Γλυφάδα: 2η Ατομική Έκθεση της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου




Έκθεση των αναγνωρισμένων και βραβευμένων έργων της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου, στο Πολιτιστικό Μέγαρο Γλυφάδας 8 -12 Μαΐου.
Καθημερινά 11:00 – 21:00
Είσοδος των επισκεπτών στην έκθεση και σε όλες τις δράσεις ελεύθερη.

Παρουσιάζονται τα πρώτα αγάλματα από την νέα συλλογή «Κούροι» και ψηφιδωτά έργα από τις συλλογές: «Ενθαλπία», «Σπιρίτης», «Ασταίες», «Ακταίες».

Προγραμματισμένες δράσεις, παρουσιάσεις θεωρίας και πρακτικής της εικαστικής ψηφιδοποίησης και εκδηλώσεις ψηφιδοτοποθέτησης κοινού και σπουδαστών, για έργο που θα δωριστεί σε κοινωφελή στέγη.
Μέσα από την τέχνη της ψηφιδογραφίας, χρησιμοποιώντας υλικά που αβίαστα καταλήγουν στους κάδους, όπως, γυαλί, σίδερο, πλαστικό, ξύλο, ξεπηδούν δημιουργικές ωφέλιμες, τέχνες και τεχνικές, που ωθούν την φιλοσοφία της ανακύκλωσης, να γίνεται καθημερινότητα.

Σύντομο Βιογραφικό

Η εικαστικός ψηφιδογραφίας Αναστασία Νικολάου γεννήθηκε το 1974. Ζει στη Γλυφάδα και δημιουργεί έργα σύγχρονου ψηφιδωτού.
Η αγάπη της για το περιβάλλον και τη φύση και οι ατελείωτες ώρες περισυλλογής γυαλιών και σίδερων από τις παραλίες της Αθήνας, την ενέπνευσαν στις πρώτες της πρωτότυπες κατασκευές, με μεικτή τεχνική sea glass.Στην πορεία τα έργα της υιοθέτησαν ψηφίδες από μάρμαρο, βότσαλο, σμάλτο, γυαλί, ξύλο, μέταλλο.

Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές,αλλά και Δημόσιους χώρους, Δημαρχεία και Σχολές.

”Ένας εργάτης της τέχνης”, όπως την χαρακτηρίζει ο κύκλος της, που μέσα από Φλωρεντιανής σχολής αφοσίωση, προσφέρει σε κάθε της δημιουργία, το χάδι της μοναδικότητας ενός έργου τέχνης.

Πρόγραμμα

8/5 19:00 – Εγκαίνια. Μουσική εκδήλωση ωδείο Ωρίωνας

9/5 14:00 – Ψηφιδοτοποθέτηση επισκεπτών. Παράλληλες δράσεις, Σύλλογος Κάλλιστα & Στελέχη κατασκηνώσεων

10/5 14:00 – Ψηφιδοτοποθέτηση μαθητών, σπουδαστών. Συντονιστής Κ.Στοφόρος συγγραφέας

11/5 19:00 – Βραδιά ποίησης & χορού. Συμμετέχουν Α.Γαλάνης, Β.Κοκώνης, Μ.Κόντη

12/5 19:00 – Τελετή Λήξης. Μουσική βραδιά με τους Γ.Αλεβίζος, Γ.Κάλλη, Μ.Κόντη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.