Νέα Σμύρνη: Άνοιξαν σήμερα για το κοινό τρεις νέες παιδικές χαρές (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δόθηκαν σήμερα στο κοινό τρεις νέες, πιστοποιημένες και ασφαλείς, παιδικές χαρές: της Αγίας Παρασκευής, της Αϊδινίου και της Δεξαμενής. Οι δύο πρώτες αποτελούν πρωτοποριακούς χώρους παιχνιδιού για όλη την Ελλάδα στο πρότυπο διεθνών παραδειγμάτων.

Μέρος, μάλιστα, του εξοπλισμού τους έχει βραβευτεί με το Independent Living Design Award. H πρώτη απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας αλλά συνάμα διαθέτει λειτουργίες για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η δεύτερη είναι σχεδιασμένη για παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας. Και οι δύο, λόγω της γειτνίασής τους λειτουργούν συμπληρωματικά καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Και οι δύο, τέλος, θα σκορπίσουν πολλά χαμόγελα και στα παιδιά με αναπηρίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος κύριο Διονύση Κονιδάρη “επιχειρείται μέσα από αυτήν την αλληλεπίδραση και συνύπαρξη των παιδιών η ενίσχυση του μεταξύ τους αλληλοσεβασμού, της ατομικής τους αυτονομίας και της αξίας της ανθρώπινης ποικιλομορφίας”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.