελματική Σχολή Αριστέας Λίτου

ΚΣΟΤ  Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

«Μαρίας Χατζημιχάλη Χαρλαύτη»

«ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ – ΤΡΑΣΤΑ»

 «Νίκης Κονταξάκη – Νικολέττας Μπακάλη»

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ

ΧοροΧρόνος

Ανώτερη Σχολή «Ωδείου Αθηνών»

Τετάρτη 17/4, ώρα 8:30 μ.μ.

Παρασκευή 19/4, ώρα 8:30 μ.μ.

Θέατρο ΑΛΦΑ ΙΔΕΑ(28ης Οκτωβρίου 37)

Κρατήσεις: 210-7621234

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.