Οι επιχειρηματικές περιπέτειες του υποψήφιου δημάρχου Αλίμου, στη Σύρο




Πριν από λίγες μέρες το NOTIA.GR μέσα από μια σειρά επίσημων εγγράφων και μόνο, παρουσίασε τα επιχειρηματικά αλισβερίσια του υποψήφιου δημάρχου Αλίμου, Ευάγγελου Τσαμήτα, με τον δήμο Αλίμου που άφησαν “παρακαταθήκη” στην πόλη τη διάσημη τρύπα στον παραλιακό πεζόδρομο. (δείτε εδώ το ρεπορτάζ)

Μάλλον αυτή η αναδρομή στο παρελθόν δεν άρεσε στον κ.Τσαμήτα, ο οποίος έσπευσε να μας προειδοποιήσει ότι έχουμε μπει σε αχαρτογράφητα νερά και ότι έχουν επιληφθεί οι νομικοί του γιατί γράφουμε ανακρίβειες. 

Επειδή όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τι γράφουμε, ζητήσαμε να μας στείλει απαντήσεις στα σημεία που διαφωνεί και να τις δημοσιεύσουμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει ούτε λέξη.

Στο πρώτο μέρος λοιπόν της έρευνας που κάναμε, βασιζόμενοι πάντα σε επίσημα έγγραφα, αναφερθήκαμε στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κ.Τσαμήτα με τον δήμο Αλίμου που αφορούσε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Στη συνέχεια ο κ.Τσαμήτας αφού δεν κατάφερε να εκτελέσει το έργο, μεταβίβασε τη σύμβαση σε άλλη εταιρεία και έστρεψε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε ένα νέο τομέα, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ στον οποίο κατάφερε γρήγορα να διακριθεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τον αποκαλούν “Mr ΚΤΕΟ”. Δύο φορές επιχείρησε να ανοίξει ιδιωτικό ΚΤΕΟ στον Άλιμο, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεπεράσει διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα στα οποία θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο επόμενο δημοσίευμά μας.

Περιληπτικά αναφέρουμε ότι όταν αναγκάστηκε να του βάλει STOP στα σχέδια του, λόγω γενικής κατακραυγής κατοίκων και φορέων του Αλίμου, ο τότε δήμαρχος Θάνος Ορφανός, ο κ.Τσαμήτας μέσα από συνεντεύξεις του, άρχισε να μιλάει υποτιμητικά αναφερόμενος στο πρόσωπό του και να τον αποκαλεί” διαχειριστή της μιζέριας”.

Ο κ. Ορφανός βγαίνει δήμαρχος για δεύτερη τετραετία και ξαφνικά προκύπτει το αναπάντεχο:

Ξαφνικός έρωτας Ορφανού – Τσαμήτα. Ο Ορφανός τον διορίζει Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΑΔΗΠΑΛ, την ανώνυμη εταιρεία του δήμου που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία.

Να θυμίσουμε ότι ο εκάστοτε δήμαρχος τοποθετεί πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, στην εταιρεία αυτή.

Ο κ. Τσαμήτας παράλληλα διεκδικεί την κατασκευή ΚΤΕΟ σε ένα οικόπεδο “φιλέτο” απέναντι από το πρώην “Carrefour”, στην οδό Λαμίας, δίπλα στην Αλίμου, εκεί που τώρα είναι ο “Σκλαβενίτης”.

Το οικόπεδο φιλέτο που είχε ενοικιάσει ο Τσαμήτα από Offshore του Μαρινόπουλου για να κάνει ΚΤΕΟ. Το οικόπεδο έχει περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου Αλίμου και σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα διατεθεί για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων – Ο Ευάγγελος Τσαμήτας είναι αρνητικός – Δεν θέλει να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις

Μάλιστα στις εκλογές του 2014 κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ορφανό, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί. Το πως ξαφνικά προέκυψε το 2019 να διεκδικεί τον δήμο Αλίμου, στη θέση του Νίκου Τσαμπαρλή, παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Λέγονται βέβαια πολλά, αλλά δεν μπορούν να γραφτούν. Ο Νίκος Τσαμπαρλής, έχει δικαστικές εκκρεμότητες και βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιων κύκλων που κατάφεραν να τον “πείσουν” να κάνει πίσω και να δώσει το δαχτυλίδι στον κ. Τσαμήτα.

