Παλαιό Φάληρο: Κομμάτι και… στον Δήμαρχο στην πίτα της ΡΑΚ (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Σε ένα κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο -το οποίο αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρό για τις ανάγκες της εκδήλωσης- και μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες του Φαλήρου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της «ΡΑΚ – Πόλη για όλες & όλους», ο επικεφαλής της Κίνησης, Κώστας Μερκουράκης, το βράδυ του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μερκουράκη, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των καλεσμένων. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και Θοδωρής Δρίτσας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, ο τ. βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την «Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου», Αγγελική Λεβέντη, Μιλτιάδης Ευσταθιάδης, Μαρία Νερούτσου, ο Κώστας Χαρίτος υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, καθώς επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΡΑΚ, Γιάννης Μπίτσικας, Αργυρώ Σύριγγα και Γιάννης Μαυρομάτης και ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος, Στέλιος Βαλέττας.

Καλή επιτυχία στον προεκλογικό αγώνα της «ΡΑΚ – Πόλη για όλες & όλους» εξέφρασαν επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Καραμαρούδης και Γιάννης Γουλιέλμος, ενώ από πλευράς φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης, χαιρέτησαν η Κική Περέα από τον Γυναικείο Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηνά», η Λίτσα Κολυβά, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Π. Φαλήρου του Ερυθρού Σταυρού, η Μαίρη Αντωνιόζα, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, ο Ντίνος Οικονόμου από το ΔΣ του ΑΟΠΦ, ο Γιώργος Καραθάνος από τον Σύλλογο Γονέων Κολυμβητικού του ΑΟΠΦ, ο Γεώργιος Πράπας έφορος του τένις στον ΑΟΠΦ, η Βίκυ Βλάχου από την Οικολογική Συνεργασία, η Ελένη Μιχοπούλου από τον ΓΟΠΦ «Αρμονία», ο Τάκης Καϊμάκης αντιπρόεδρος της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας, «Σοφία Μπεφόν», ο Αλεξάντερ Νικίτοβιτς συνιδρυτής και εθελοντής του «Παντοκαφενέ».

Κομμάτι και… στον Δήμαρχο!

Θετική ανταπόκριση είχε και η πρωτοβουλία του Κώστα Μερκουράκη να κόψει και να αφιερώσει ένα κομμάτι στον Δήμαρχο Π. Φαλήρο, Διονύση Χατζηδάκη. Ο κ. Μερκουράκης στην αφιέρωση του ευχήθηκε περαστικά στον Δήμαρχο και καλή δύναμη στον «αγώνα ζωής» που δίνει όλο αυτό το διάστημα, ενώ τόνισε πως παρότι αντίπαλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατάφεραν να συνεργαστούν και να αναζητήσουν συγκλίσεις για το κοινό καλό της πόλης.

Τους χαιρετισμούς διαδέχτηκε η συμπολίτης μας και βραβευμένη ποιήτρια κα Ρουμπελάκη με ένα εξαιρετικό ποίημα εμπνευσμένο από το τοπόσημο του Φαλήρου, ενώ ακολούθησε ένα μικρό μονόπρακτο σε σκηνοθεσία του Φαληριώτη σκηνοθέτη – θεατρολόγου και διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Στέλιου Ροδαρέλη, το οποίο παρουσίασε ο νεαρός ηθοποιός, Δημήτρης Λειβαδιάς. Τη βραδιά έκλεισε ο Φαληριώτης μουσικός Κλέων Νικολάου, ο οποίος μας ταξίδεψε μουσικά με τους ήχους της κιθάρας και την φωνή του.

Φυσικά, την εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο μπουφέ και κρασάκι, ενώ από την πλευρά τους τα μέλη της ΡΑΚ τόνισαν στους καλεσμένους, ότι η σημερινή εκδήλωση ήταν ένα δείγμα «γραφής» της σημασίας  και βαρύτητας που δίνει η κίνηση στον πολιτισμό αλλά και στους Φαληριώτες συμπολίτες μας και δημιουργούς, που είναι πολλοί και πολλές.

Μερκουράκης: Θα καταφέρουμε μια νέα πολιτική ισορροπία στο Φάληρο

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Κώστας Μερκουράκης, αφού ευχαρίστηκε τον κόσμο για την παρουσία του, ανέφερε:

Πριν από 6 χρόνια στο Φάληρο ξεκίνησε μια διαδικασία πολιτικής έκφρασης πολιτών, αλλά κι επί μέρους κινημάτων μέσα από την δημοτική μας κίνηση. Συναντηθήκαμε με κατοίκους αυτής της πόλης που πρωτοστάτησαν σε αγώνες μικρούς ή μεγάλους προκειμένου να κρατηθεί όρθια η κοινωνία που τότε δεχόταν σκληρή επίθεση.

Από τότε πολλά άλλαξαν, τόσο σε κεντρικό πολιτικό, όσο και τοπικό επίπεδο. Αυτό που δεν άλλαξε ποτέ όμως, είναι ότι διατηρήσαμε ως παράταξη σαφείς αποστάσεις και διαχωρίσαμε την θέση μας από όσους παρέμειναν γαντζωμένοι στο προηγούμενο σύστημα εξουσίας. Διαχωρίσαμε τη θέση μας με όσους εκφυλίστηκαν σε μηχανισμούς διαμεσολάβησης, διαχείρισης και νομής της εξουσίας. Γιατί ξέραμε και ξέρουμε ότι καμία αλλαγή σε κανένα επίπεδο δεν μπορεί να γίνει προς όφελος των αδυνάτων με τέτοιες πρακτικές. Χωρίς την τοπική κοινωνία ενεργή.

Φίλες και φίλοι,

Ήρθε ο καιρός να αναμετρηθούμε με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων. Εμείς δεν ερχόμαστε να αλλάξουμε πολιτική στο Δήμο, ερχόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγεται και ασκείται η πολιτική στον Δήμο. Με προτεραιότητα έναν δήμο όχι βαθμίδα της κεντρικής εξουσίας, άλλα θεσμό πραγματικής αυτοδιοίκησης, με ανοιχτές πόρτες και βασική μεριμνά την κοινωνική προστασία και συνοχή. Με φροντίδα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν πραγματικά την ποιότητα ζωής. Για τα μεγάλα αλλά και τα πολλά μικρά και καθημερινά.

Και όπως την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα καλούμαστε να δώσουμε έναν αγώνα όμορφο. Έναν αγώνα που θα υπερασπιστεί την αξία της συλλογικότητας, θα αντιπαρατεθεί με το κυνήγι του σταυρού και των παρασκηνιακών συγκολλήσεων και θα αποτυπώνει ξεκάθαρά το πλέγμα των δυνατοτήτων της Αυτοδιοίκησης ως η πιο κοντινή προς τον πολίτη μορφή οργάνωσης.

Προσωπικά, αν ήμουν πεπεισμένος μέχρι χθες ότι στις προσεχείς εκλογές μπορούμε να διεκδικήσουμε μια νέα πολιτική ισορροπία, απόψε, με τη σημερινή μαζική παρουσία σας εδώ, είμαι σίγουρος πλέον ότι θα τα καταφέρουμε. Και σας χρειάζομαι δίπλα μου, σας χρειάζομαι μαζί μου να πορευτούμε χέρι χέρι ώστε να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης. Ελπίζω, να μου χαρίσετε αυτήν την ευκαιρία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.