Ο Τάσος Ταστάνης για τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Ο Νεοδημοκράτης Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, πιστός στην αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας,  αντιδρά στην επέκταση της υποχρεωτικής παρακολούθησης στο 2χρονο νηπιαγωγείο στα πλαίσια της 14-χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που θέσπισε και προωθεί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .

Θέτει τη Γλυφάδα στην μικρή μερίδα των Δήμων που δεν συστήνουν νέα τμήματα νηπιαγωγείων ώστε από τη νέα χρονιά να φοιτήσουν όλα τα παιδιά της πόλης σε αυτά.

Συντάσσεται στη μειοψηφία των 30 δήμων (σε σύνολο 325 δήμων πανελλαδικά), που αδιαφόρησαν ή δεν θέλησαν να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Η πόλη μας έχει ανάγκη δημιουργίας επί πλέον 13 αιθουσών για τις ανάγκες όλων των νήπιων της Γλυφάδας. Αντί αυτού ο κ. Παπανικολάου προγραμματίζει την δημιουργία μόνο 6 αιθουσών από τις οποίες οι 2 προορίζονται για τη μεταστέγαση ήδη υπαρχόντων τμημάτων. Με τη στάση αυτή, δημιουργούνται τεράστια εμπόδια στη δίχρονη λειτουργία των νηπιαγωγείων της πόλης μας.

Μια κίνηση που θα ελευθέρωνε σημαντικό αριθμό θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ώστε να καλυφθεί ένα μέρος από τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στην πόλη μας και θα έδινε τη δυνατότητα απορρόφησης μεγαλύτερου αριθμού παιδιών μικρότερων ηλικιών στους παιδικούς σταθμούς. Την ίδια στάση αδιαφορίας επέδειξε και για την απορρόφηση χρηματοδότησης του υπουργείου εργασίας για την δημιουργία δύο νέων τμημάτων βρεφονηπιακών σταθμών παρά τις προτροπές της Δημοτικής μας κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα»

Εμείς πιστεύουμε ότι ο κ. Δήμαρχος και σε αυτό το σημαντικό θέμα για τους συμπολίτες μας που ψάχνουν εναγωνίως να βρουν αξιόπιστες λύσεις για τα παιδιά τους, προτάσσει το μικροκομματικό συμφέρον και συντάσσεται με την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας  επιδιώκοντας την αποτυχία της άμεσης εφαρμογής της 14-χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μιας πολιτικής που υλοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ταυτόχρονα πριμοδοτεί στην ουσία τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Και σε αυτό το κρίσιμο για τους συμπολίτες μας θέμα αποδεικνύεται ψεύτικη η «λάμψη» του Νεοδημοκράτη  Δημάρχου κ Παπανικολάου.

“ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ”

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/

Με τον Τάσο Ταστάνη υποψήφιο Δήμαρχο

με Δημοκρατία, Διαφάνεια, Αλληλεγγύη και Όραμα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.