Η κοινωνική αλληλεγγύη στις προτεραιότητες του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ»




Στις 14/2/19 ο Κώστας Χαριτος, υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου με το «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», συναντήθηκε με την Αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και συζήτησε μαζί της για τα θέματα της αρμοδιότητάς της. Η Υπουργός ενημέρωσε τον Κώστα Χαρίτο για όσα έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και όσα προγραμματίζεται να υλοποιηθούν με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας και ιδιαίτερα για όσα σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναφορά έγινε στη συγκρότηση των Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους και στη νέα πολιτική σε τομείς όπως τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς που αλλάζουν άρδην το τοπίο στο κράτος πρόνοιας και με τον διαφανή τρόπο λειτουργίας τους στοχεύουν παράλληλα στην απαλλαγή των πολιτών από την γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά.

Ο Κώστας Χαρίτος συμφώνησε ότι οι δημοτικές αρχές παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην κοινωνική πολιτική και ανέφερε ότι το κράτος πρόνοιας είναι διαχρονικά στον πυρήνα του προγράμματος του «ΑΝΩ ΚΑΤΩ». Επίσης ότι ήταν το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ» που πρότεινε το 2016 στην δημοτική αρχή τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας στον Άλιμο και ότι και ο ίδιος θα εργαστεί για τη δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς, τη δημιουργία κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων, κατασκηνώσεων και την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής απέναντι σε δυνάμεις με νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προωθούν την διάλυση των δημόσιων κοινωνικών δομών και την διάλυση των ζωών των ανθρώπων.

Από την πλευρά του ενημέρωσε την κ.Φωτίου για τα τοπικά θέματα που χρειάζονται τη προσοχή του Υπουργείου. Τέλος ζήτησε και πήρε στοιχεία για τη δράση και τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Αλίμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.