Καλλιθέα: Ούτε σκέψη για Security στις πλατείες και τα σχολεία μας!




Ένα προεκλογικό «δώρο» με πολλούς αποδέκτες, με τα χρήματα του λαού της Καλλιθέας, ετοίμαζε η δημοτική αρχή Κάρναβου λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας της.

Με μία αστραπιαία κίνηση επιχείρησε να περάσει από την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Δήμου απόφαση για ανοιχτό διαγωνισμό, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 356.261,69 ευρώ, για ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία security της φύλαξης της πλατείας Δαβάκη, της πλατείας Κύπρου και των σχολείων της Καλλιθέας. Η άμεση και δυναμική κινητοποίηση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας οδήγησε σε αναβολή τα σχέδια για εισβολή security στις γειτονιές μας.

Η κίνηση Κάρναβου, που έχει προαναγγελθεί στο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής του ως έργο… «προσεχώς», αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου προεκλογικό «δώρο» στους ιδιώτες-ιδιοκτήτες των κακόφημων εργασιακών κάτεργων που ακούν στο όνομα «εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας» αλλά και μία πρωτοφανή προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθεί μία δημοτική υπηρεσία, καθώς οι security θα αναλάμβαναν τον ρόλο των σχολικών φυλάκων!

Πέραν αυτού, πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση εμπέδωσης της λογικής «νόμος και τάξη» στη γειτονιά μας, μιας επιχείρησης που είδαμε πρόσφατα με την εισβολή των ΜΑΤ στην Καλλιθέα και τον ξυλοδαρμό αντιφασιστών, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, για να προστατεύσουν μια μικρή δράκα νεοναζί. Πρόκειται για την ίδια λογική που θέλει «σιγή νεκροταφείου» στην πόλη και τις γειτονιές μας, για να μη διαμαρτύρεται κανείς για τη φτώχεια και τα μνημόνια, για τη διάλυση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, για την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Για την ίδια λογική που θέλει ένστολους υπαλλήλους μιας ιδιωτικής εταιρείας να επιτηρούν τα παιδιά στα σχολεία, σε ένα δυστοπικό σενάριο μίξης του αυταρχισμού και της καταστολής με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.

Αποδεικνύεται δε ότι η καλοδουλεμένη προπαγάνδα για το δήθεν «άνδρο ανομίας» της πλατείας Δαβάκη, από μερίδα τοπικών ΜΜΕ, μια τρομολαγνική εκστρατεία που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί με την κατάσταση που επικρατεί στους δημόσιους χώρους της πόλης μας, στο βάθος είχε την βλέψη για «καλοπληρωμένα» συμβόλαια του Δήμου με ιδιώτες από το υστέρημα του λαού της Καλλιθέας.

Ως Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» στηρίζουμε ολόψυχα τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου ενάντια στην εισβολή security στην πόλη μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών αλλά και όξυνσης της επιτήρησης και της καταστολής. Την μικροπαραβατικότητα που φέρνει η φτώχεια την πολεμάμε με την συλλογική μας οργάνωση για μια καλύτερη ζωή, κόντρα σε κυβερνήσεις-ΕΕ-κεφάλαιο και τους τοπικούς εκπροσώπους τους, που με το ένα χέρι μας λεηλατούν και με το άλλο μας δείχνουν τον βούρδουλα της καταστολής.

Με αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων, για μια πόλη ελεύθερη και γειτονιές αλληλεγγύης.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.