Θα ψηφίσουμε και τον υποψήφιο που έχει ρυπάνει περισσότερο την πόλη




Λίγος ο χρόνος πριν την 26η Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών. Εκτός από τη μάχη μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων και των υποψηφίων δημάρχων, υπάρχει η μάχη που δίνουν οι περίπου 500 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που κατεβαίνουν στην Ηλιούπολη. Το διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε πασαρέλα των υποψηφίων, που προσπαθούν με μια καλή φωτογραφία, μια ατάκα της στιγμής, μια ευχή για την ανάσταση, να αποσπάσουν την προσοχή των ψηφοφόρων.
Παράλληλα χιλιάδες κάρτες κυκλοφορούν παντού, τις βρίσκουμε ακόμα και στους υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων μαζί με το προεκλογικό υλικό των παρατάξεων.

Μια προσωπική προβολή, που αρχικά δεν μας βρίσκει αντίθετους, εντούτοις στερείται νοήματος και λογικής. Για ποιο λόγο κάποιος-α που έβγαλε μια καλή φωτογραφία, είπε μια ωραία ευχή, να έχει και θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι κριτήριο αυτό για τους ψηφοφόρους; Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι και μάλιστα είναι δυνατό κριτήριο.

Η κομματικοποίηση των παρατάξεων δημιουργεί μια έτοιμη δεξαμενή για αλίευση ψήφων με κάθε τρόπο, ακόμα και αν ο αγαπητός συμπολίτης μας είναι παντελώς άγνωστος στην πόλη. Ταυτόχρονα θέτει τους πρώτους όρους διαπλοκής του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον φέρελπι υποψήφιο δήμαρχο.

Αν και ο Κλεισθένης κινείται στη λογική να σπάσει στερεότυπα και προκαταλήψεις, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Ένα δικαιότερο σύστημα εκλογής δημοτικών συμβούλων, θα ήταν όλοι οι υποψήφιοι να βρίσκονται από κοινού σε ένα ψηφοδέλτιο, ώστε ο ψηφοφόρος να έχει κατά νου όταν ψηφίζει, όχι την κομματικοποίηση ή την παράταξη που ανήκει ο υποψήφιος αλλά την προσφορά του στην πόλη. Όλες οι παρατάξεις της πόλης μας έχουν μέσα τους ικανούς ανθρώπους. Γιατί η εκλογή τους πρέπει να γίνεται με όρους επιλογής στρατοπέδου;

Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη δεν έχουν προχωρήσει σε καμία διαφημιστική καμπάνια και κανένας από τους υποψηφίους που απαιτεί ο συνδυασμός δεν βρίσκει το λόγο να το κάνει προσωπικά. Βλέποντας γύρω μας όλο αυτό το χορό της διαφήμισης, καταλαβαίνουμε και το οικονομικό κόστος των παρατάξεων και των υποψηφίων.

Οι Συνεργοί μέχρι τώρα εκτός από τα παράβολα και τα ψηφοδέλτια που είναι κοινά για όλες τις παρατάξεις, έχουμε δαπανήσει άλλα 200 ευρώ από το κοινό ταμείο μας για έκδοση φυλλαδίων των Συνεργών, τα οποία μοιράζονται στα γραμματοκιβώτια συμπολιτών μας.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, μέχρι να κλείσει η προεκλογική περίοδος θα ψηφίσουμε και τον υποψήφιο που έχει ρυπάνει περισσότερο την πόλη. Υποψήφιοι δήμαρχοι συγκρατήστε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σας.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.