Επισήμως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανακοινώσει ότι τον στηρίζει.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις επιχειρηματικές περιπέτειες του “Mr ΚΤΕΟ” στη Σύρο, μέσα από διάφορα δημοσιεύματα. Τις επιχειρηματικές περιπέτειες και τις δικαστικές διαμάχες με τον δήμο Αλίμου, που θέλει να γίνει δήμαρχος, θα τις δούμε αναλυτικά με πλούσιο αρχειακό υλικό στο επόμενο αφιέρωμά μας.

Δείτε όμως πριν τι μας διαμήνυσε:

Κε Φρίμη ως δημοσιογράφος πρέπει να διασταυρώνεται τα αναγραφόμενα σας.
Έχετε μπει σε αχαρτογράφητα νερά για εσάς έχετε τις μισές πληροφορίες και λέτε ανακρίβειες.
Ήδη έχουν επιληφθεί οι νομικοί μου.
Δεν πρέπει να επιβαρύνεται άλλο με ανακρίβειες τους αναγνώστες σας και την θέση σας.
Ευχαριστώ!!

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου ο κ. Βαγγέλης Τσαμήτας

Όπως διαβάσαμε σε τοπικά ενημερωτικά μέσα του, ο κ. Βαγγέλης Τσαμήτας έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αλίμου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΙΜΟΣ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ».

Σύμφωνα με τον Παλμό της Γλυφάδας, ο κ. Τσαμήτας είναι παλιός Αλιμιώτης, γνώστης των θεμάτων, επιτυχημένος Μηχανικός, στέλεχος μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη συμβολή στην δημιουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην χώρα μας και με διακριτική παρουσία στα κοινά.

Όλοι εμείς τον γνωρίζουμε από την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο των ΚΤΕΟ, με την συμμετοχή του στο παρελθόν στην αλυσίδα Mr KTEO.

Πηγή: kteonews.gr

Βαγγέλης Τσαμήτας: «Βεβαίως υπάρχει δόλος!» – Ο ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ που άνοιξε στη Σύρο και δεν έχει λειτουργήσει μιλά έξω από τα δόντια

Από Θεοδόσης Δανάμπασης – Αύγουστος 24, 2018/ logotypos.gr

Ο γνωστός στο πανελλήνιο και ως «Mr. ΚΤΕΟ της Ελλάδας», κ. Βαγγέλης Τσαμήτας, παρουσιάζει με έναν χειμαρρώδη τρόπο τις λεπτομέρειες που από το 2014 και έως σήμερα το ιδιωτικό ΚΤΕΟ που άνοιξε η εταιρεία του στη Σύρο δεν έχει λειτουργήσει, αποκαλύπτοντας αυτούς που θεωρεί εκείνος ως υπαιτίους…

ΕΡ: Θα μας εξηγήσετε επιγραμματικά ποιο είναι το γενικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην Ελλάδα;

