Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Αττικής στο Νότιο Τομέα Αθήνας


Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το ετήσιο πρόγραμμα ψεκασμών που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας εκτελούνται σε δεκαπενθήμερους κύκλους οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών από εξειδικευμένα συνεργεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα 15/04/2019 και την Τρίτη 16/04/2019 θα πραγματοποιηθεί η 3η εφαρμογή του προγράμματος επίγειων ψεκασμών στα παρακάτω σημεία:

Την Δευτέρα 15-04-2019

1.ΚΑΛΛΙΘΕΑ:Ανοικτό ρέμα Ιλισσού
2.ΜΟΣΧΑΤΟ- ΤΑΥΡΟΣΠεριοχή εκβολής Κηφισσού, στο ρέμα προφήτη Δανιήλ, στο ρέμα Ιλισσού, στην έξοδο της οδού Καποδίστριου, στα λιμνάζοντα ύδατα κάτω από την Λεωφ. Ποσειδώνος.
3.ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΠεριοχή του ρέματος της Πικροδάφνης από τις εκβολές του ρέματος στην περιοχή ΕΔΕΜ μέχρι τα σύνορα με τον Αγ. Δημήτριο (α)  Μεγάλου Σπηλαίου & (β) Θεόκριτου και Αρματωλών, συνολικού μήκους 2.500 μ περίπου και εκατέρωθεν πλευρών.

Την Τρίτη 16-04-2019 

1.ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠεριοχή του ρέματος Πικροδάφνης, όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα, κλάδος ρέματος Λαγκαδίων, Ρέμα Τραχώνων
2.ΑΛΙΜΟΣΠεριοχή του ρέματος Πικροδάφνης, όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα, Ρέμα Τραχώνων οδός Αρχαίου θεάτρου
3.ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΚοίτη ρέματος Αγ. Νικολάου- Τραχώνων στη διασταύρωση Αρχαίου Θεάτρου με την οδό Ηρ. Μάτση Αργυρούπολη, τέρμα ρέματος Αγ. Παρασκευής στα όρια Αεροπορίας στην περιοχή Ελληνικού, Ρέμα Ευρυάλης στα σύνορα Γλυφάδας
4.ΓΛΥΦΑΔΑΠεριοχή Αγ. Κοσμά μεταξύ της 4ης Μαρίνας και του αθλητικού κέντρου , όπου υπάρχουν στάσιμα ύδατα

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι αρμόδια για τις προνυμφοκτονίες (ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών) σε περιαστικά σημεία των Δήμων και σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας (εκτός αστικού ιστού) της Αττικής. Δηλαδή περιοχές όπως ρέματα, κ.α., που αποτελούν περίπου το 20% του συνόλου των εστιών ανάπτυξης – εμφάνισης των κουνουπιών.

Παράλληλα,  για τους ψεκασμούς σε εστίες εντός αστικού ιστού, όπως δημοτικά νεκροταφεία, φρεάτια, πάρκα, δημοτικοί κήποι, κ.α., την έχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι οικείοι δήμοι.
Όλες οι εφαρμογές γίνονται με εγκεκριμένα φάρμακα που προτείνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν και θα τροποποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες των πολιτών σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, http://www.keelpno.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X