O Aνδρέας Κονδύλης στον ΑΝΤ1 για τη μαρίνα Αλίμου (VIDEO)




Αφιέρωμα στο Yachting Festivals Athens που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για δέυτερη χρονιά, στη μαρίνα Αλίμου, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρθηκε στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την επιλογή επενδυτή που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης μαρίνας της Ν/Α Μεσογείου:

“Mιλάμε για μια τεράστια επένδυση που θα αλλάξει την όψη της μαρίνας αλλά και ολόκληρης της πόλης, θα αναβαθμίσει τις υποδομές, το επίπεδο και την ποιότητα του τουρισμού. Ταυτόχρονα θα δώσει μια έξοδο, ένα μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νωρίτερα ο δήμαρχος σε ομιλία του είχε αναφέρει τα εξής:

Eίναι σημαντικό ότι φέτος έχουμε περισσότερους εκθέτες, μεγάλη προσέλευση κόσμου παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν βοηθάει. Είναι τόσο όμορφο το σκηνικό εδώ που δεν το έχουν άλλες πόλεις στον κόσμο. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε υποδομές και κουλτούρα τέτοια που να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες – τουρίστες.

Το κράτος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει θα δώσει σε επενδυτές τη μαρίνα και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, δίπλα μας, αλλά δεν έχει κάνει ένα master plan, τι σχέση πρέπει να έχει ο ένας χώρος με τον άλλο. Πως θα πρέπει να αναπτυχθούν οι χρήσεις από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο.

Θα έχουμε τυχαία χρήσεις παντού ή θα πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη βεντάλια από επιλογές, διαφορετικές ανά περιοχή που να προκαλούν τον τουρίστα να δέσει το σκάφος του στον Άλιμο και να πάει μια βόλτα στη Βούλα ή να δέσει στη Γλυφάδα και να έρθει στον Άλιμο ή το Παλαιό Φάληρο.

Το κράτος εισπράττει αλλά δεν επιστρέφει τίποτα. Παράδειγμα από τη μαρίνα η ΕΤΑΔ έχει κάποια εκατομμύρια έσοδα τον χρόνο και δεν επιστρέφει κάποιο μέρος για την ανάπλαση και την αναβάθμισή της.

Δεν γίνεται να εκμεταλλεύεται τα ακίνητα και τα χρήματα να πηγαίνουν όλα στη μαύρη τρύπα του χρέους.

Ο δικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε να κάνουμε τον Άλιμο, στάση μισής μέρας για τον τουρίστα, αφού έχουμε και αρχαιολογικό πλούτο και παραλίες.

H Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Ελένη Βρυώνη, Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Καραχρήστος, Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA GROUP, διοργανωτής του ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=0DrwwhuQnUo

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.