Γλυφάδα: Δεν συμμετέχει στις εκλογές η Αθηνά Λυγνού




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Aγαπητοί συμπολίτες. Στις 26 Μαίου 2019, εκτός από τις εκλογές για την Ευρωβουλή και την Περιφέρεια Αττικής, έχουμε δημοτικές εκλογές.

Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή έκφρασης της βούλησης όλων μας για το μέλλον της πόλης μας. Μεγάλο ζητούμενο και επίκαιρα εν όψη των επερχόμενων εκλογών είναι όσα προτάξαμε από την ίδρυση μας, τα μεγάλα και σημαντικά για τα οποία αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια. Η δημοκρατική λειτουργία και η χρηστή οικονομική διαχείριση του Δήμου με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Η κατάργηση του δημαρχοκεντρικού συστήματος, η αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και η τήρηση της νομιμότητας. Η προστασία του βουνού και του περιβάλλοντος. Η αξιοποίηση της παραλίας. Το Μητροπολιτικό Πάρκο. Η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση προς όφελος του Δήμου.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και γενικότερα τα έργα υποδομής. Τα σύγχρονα σχολεία, οι επαρκείς δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, η στήριξη όσων έχουν ανάγκη κ.α.

Εμείς, ως Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Γλυφάδας – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ,ξεκινήσαμε το 2004 εκφράζοντας την ανάγκη ουσιαστικής αλλαγής στα πράγματα του Δήμου.

Στις γραμμές μας συσπειρώθηκαν πολίτες απ’ όλους τους δημοκρατικούς χώρους με μόνο κίνητρο την προσφορά τους για το δημόσιο καλό. Κατοχυρώσαμε τη δημοκρατική μας λειτουργία με καταστατικό. Συντάξαμε, κατά γενική ομολογία, ένα ολοκληρωμένο Δημοτικό Πρόγραμμα και δώσαμε μάχες στη λύση των προβλημάτων. Συμμετείχαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με υποψήφια Δήμαρχο μια ξεχωριστή προσωπικότητα της πόλης, με ήθος και αρχές, την κ. Αθηνά Λυγνού.

Τιμηθήκαμε με τη ψήφο σας και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό, λαμβάνοντας διψήφια ποσοστά. Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ασκήσαμε δημιουργική αντιπολίτευση με θέσεις νη κριτική για τα αρνητικά.Με όλη μας αυτή τη δράση είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και η σημερινή, παρά το όποιο έργο τους, δεν αντιμετώπισαν επι της ουσίας και δεν έλυσαν όσα προαναφέραμε.Με αίσθημα ευθύνης κάναμε θετικό απολογισμό και αποτίμηση της 15χρονης δράσης μας, αξιολογώντας τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Μετρήσαμε ακόμα το γεγονός ότι μετά απο τρεις εκλογικές αναμετρήσεις δεν καταφέραμε να αναδειχθούμε Δημοτική Αρχή και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, βλέποντας μάλιστα το ποσοστό μας να αυξομειώνεται χωρίς όμως να γίνεται ποσοστό νίκης.

Συνεκτιμήσαμε επίσης τις συζητήσεις για συνεργασία με άλλες δημοτικές παρατάξεις. Μα πιο πολύ απ’ όλα σεβαστήκαμε την απόφαση της Προέδρου μας Αθηνάς Λυγνού και την εύλογη επιθυμία της να μην θέσει υποψηφιότητα για άλλη μια φορά.Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω το Συντονιστικό μας Συμβούλιο, παρουσία πολλών υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων των προηγούμενων εκλογών, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ, στις 18/3/19, οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ να μην λάβουν μέρος στιςεπερχόμενες δημοτικές εκλογές και να τηρήσουν ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ, πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ και ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.Τέλος αποφάσισε, επίσης ΟΜΟΦΩΝΑ, ότι θα συνεχίσουμε τη δράση μας στην πόλη,παρεμβαίνοντας στα δημοτικά μας πράγματα, πάντα με επεξεργασμένες προτάσεις και καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να κρίνουν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.