Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός στο πόλο – Ένσταση κατέθεσε η Βουλιαγμένη
Αν και δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο του αναμενομένου, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στο φινάλε τα προγνωστικά και κατέκτησε για 20η φορά στην ιστορία του το κύπελλο υδατοσφαίρισης ανδρών.

Στον επεισοδιακό και γεμάτο ένταση τελικό του final-4 του Καρπενησίου, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 6-4 της πολύ μαχητικής Βουλιαγμένης και διατήρησαν τον τίτλο, έστω κι αν προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σκορ στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο ΝΟΒ): 3-2, 0-0, 0-1, 1-3

Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου το 20ο final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας δύσκολα με 6-4 της Βουλιαγμένης, η οποία όμως είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία των Μπουδραμή και Κουρτίδη.

«Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, είναι δέκα φορές καλύτερος από όλες τις ελληνικές ομάδες, αλλά τη μία φορά που μπορεί η Βουλιαγμένη να τον νικήσει, μην τη σταματάς», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο τεχνικός διευθυντής του ΝΟΒ, Αρτίν Ελμισιάν, επισημαίνοντας ότι οι αποβολές ήταν 18-9 εις βάρος της ομάδας του.

Επίσης, από πλευράς Βουλιαγμένης εκφράστηκαν διαμαρτυρίες για τη συμπεριφορά του Θοδωρή Βλάχου, για τον οποίο έλεγαν ότι εξύβρισε αντίπαλους παίκτες.

Ο Ελμισιάν, ο οποίος δηλώνεται ως βοηθός προπονητής του ΝΟΒ, αποβλήθηκε στην τρίτη περίοδο από τον πάγκο για έντονη διαμαρτυρία, όπως έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα, ενώ ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Δημήτρης Κουρούβανης, αποβλήθηκε για εξύβριση των διαιτητών.

Η Βουλιαγμένη κατέθεσε ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα, αναφορικά με την παρουσία στον πάγκο ως βοηθού του Βλάχου του Βαγγέλη Δελακά, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι δεν έχει δίπλωμα προπονητή και δεν έχει δικαίωμα να δηλώνεται στο φύλλο αγώνα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο τεχνικός του ΝΟΒ, Χρβόγε Κόλιανιν, δηλώνεται ως έφορος, αφού δεν έχει δίπλωμα (προπονητής τυπικά είναι ο Μάριος Κάσδαγλης).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσημη διαμαρτυρία Ν.Ο.Βουλιαγμένης

Με το παρόν Δελτίο Τύπου, θέτουμε δημόσιο προβληματισμό αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του βοηθού προπονητή της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού κου Ευάγγελου Ιωάννη Δελακά, ο οποίος στο σημερινό τελικό αγώνα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, εκτελούσε επισήμως χρέη βοηθού προπονητή.

Διαπιστώνοντας από τις επίσημες λίστες με τους αδειοδοτημένους προπονητές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αγωνιστική περίοδο 2019, ότι δεν βρίσκεται καταχωρημένος ο κος Δελακάς, μετά την ολοκλήρωση ενός τελικού – ντέρμπυ, όπου ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης πάλεψε σκληρά για τη νίκη, δείχνοντας έμπρακτα την αξία του, καταθέσαμε ένσταση κατά του αποτελέσματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης, σεβόμενος απόλυτα το εγχώριο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον αθλητισμό, έχει καταθέσει προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αίτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή για τον κο Χέρβο Κόλιανιν, από 06/09/2018 με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/432030. Από εκείνη την ημερομηνία, η επίσημη απάντηση με επιστολή που έχει λάβει το σωματείο μας από τη Γ.Γ.Α. είναι ότι το αρμόδιο σώμα της Επιτροπής Ισοτιμιών δεν συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018, ως εκ τούτου δεν μπορούν να παρασχεθούν οι υπό αίτηση άδειες. Αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία που φέρνει αυτή η καθυστέρηση στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας μας, αφού η έλλειψη της άδειας “κοστίζει” την πολύτιμη προπονητική καθοδήγηση του προπονητή μας σε σημαντικούς αγώνες. Ίσως να κόστισε και το Κύπελλο.

Η ίδια καθυστέρηση όμως δεν φαίνεται να ίσχυσε για την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού ο κος Δελακάς έλαβε το πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το Δεκέμβριο του 2018, όταν η Επιτροπή Ισοτιμιών μας έχει ενημερώσει επισήμως ότι δεν συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τη δημοσιοποίηση του κου Σκανδαλάκη – Manager του Ολυμπιακού και Μέλους του Δ.Σ. – στα επίσημα social media μας και σε συνέχεια της ένστασής μας, όπου κοινοποιεί την κάρτα διαπίστευσης προπονητή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο του 2019 του κου Δελακά, σχολιάζοντας με τρόπο που τον εκφράζει.
Το εύλογο ερώτημα είναι: πώς είναι δυνατόν για τον Ν.Ο.Β. επισήμως η Επιτροπή Ισοτιμιών να μην συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018 έως και σήμερα, αλλά για τον Ολυμπιακό να μην ισχύει το ίδιο; Ή μήπως παρακάμφθηκε;

Διαπιστώνοντας αυτές τις εξελίξεις, επόμενο είναι να κλονίζεται η πίστη μας στη διαφάνεια του αθλητικού συστήματος, ειδικότερα στη στάση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Θεωρούμε ότι ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι η διαφύλαξη της δίκαιης, ισότιμης και αντικειμενικής μεταχείρισης όλων των ομάδων που αγωνίζονται, υπό το πλαίσιο του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τον τρόπο με τον οποίο ο κος Δελακάς απέκτησε την κάρτα διαπίστευσης της ΚΟΕ, καθώς και τα σχετικά έγγραφα που το πιστοποιούν από τη Γ.Γ.Α.

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.