Πατούλης: «Απαράδεκτη η εικόνα παρακμής στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού»
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε χθες τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης , στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να πληροφορηθεί από τους τοπικούς φορείς για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα δύο σύγχρονα ΚΑΠΗ σε Ελληνικό και Αργυρούπολη όπου παρακολούθησε δραστηριότητες των ατόμων τρίτης ηλικίας και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που εφαρμόζονται.

«Είναι ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο να βλέπουμε στην πράξη να αντιμετωπίζονται τα άτομα τρίτης ηλικίας όχι ως απόμαχοι της ζωής αλλά ως ενεργά κύτταρα του κοινωνικού συνόλου» επισήμανε και πρόσθεσε: «Βούληση μας είναι με εφαλτήριο τη Μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής να δημιουργήσουμε κυψέλες πολιτισμού, άθλησης και εκπαίδευσης σε κάθε γειτονιά και Δήμο της Αθήνας για όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας. Σε αυτό το όραμα θα επενδύσουμε σε σοβαρότητα και στρατηγικό σχεδιασμό».

Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής συνομίλησε με καταστηματάρχες σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Ελληνικού και της Αργυρούπολης προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς κυμαίνεται η κίνηση στην αγορά.

«Θέλουμε την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής»

Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υποδέχθηκε με θερμά λόγια ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης  Αττικής Χ. Πασβαντίδης.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους στο Δήμο και στο παράρτημα της Δημοτικής Αστυνομίας όπου επισήμανε τη σημαντική συμβολή της, παρά τον αποδεκατισμό της, στη διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Κωνσταντάτο βρέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου με έμφαση στην ανάγκη αξιοποίηση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού αλλά και την υλοποίηση υποδομών με αναπτυξιακό πρόσημο. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό κέντρο που θα συνδέει την Περιφέρεια Αττικής και με τους 66 Δήμους προκειμένου, όπως ανέφερε, να επιτευχθεί η ισότιμη ανάπτυξη τους, μέσα από επενδύσεις και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των πολιτών.

«Θα αξιοποιήσουμε την αυτοδιοικητική εμπειρία των 20 και πλέον ετών προκειμένου να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, με τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό τρόπο» σημείωσε και επισήμανε: « Στοχεύουμε στην αγαστή συνεργασία της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού ώστε  να συνθέσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις  της κοινωνίας, προς όφελος των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντάτος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Πατούλη και τόνισε πως είναι σημαντικό να θέτει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Αττικής ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει για χρόνια την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού.

Σε αυτό συνηγόρησε και ο κ. Πασβαντίδης ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Πατούλης θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος Περιφερειάρχης ακριβώς γιατί έχει διατελέσει Δήμαρχος με απτά αποτελέσματα και πρόσθεσε πως θυμίζει την περίπτωση του Δ. Ευσταθιάδη ο οποίος ήταν Δήμαρχος και ακολούθως έγινε ένας πολύ πετυχημένος Νομάρχης.

«Απαράδεκτη η εικόνα παρακμής στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο μετέβη στην έκταση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου είναι κυρίαρχη η εικόνα εγκατάλειψης.

Ειδικότερα ενημερώθηκε από το Δήμαρχο πως αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τα έργα αξιοποίησης, μετά από 17 χρόνια χρονοτριβών.

Αμέσως μετά την περιήγηση του στους χώρους επισήμανε:

«Μόνο θλίψη προκαλεί η εικόνα παρακμής που συναντήσαμε σήμερα εδώ. Αυτός ο χώρος θα έπρεπε να είναι σήμερα το στολίδι όχι μόνο της Αττικής αλλά της Ελλάδας.  Τα έργα ανάπλασης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έχουν καθυστερήσει σημαντικά και έχουν στερήσει από τους πολίτες της Αττικής τη δυνατότητα να απολαμβάνουν σύγχρονες υποδομές πολιτισμού, άθλησης και εκπαίδευσης, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον κατά τα ευρωπαικά πρότυπα. Ευχόμαστε αυτή τη φορά να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αξιοποίησης που θα δώσουν και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίες, στους νέους κυρίως που λόγω της ανεργίας, μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Θα συμπορευθούμε όλοι μαζί Αυτοδιοίκηση και πολίτες για να ξαναφέρουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη με την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ευημερία στην Αττική. Ξεκινάμε το ταξίδι για να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης τόνισε πως η Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το κράτος και τον φορέα διαχείρισης του χώρου του πρώην αεροδρομίου  θα εργαστούν για την απρόσκοπτη και ταχεία ολοκλήρωση του σχεδίου ανάπλασης του χώρου με στόχο να δοθεί μία σημαντική αναπτυξιακή ανάσα στην περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Πατούλης: «Απαράδεκτη η εικόνα παρακμής στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού»

  • 16/01/2019 at 3:09 μμ
    Permalink

    Εριξε ενα τσάμικο, εβγαλε φωτογραφιες και μας μίλησε και για το Ελληνικό, που δεν είναι καθόλου θέμα Περιφέρειας, εκτός κι αν μπερδεύτηκε και νομίζει πως κατεβαινει για πρωθυπουργος. Κάποιος να προσγειώσει στην πραγματικότητα τον Μακεδονομάχο.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.