Άγιος Δημήτριος: Επιδότηση επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και σε νέους δικαιούχους
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Δημητρίου ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης που βρίσκονται αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω οφειλών, ότι έχουν τη δυνατότητα επιδότησης των οφειλών τους ώστε να μπορέσουν να επανασυνδεθούν, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΦΕΚ 474/14-2-2018.
Στη διαδικασία αυτή, δόθηκε παράταση. Έτσι, αφορά όσους έχουν υποστεί διακοπή ηλεκτροδότησης έως 31 Οκτωβρίου 2018, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Για να μπορέσει ένας καταναλωτής να κάνει χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου, χρειάζεται να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Η παροχή ρεύματος να αφορά την κύρια κατοικία του δικαιούχου.
Να πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που ορίζει η ανωτέρω Κ.Υ.Α.
Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Δημητρίου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Αίτηση (η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986).
2) Δήλωση εισοδήματος φυσικού προσώπου Ε1, του τελευταίου φορολογικού έτους, όλων των μελών του νοικοκυριού.
3) Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
4) ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Σε περίπτωση ύπαρξης, στο συγκεκριμένο νοικοκυριό, ατόμου με αναπηρία ή ατόμου το οποίο χρήζει μηχανικής υποστήριξης, πρέπει να κατατεθούν ως πρόσθετα δικαιολογητικά:
1) Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ, για νοικοκυριό που περιλαμβάνει στη σύνθεσή του άτομο με αναπηρία 67% και άνω
2) Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπρόσωπο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, της ΔΕΗ ΑΕ και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.