6ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Νέα Σμύρνη με ελεύθερη είσοδο




Μερικοί από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της Αθήνας  θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 16 και 17 Μαρτίου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Γαλαξίας» και στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

 Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου διοργανώνεται τα τελευταία 6 χρόνια, με τεράστια συμμετοχή, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του παιδικού κοινού όχι μόνο της Νέας Σμύρνης, αλλά και της υπόλοιπης Αθήνας. Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν 5 χιλιάδες παιδιά έχουν παρακαλουθήσει παραστάσεις κουκλοθεάτρου ή έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τα εργαστήρια κούκλας που διοργανώθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

 Ολες  οι παραστάσεις είναι βιωματικές, προσκαλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα μαγικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μουσική, με το θέατρο, την παντομίμα, με τον χορό, πάντοτε με χιούμορ, ρυθμό και ανατροπές που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον τους. Η ομάδα ΟΥΠΣ, το κουκλοθέατρο ΧΑΡΧΟΥΤ,  Αντάμα και Baruti, αλλά και το θέατρο Σκιών Namaste συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, ενώ οι παραστάσεις βγαίνουν και στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με τα υπαίθρια κουκλοθέατρα Circus Sokoro και KOUTOUROU να διοργανώνουν διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα , όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής μαριονέτας, στα οποία τα παιδιά εξελίσσουν την σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, φτιάχνοντας τις δικές τους κούκλες.

«Η  21η Μαρτίου, με αφορμή την οποία πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, είναι  η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, αλλά  και Παγκόσμια  Ημέρα κατά του Ρατσισμού, Ημέρα για το Σύνδρομο Down και Ημέρα Ποίησης. Μια ημέρα που αποτελεί ευκαιρία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, να γιορτάσουμε τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα και τη χαρά της ζωής. Σας περιμένουμε για μια ακόμα χρονιά σε μια  γιορτή για τις κούκλες, τους κουκλοπαίκτες, τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους», σημειώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 16 Μαρτίου

11.00 Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα – Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού

12.30 Ο κλιπ το τρομερό μανταλάκι  – Εργαστήριο Κατασκευής Κούλας (4-6 ετών)

17.00 Ο Κύριος Χ και το ζαχαροπασπαλισμένο μυστήριο – Ομάδα ΟΥΠΣ

19.00 Ο Καραγκιόζης Ψαράς  – Θέατρο Σκιών ΝΑΜΑΣΤΕ

Κυριακή 17 Μαρτίου

11.00 Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες, γλυκόξινες καντάδες – Θέατρο Χαρχούτ

12.30 Πολύχρωμα πουλιά με παράξενες φωνές – Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας  (7-10 ετών )

13.30 Violetta- Υπαίθριο  Κουκλοθέατρο KOUTOUROU

14.00 Circus Sokoro –Υπαίθριο Κουκλοθέατρο

18.00 Το μυστήριο της Ανατολής- Θέατρο Μαριονέτας BARUTI

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:  210 9310408 και  2132025922 & 924 και στο

www. culturens.org

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.