Άσλεϊ Τζόνσον, η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης που πνίγει τα στερεότυπα




Είναι η κορυφαία τερματοφύλακας στον κόσμο και η πρώτη Αφροαμερικανή που μετείχε στην Ολυμπιακή ομάδα πόλο των ΗΠΑ. Φέτος, αγωνίζεται στη Βουλιαγμένη και το Contra.gr δεν έχασε την ευκαιρία για μια συζήτηση που περιέχει γρήγορο κολύμπι, ελληνική κουζίνα, κακές λέξεις, μια συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, την απάντηση στο ‘Βουλιαγμένη ή Μαϊάμι;’ και πολλαπλές ήττες των στερεοτύπων.

Η Άσλεϊ Τζόνσον σε προσκαλεί σε παρτίδα για σκάκι και σου δείχνει την πισίνα. Έτσι, αντιλαμβάνεται την υδατοσφαίριση. Θέλει να αποδεικνύει πόσο έξυπνη είναι και εντός νερού. Γι’ αυτό το λόγο την παρομοίωσαν με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Εκείνη βέβαια βαδίζει περισσότερο πάνω στα χνάρια του ΛεΜπρον Τζέιμς, όχι του ‘Air’. Μιλάει κι αυτή ανοιχτά για τον Ντόναλντ Τραμπ, παρόλο που είναι αθλήτρια ερασιτεχνικού σπορ και δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της και τη θέση της στην Εθνική ομάδα, όπως ο σταρ των Λέικερς. Από κάποια, όμως, που δηλώνει ‘μαθήτρια’ του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν μπορείς να περιμένεις κάτι λιγότερο.

Κάτι πολύ σημαντικό, αν θες να τη γνωρίσεις: βρίσκεται εδώ, στην Ελλάδα. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο αγωνίζεται κάτω από τα γκολπόστ της Βουλιαγμένης.

Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ: contra.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.