Άγιος Δημήτριος: Aνοικτή πληγή τα εγκαταλελειμμένα οχήματα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δείτε την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Αγίου Δημητρίου, Σπήλιου Διαβολίτση, για τη διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων:

Συνεχίζουμε δυναμικά την απομάκρυνση οχημάτων. «Σηκώνουμε» σχεδόν κάθε εβδομάδα εγκαταλελειμμένα οχήματα από διάφορα σημεία στις γειτονίες του Δήμου μας γιατί είναι μια «ανοικτή πληγή”.
Η προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αστυνομία για την βελτίωση της εικόνας της πόλης είναι συνεχής και συστηματική.
Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα είναι μόνιμη απειλή και εστία μόλυνσης, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, εξ αιτίας των ρύπων (σκουριές, λάδια υγρά φρένων κ.λ.π.) που διαχέουν στο οδόστρωμα όπου και είναι “παρατημένα”. **
Δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην διέλευση ατόμων με αναπηρία άλλα και γενικότερα σε όσους προσπαθούν να κινηθούν πεζοί.


Καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης, διογκώνοντας το πρόβλημα, κάνοντάς το ακόμα πιο έντονο. Πολλές φορές. θεωρούνται η κύρια αιτία πρόκλησης ατυχημάτων.
Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε αρωγούς. Επικοινωνήστε μαζί μας, τηλεφωνικά ή με email και ενημερώστε μας για τυχόν εγκαταλελειμμένα οχήματα στην γειτονιά σας.
Τα τηλέφωνα του Δήμου είναι 213 200 7759 ή 213 200 7710. email: [email protected], [email protected]

Y.Γ
1) Από την στιγμή που εντοπίσουμε κάποιο όχημα εγκαταλελειμμένο, ανεξάρτητα αν έχει πινακίδες ή όχι, θα πρέπει να παρέλθει το διάστημα 3 μηνών για να τοποθετηθεί από την Δημοτική Αστυνομία η αυτοκόλλητη ειδοποίηση για την απομάκρυνση του από τον ιδιοκτήτη .Αν το όχημα δεν έχει πινακίδες απομακρύνεται από την Δημοτική Αστυνομία μετά το διάστημα 2 ακόμα μηνών. Αν το όχημα έχει πινακίδες το διάστημα που πρέπει να παρέλθει είναι ακόμα μεγαλύτερο

2) Μεγάλες αλλαγές στον Κ.Ο.Κ από τον Απρίλιο του 2018
Για παράνομη στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, προβλέπεται, η αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος, όπως και οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης για 60 ημέρες,

** Όσοι παραδίδουν τις πινακίδες του οχήματός τους στην Εφορία υπογράφουν μία υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1980 ότι το όχημα τους θα το φυλάσσουν σε ιδιωτικό χώρο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.