Aνδρέας Κονδύλης: Γιατί καθυστερεί η πεζογέφυρα στην παραλιακή




O δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες, για την καθυστέρηση της κατασκευής της πεζογέφυρας, στην παραλιακή.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο πιέζει τον εργολάβο για την επίσπευση των εργασιών και την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση της πεζογέφυρας.

Δείτε την ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Έπειτα από πολλαπλά ερωτήματα συμπολιτών μας αναφορικά με το χρόνο αποπεράτωσης της πεζογέφυρας που κατασκευάζεται στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου, υπεύθυνα ενημερώνουμε τους πολίτες του Αλίμου για τα ακόλουθα:

 

  1. Το έργο χρηματοδοτείται και κατασκευάζεται από το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για συνολικά 6 πεζογέφυρες που κατασκευάζονται σε διάφορα σημεία της Αττικής (Άλιμος, Παλ. Φάληρο, Χαϊδάρι κ.λπ.) με 1 ΕΝΙΑΙΟ μεγάλο έργο.2. Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, η κατασκευή των 6 πεζογεφυρών προχωράει αργά, καθώς κατασκευάζονται και οι 6 πεζογέφυρες ταυτόχρονα από τον ίδιο εργολάβο του Υπουργείου, σε 6 διαφορετικά σημεία της Αττικής.

 

  1. Ο Δήμος Αλίμου έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, που επιβλέπουν την κατασκευή, την επιτάχυνση των εργασιών και την ταχεία αποπεράτωση της κατασκευής. Το Υπουργείο Υποδομών μας έχει απαντήσει ότι το έργο προχωράει εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων από τη Σύμβαση και το Νόμο.

 

4. Το έργο δεν έχει σταματήσει ή εγκαταλειφθεί. Το Υπουργείο αναμένει να φτάσουν στο ίδιο κατασκευαστικό στάδιο (ανέγερση των 2 πυλώνων) και οι υπόλοιπες 5 πεζογέφυρες, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν τα συνεργεία του εργολάβου στον Άλιμο και να συνεχίσουν με την επόμενη φάση του έργου, που είναι η τοποθέτηση του μεταλλικού κυρίως σώματος της γέφυρας.

Παρακαλούμε, κατά συνέπεια, για την υπομονή όλων των συμπολιτών μας, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος μας είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και πιέζει για την επίσπευση των εργασιών και την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Aνδρέας Κονδύλης: Γιατί καθυστερεί η πεζογέφυρα στην παραλιακή

  • 02/05/2019 at 10:28 πμ
    Permalink

    Ο Κονδύλης είναι απο τους καλύτερους Δημάρχους που είχε ποτέ ο Άλιμος. Σχετικά με τη γέφυρα όμως, αστόχησε. Το χρονοδιάγραμμα του έργου ήταν απο την αρχή σαφές και οι όροι κατασκευής επίσης το ίδιο. Πώς τώρα, μετά απο σχεδόν δύο! χρόνια, αλλάζουν τα δεδομένα? Πάλι το μπαλάκι το ρίχνει στα υπουργεία. Ο Δήμος όμως έδωσε την άδεια κατάληψης του πεζοδρομίου και ο ίδιος Δήμος την ανανεώνει, προς μία αναξιόπιστη υπηρεσία. Πείτε ξεκάθαρα στον κόσμο που σε ένα μήνα θα κατακλύσει την Όστρια. Η γέφυρα θα αποπερατωθεί το 2020 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Να ευχόμαστε (Γιατι περι ευχής πρόκειται) να μή σκοτωθεί κανένας άνθρωπος σε αυτό το σημείο τραβεστί (Φούρνος-Kαφέ-“Πεζοδρόμιο”-Εργοτάξιο)…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.