Β.ΤΣ.: Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ διέπονταν μέχρι το 2012 από την υποχρέωση λήψης αρχικά μιας άδειας ίδρυσης με την οποία  θεμελίωνες το δικαίωμα ίδρυσης και λειτουργίας του ιδιωτικού ΚΤΕΟ. Κατά τη φάση αυτή  εξετάζονταν  και οι απαγορευτικές διατάξεις  που προβλέπονταν από τον νόμο (άρθρο 34 παρ. 4), δηλ.  δεν επιτρέπονταν η ίδρυση ΙΚΤΕΟ σε απόσταση μικρότερη των 100μ. από εκκλησίες σχολεία παιδικούς σταθμούς νοσοκομεία αλλά και από εγκαταστάσεις εύφλεκτων υλικών. Στη συνέχεια εκδίδετο η οικοδομική άδεια  και εν τέλει  κατέθετες φάκελο  εγγράφων που θα σου επέτρεπαν να λάβεις την άδεια λειτουργίας. Η εταιρεία λοιπόν που εκπροσωπώ  έλαβε την δική της οικοδομική  άδεια καθόλα νόμιμα το καλοκαίρι του 2014 από την Υπηρεσία Δόμησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΕΡ: Από κει και πέρα λοιπόν ξεκίνησε ο Γολγοθάς σας…

Β.ΤΣ.: Ξεκινώντας, λοιπόν, τον Σεπτέμβρη του 2014 τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, έγινε προς την εταιρία μου μια αίτηση ακύρωσης  – καταγγελία (για περιβαλλοντικούς όρους και άλλους λόγους  τους οποίους  θεωρούσα και θεωρώ άνευ ουσίας καθόσον στερούνταν  πάσας βασιμότητας) από τον κ. Ι.Ρ., οπότε και χρειάστηκε να διακόψουμε τις εργασίες μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή στο δικαστήριο. Η εκδίκαση, ωστόσο, της υπόθεσης άργησε πάρα πολύ καθώς πέσαμε και στις πολύμηνες απεργίες των  δικηγόρων.

Η δίκη τελικά ορίστηκε για τον Μάιο του 2017 (!) χωρίς να παρουσιαστεί ο ίδιος ο καταγγέλλων ή κάποιος εκπρόσωπός του στο δικαστήριο. Τελικά επιλέξαμε να μην προχωρήσουμε τότε σε άλλες δικαστικές διαμάχες και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, με το δικαστήριο να βάζει στο αρχείο την υπόθεση αφού δεν εκδικάστηκε.

Τον  Ιούνιο του 2017 αρχίσαμε ξανά τις οικοδομικές εργασίες και τον Σεπτέμβρη του 2017 είχαν μείνει κάποιες τελικές λεπτομέρειες ώστε να καταθέσουμε τον φάκελο για την τελική αδειοδότηση και  λειτουργία της επιχείρησης.

ΕΡ: Τότε, λοιπόν, κάτι μεσολάβησε…

Β.ΤΣ.: Ακριβώς. Μαθαίνουμε, λοιπόν, αρχές Σεπτεμβρίου ότι γίνονται κάποιες εργασίες σε παραπλήσιο οικόπεδο για να λειτουργήσει μία εγκατάσταση φιαλών υγραερίου. Τότε θορυβηθήκαμε γιατί ξέρω ότι αυτή η δραστηριότητα ανήκει στις απαγορευτικές διατάξεις λειτουργίας ενός ιδιωτικού ΚΤΕΟ και πήγα να δω τι γίνεται.

Πραγματικά, σε ένα παρακείμενο γήπεδο 4 στρεμμάτων (!) είδαμε ότι γίνονταν  εργασίες για  την εγκατάσταση υπαίθριας αποθήκης φιαλών υγραερίου επιφάνειας μόλις 150 τμ.!  σε μια θέση τέτοια, όσο μπορούσε πιο άκρη της επέτρεπε ο νόμος, έτσι  να είναι σε απόσταση  μικρότερη των 100 μέτρων, ώστε να παρεμποδίσει την αδειοδότηση και λειτουργία του ΚΤΕΟ. Την έβαλε στο όριο εσκεμμένα απ’ ότι φαίνεται για να εμποδίσει τη λειτουργία του ΚΤΕΟ!

