Καισαριανή: «Αντισεισμική προστασία παιδικών σταθμών»




Στο πλαίσιο επιμόρφωσης του προσωπικού των παιδικών σταθμών του Δήμου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 ειδικό σεμινάριο με θέμα «Αντισεισμική προστασία παιδικών σταθμών».

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου έγινε ομιλία από την Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγο, Προϊστ. Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης ΟΑΣΠ με θέμα «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς (Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας)». Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε συζήτηση με το προσωπικό των παιδικών σταθμών του Δήμου Καισαριανής πάνω στα ζητήματα που αναπτύχθηκαν στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο παρευρέθηκαν το σύνολο των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κατημερτζής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Περρής, η Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ» και υπεύθυνη των παιδικών σταθμών Στέλλα Σαρηπαναγιώτου και ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Θανάσης Εξαρχόπουλος.

Το σεμινάριο εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία σχεδίων -ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε παιδικού σταθμού- και ασκήσεων για την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου για τα παιδιά μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.