Τελευταία Εθελοντική Αναδάσωση στον Υμηττό – Κυριακή 31 Μαρτίου




Ο ΣΠΑΥ και ο Δήμος Ηλιούπολης καλούν τους πολίτες στην 5η και τελευταία της περιόδου 2018 -2019, Εθελοντική Αναδάσωση που θα πραγματοποιηθεί στον Υμηττό την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Σημείο συνάντησης το Πυροφυλάκειο Εθελοντών Ηλιούπολης (τέρμα οδού Σοφ. Βενιζέλου) και ώρα 11:00πμ όπου θα γίνει και η απαραίτητη ενημέρωση και οι υποδείξεις για την πιο αποτελεσματική φύτευση.
Είναι η τελευταία και μεγαλύτερη δράση της προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια να σώσουμε και να αποκαταστήσουμε τον Υμηττό μας.
Για μια ακόμη φορά θα φυτέψουμε τον Υμηττό για να τον κάνουμε πιο πράσινο, πιο ανθεκτικό και πιο παραγωγικό για το οξυγόνο της πόλης μας.
Για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στην φύση και ότι θα τηρήσουμε τη υπόσχεση που δώσαμε ότι ο Υμηττός μας θα μείνει όρθιος, πράσινος και δεν θα οικοπεδοποιηθεί ποτέ.

Όπως πάντα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και του ΣΠΑΥ θα μοιράσουν νερό και εργαλεία για τη δενδροφύτευση, ενώ θα έχουν ανοιχτεί οι ειδικοί λάκκοι και θα έχουν τοποθετηθεί παραπλεύρως τα δενδρύλια, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που έχει γίνει για τις περιοχές που κηρύχθηκαν αναδασωτέες.
Οι εθελοντές που θα προσέλθουν να βοηθήσουν, καλό θα είναι να φοράνε μποτάκια, μακριά ανθεκτικά παντελόνια, καπέλο και ελαφρύ σχετικά ρουχισμό με ένα σακίδιο πλάτης.
Η αναζωογόνηση του δάσους του Υμηττού είναι ένας διαρκής αγώνας για τους πολίτες της Ηλιούπολης. Είναι ο μεγάλος κήπος των σπιτιών μας και δεν πρέπει να τον αφήσουμε αβοήθητο.

Στις 31 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο Πυροφυλάκειο Εθελοντών Ηλιούπολης (τέρμα Σοφ. Βενιζέλου) και ώρα 11:00π.μ δίνουμε το μήνυμα, “υπερασπιζόμαστε τον Υμηττό”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.