Τρόμος για τις πολίστριες της Γλυφάδας, από την επίθεση κουκουλοφόρων (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Τρόμος και πανικός την στιγμή της εισβολής των κουκουλοφόρων στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γλυφάδα στο Παπαστράτειο για την Α1 πόλο γυναικών.

Όπως φαίνεται στο  βίντεο από την σελίδα aquafeed24.com οι κουκουλοφόροι μπήκαν οπλισμένοι στο κολυμβητήριο με αναμμένους πυρσούς και επιτέθηκαν αδιακρίτως σε όποιον βρήκαν μπροστά τους.

Όσες παίκτριες κάθονταν στον πάγκο μπήκαν στην πισίνα προκειμένου να μην τραυματιστούν.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα aquafeed24.gr

 

Για τη βίαιη διακοπή του αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου (θέσεις 1η-4η) της Γ΄φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών από την εισβολή κουκουλοφόρων – χούλιγκαν στις εξέδρες του Εθνικού Κολυμβητηρίου Πειραιά “Π. Καπαγέρωφ” και τις σοβαρές βιαιοπραγίες τους, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθώων φιλάθλων και την τρομοκράτηση αθλητριών και παραγόντων του αγώνα, η ΚΟΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

“Σήμερα (Σάββατο 2/3) το απόγευμα διεξήγετο στο κολυμβητήριο “Π. Καπαγέρωφ” του Πειραιά αγώνας πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας. Ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα και ομαλά μέχρι το 2.57 πριν από τη λήξη του γ΄οκταλέπτοι και ενώ το σκορ ήταν 15-2 υπέρ Ολυμπιακού, ξαφνικά εισέβαλαν στις κερκίδες, από τον έξω χώρο του κολυμβητηρίου, 20-25 άτομα με μαύρη ενδυμασία, κράνη, ρόπαλα, μαχαίρια και κουκούλες και για περίπου ένα τετράλεπτο χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως κάποιους από τους περίπου 40 φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Συγκεκριμένα, χτυπούσαν αθώους με ρόπαλα που είχαν κρύψει κατά την είσοδό τους κάτω από τα ρούχα τους, εξακόντισαν καπνογόνα, με συνέπεια το κλειστό κολυμβητήριο να καλυφθεί πλήρως με καπνούς. Με τα μαχαίρια που κουβαλούσαν πάνω τους έκοψαν τα σχοινιά και αφαίρεσαν ανηρτημένα πανό. Έσπασαν και πέταξαν στην πισίνα, εξάλλου, εξοπλισμό με μηχανές και λάπτοπ των φωτορεπόρτερ. Συνέπεια από το όλο (απρόσμενο και απίστευτο για τον χώρο της υδατοσφαίρισης) συμβάν, ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά και πολλά να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τους καπνούς.

Το πιο πάνω πρωτοφανές στα ιστορικά αγώνων υδατοσφαίρισης περιστατικό, είχε επίσης ως συνέπεια να διακοπεί ο εν λόγω αγώνας, οι αθλήτριες των δύο ομάδων και οι άλλοι παράγονες (για τη διεξαγωγή του αγώνα) να πανικοβληθούν και να τρομοκρατηθούν.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καταδικάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το πρωτόγνωρο αυτό συμβάν, σε χώρο κολυμβητηρίου και παράλληλα εκφράζει τις ανησυχίες της γιατί τα άτομα που το προκάλεσαν -είναι πέραν του βεβαίου βέβαιον- ότι δεν είναι άνθρωποι του χώρου της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά ξενόφερτα άτομα από άλλους χώρους που ουδεμία σχέση είχαν με τα άτομα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας που παραλοκουθούσαν τον πιο πάνω αγώνα.

Είμαστε δε βέβαιοι ότι είναι ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αγνώστων οπαδικών ομάδων, έξω από τον χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που στόχευσαν να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα καθόλα ήρεμο και εντός αθλητικού πλαισίου αγώνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Το πιο πάνω γεγονός οφείλουμε να το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση, να δηλώσουμε τον αποτροπιασμό μας και παράλληλα τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες μας για ενδεχόμενo τέτοιων φανομένων στο μέλλον. Καλούμε δε, παράλληλα, όλα τα αρμόδια όργανα, Αστυνομία, Αθλητικό Εισαγγελέα, ΓΓΑ, να εξιχνιάσουν το πιο πάνω περιστατικό και να προστατέψουν το άθλημά μας, τους αθλητές μας, τους προπονητές μας και όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο μας”.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί (σύμφωνα με την προκήρυξη υδατοσφαίρισης) από το σημείο που διακόπηκε σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η ΚΟΕ.

Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Η νεότερη ανακοίνωση της ΚΟΕ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας, ως ΚΟΕ, για την εισβολή των κουκουλοφόρων και τις βιαιοπραγίες τους στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά “Π. Καπαγέρωφ” και μετά από ενημέρωση και πληροφορίες που έχουμε από άτομα τα οποία έζησαν τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Γυναικών, Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας, θέλουμε να διευκρινήσουμε τα εξής: Πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση των ατόμων που εισέβαλαν στο κολυμβητήριο “Π. Καπαγέρωφ” και χτύπησαν ανυποψίαστους, φιλήσυχους φιλάθλους, αναίτια και χωρίς κανέναν λόγο. Η πλειονότητα εξ’ αυτών, μάλιστα, ήταν συγγενείς των διαγωνιζομένων αθλητριών που δέχθηκαν την επίθεση όλως αναιτίως και οι οποίοι σε ουδέν προκάλεσαν, ούτε συμμετείχαν στα επίδικα επεισόδια, αλλά απλώς κατέστησαν θύματα των εισβολέων. Στο δε κολυμβητήριο δεν υπήρχαν καν οργανωμένοι φίλαθλοι οποιασδήποτε ομάδας.

Από την ΚΟΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.