Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία της Καισαριανής




Με σταθερή προσήλωση στις ανάγκες της νεολαίας και των μαθητών της πόλης συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα σχολεία της Καισαριανής.

Τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Απαιτούμενες Παρεμβάσεις στους Αύλειους και άλλους χώρους των Σχολείων» (προϋπολογισμού 168.895,34€).

Οι εργασίες άρχισαν από το χώρο που στεγάζονται το 4ο & 5ο Νηπιαγωγεία Καισαριανής με την τοποθέτηση πλέγματος προστασίας στην περίφραξη των νηπιαγωγείων.

Με βάση το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες διαμόρφωσης των αύλειων χώρων των σχολείων για την εξασφάλιση της ασφάλειας.  Πιο συγκριμένα:

  1. σχολικό συγκρότημα Βενιζέλου (1ο και 7ο Δημοτικό): Κατασκευή  νέου ελαστικού τάπητα μετά την αποξήλωση του υπάρχοντος στα γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ και στο υπαίθριο θεατράκι.
  2. 2ο Δημοτικό: Δημιουργία χώρου εστίασης.
  3. 3ο Δημοτικό: Διάστρωση με ελαστικό τάπητα σε όλο τον υπαίθριο χώρο του δημοτικού σχολείου και στα γήπεδα. Διαμόρφωση χώρου Σίτισης στο προαύλιο.
  4. 2ο –6ο Νηπιαγωγεία: Διάστρωση με ελαστικό τάπητα σε όλο τον υπαίθριο χώρο των νηπιαγωγείων
  5. Ειδικό πειραματικό σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη»: δημιουργία αντιολισθηρού γηπέδου με νέο ελαστικό τάπητα στον χώρο της αυλής με γραμμογράφηση για μπάσκετ & βόλευ. Διαμόρφωση χώρου παιχνιδιού στο προαύλειο χώρο και αντικατάσταση κατεστραμμένου γρασιδιού με ειδικές ελαστικές πλάκες για χρήση παιδικής χαράς με την ανάλογη υποδομή
  6. 4ο – 5ο νηπιαγωγεία: τοποθέτηση πλέγματος προστασίας στην περίφραξη.
  7. 1ο Γυμνάσιο: Τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα στο γήπεδο βόλεϊ. Τοποθέτηση 19 σιδερένιων θυρών στις αίθουσες του σχολείου. Τοποθέτηση 3 σιδερένιων θυρών ασφαλείας στο ισόγειο. Τοποθέτηση κουπαστής/κιγκλίδωμα στην ράμπα σύνδεσης των Γυμνασίων.
  8. 2ο Γυμνάσιο: τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ. Τοποθέτηση νέου ξύλινου στεγάστρου και επισκευή του υφιστάμενου.
  9. 1ο Λύκειο: Κατασκευή νέου ελαστικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ.
  10. 2ο Λύκειο: Κατασκευή νέου ελαστικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες προγραμματισμένες επισκευές για το έτος 2018 του Δήμου στα σχολεία της πόλης (ΣΑΤΑ σχολείων Μ18). Το βάρος στις φετινές προγραμματισμένες επισκευές δόθηκε τόσο στην συντήρηση χώρων και στην αντιμετώπιση θεμάτων υγιεινής, όσο και στην βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ. Στην χρηματοδότηση για την ΣΑΤΑ 2018 των σχολείων ο Δήμος Καισαριανής προϋπολόγισε το ποσοστό έκπτωσης από τις περσινές ετήσιες εργασίες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να υλοποιούμε μας μας παραπάνω εκτεταμένες εργασίες συντήρησης των σχολικών κτηρίων. Και η φετινή μελέτη (ΣΑΤΑ 2019) θα είναι αυξημένη, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες σε μονώσεις και αντικατάσταση των κουφωμάτων των σχολείων.

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής συνεχίζει στην ίδια πορεία, δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων μας πόλης μας για να μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης και εργασίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.