Αφού έκανα μια σειρά από ερωτήσεις στις Υπηρεσίες, όλοι κάνανε τον Πόντιο Πιλάτο (Δ/νση Ανάπτυξης, Δ/ση Μεταφορών και Υπηρεσία Δόμησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου). Και αναρωτιέμαι: Όταν μία Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή του Δημοσίου πηγαίνει και χορηγεί μια άδεια λειτουργίας ή εγκατάστασης σε μια επιχείρηση που δημιουργεί πρόβλημα σε μια άλλη επιχείρηση που της έχει χορηγηθεί ήδη οικοδομική άδεια, δεν είναι σαν να ακυρώνει την άδεια της δεύτερης επιχείρησης; Δηλαδή, η άδεια μας αυτήν τη στιγμή βασικά είναι σαν να είναι άκυρη διότι στην ουσία και στην πράξη δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

ΕΡ: Πιστεύετε δηλαδή ότι υπάρχει δόλος πίσω από αυτό…

Β.ΤΣ.: Βεβαίως υπάρχει δόλος! Eπειδή ζούμε στο νησί, ξέρουμε ότι τα τοπικά συμφέροντα εμπλέκονται σε όλο αυτό κι έτσι αναζητάς την προφανή και λογική εξήγηση, η οποία σε στέλνει προς τον ανταγωνιστή. Είναι προφανές αυτό.

ΕΡ:  Οπότε, εσείς τι προτίθεστε να κάνετε στο μέλλον;

Β.ΤΣ.: Σε αυτή τη φάση περιμένω τις διαδικασίες για την αλλαγή της νομοθεσίας.  Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί αύριο το πρωί, μπορεί και μετά από 3 μήνες. Μέχρι το 2025 που λήγει το πρώτο μίσθωμα, δεν έχω πρόβλημα να περιμένω. Εδώ θα είμαι και θα περιμένω, γιατί θα δικαιωθώ.

Είμαι από το 2014 στη Σύρο, πιάσαμε το 2018 και να μην μπορείς να ανοίξεις μια επιχείρηση στο νησί. Είναι ντροπή! Εγώ έχω λειτουργήσει απολύτως νόμιμα. Κάποιοι άλλοι είναι παράνομοι και θα τα βρουν μπροστά τους!

Το αλαλούμ της νομοθεσίας

Σύμφωνα με τον Ν. 2963/2001 και ειδικότερα στην εφαρμοστική  υπουργική απόφαση που υπάρχει από το 2009 όπως έχει τροποποιηθεί, στο άρθρο 8 παράγραφος 11 λέει ότι, αν έχει εκδοθεί άδεια ίδρυσης, δεν ισχύει καμία απαγορευτική διάταξη και συνεχίζεις τις εργασίες όλες μέχρι την ολοκλήρωση και την λειτουργία.

Ωστόσο, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης αδειών λειτουργίας, βγήκε ο Ν3919 ο οποίος έλεγε ότι αντί να βγάλεις άδεια ίδρυσης μπορείς να πας κατευθείαν στην έγκριση λειτουργίας.

Κατήργησε, λοιπόν, τις έννοιες της άδειας ίδρυσης και της άδειας λειτουργίας εισήγαγε την έννοια «έγκριση λειτουργίας» για όλες τις επιχειρήσεις και βγάζεις κατευθείαν μια άδεια όπου καταθέτεις όλα τα δικαιολογητικά που κατέθετες στην άδεια ίδρυσης και στην  άδεια λειτουργίας.

Αυτό λοιπόν δημιούργησε ένα κενό νόμου με αποτέλεσμα  στην δική μας περίπτωση όχι μόνο  δεν υπήρξε επιτάχυνση των αλλά το αντίθετο  καθυστέρηση, επιτρέποντας  να υπάρξουν  παράθυρα τεχνητής κωλυσιεργίας από τους επιτήδειους. Έπρεπε λοιπόν να συμπληρωθεί ο Ν3919 και να διορθωθεί το έλλειμμα που υπήρχε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.