Η Κορίνα Πατέλη Bell θυμάται τη γνωριμία της με τον Μίκαελ Σουμάχερ (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με αφορμή τα 50κοστά γενέθλια του θρύλου της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, η Κορίνα Πατέλη Bell (υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο 3Β, με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο), η οποία ήταν διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της Fiat Chrysler Automobiles, θυμάται την μέρα που ήρθε στη χώρα μας για να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο Σουμάχερ τους είχε εντυπωσιάσει με την απλότητά του. Κυκλοφορούσε χωρίς να συνοδεύεται από σωματοφύλακες και ήταν ιδιαίτερα φιλικός με όλους. Μάλιστα μετά από δυο χρόνια που ήρθε ξανά στην Ελλάδα, οδηγούσε ένα “ταπεινό” Fiat Bravo και πλήρωσε ο ίδιος τα διόδια στην Αττική Οδό, αφήνοντας άφωνο τον ταμία!

Ήταν 23 Αυγούστου του 2006 μια σημαντική ημερομηνία για μένα καθώς έχω επέτειο γάμου” θυμάται η Κορίνα Πατέλη Bell

“Τη συγκεκριμένη μέρα στις 20:00 έφτανε στην Ελλάδα με το ιδιωτικό του αεροσκάφος ο παγκοσμίου φήμης οδηγός της Formula 1, Michael Schumacher προκειμένου να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα των «Νationale Piloti – Εθνικών Πιλότων» και την ελληνική ομάδα All Star Greece.

Για μένα δεν ήταν η πρώτη φορά που τον είχα συναντήσει καθώς είχα την τύχη να τον δω σε διεθνή σαλόνια αυτ/του του εξωτερικού μαζί με τον τότε πρόεδρο της Ferrari Luca De Montezemοlo.

Αυτή τη φορά όμως θα ήταν όμως πολύ διαφορετικά γιατί θα ήμουν από τους ελάχιστους ανθρώπους (μαζί με την συνεργάτιδά του Sabina Kehm  και τον Κώστα Μαστοράκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της διοργανώτριας εταιρείας στην Ελλάδα) που θα ήμουν δίπλα του, θα τον υποδεχόταν στο αεροδρόμιο και θα τον συνόδευαν (με αυτ/τα FiatLancia) έως το Καραισκάκη για τη διεξαγωγή του  αγώνα.

Το άγχος μου ήταν πολύ έντονο γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος και την ίδια μέρα αργά το βράδυ θα αναχωρούσε για την Τουρκία για τον αγώνα της Κυριακής για τη F1.

Mόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος του σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε στο προθάλαμο μας χαιρέτισε με φιλική διάθεση και ένοιωσα ότι δίπλα μου δεν ήταν ο παγκοσμίου φήμης πρωταθλητής αλλά ένας απλός άνθρωπος.

Σε μαγνήτιζε με την απλότητα του και την άνεση του. Πολύ γρήγορα, καθώς ήδη τον περίμεναν για να ξεκινήσει ο αγώνας βγήκαμε από την πύλη και αφού επιβιβάστηκε στο αυτ/το με οδηγό τον Δημήτρη Δέδε, υπεύθυνο τότε για την συντήρηση των δημοσιογραφικών αυτ/των της Fiat ξεκινήσαμε για το γήπεδο.

Στο πίσω κάθισμα στη μέση ήταν ο Μichael Schumacher αριστερά του εγώ και  δεξιά η Sabine – μια ιδιαίτερα οξυδερκής γυναίκα που δεν τον άφηνε από τα μάτια της λεπτό.

Αγχώθηκα και ενώ είχα στο μυαλό μου να τον ρωτήσω για τους αγώνες (είχα το σκονάκι μου  από τους φιλους μου δημοσιογράφους κ.κ. Τάκη Πουρναράκη &  Πάνο Σειτανίδη), μιλήσαμε για τα παιδιά του, για την μικρή μου κόρη (η οποία έχει και αυτόγραφο του με την ιδιόχειρη υπογραφή του) για την γυναίκα του, συνονόματη Cοrinna και αυτή, για τις διακοπές για το άγχος της καθημερινότητας.

Νόμιζα ότι ονειρευόμουν γιατί είχα πιάσει κουβεντούλα με έναν άνθρωπο που θαύμαζε όλη η ανθρωπότητα για τα κατορθώματα του και ο οποίος χωρίς καμία συνοδεία, χωρίς μπράβους, χωρίς θωρακισμένο αυτ/το και με οδηγό τον Δημήτρη κατευθυνόμαστε γρήγορα προς το Καραϊσκάκη.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα  ενδιαφέρων καθώς όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Michael Schumacher εντυπωσίασε το κοινό με την απλότητά του και την αμεσότητά του. Πλησίασε αρκετές φορές τις κερκίδες και το κοινό δε σταματούσε να τον αποθεώνει.

Από την άλλη πλευρά στην «Εθνική Πιλότων», εκτός από τον Michael Schumacher, συμμετείχαν και οι Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Matteo Munari, Vitantonio Liuzzi, Maro Engel κ.α. και προπονητής ήταν ο Mario di Natale, πρόεδρος της Nazionale Piloti. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 10-7 με νίκη υπέρ της ομάδας των Nazionale Piloti. Τα έσοδα από την εκδήλωση είχαν διατεθεί στο Ίδρυμα Nazionale Piloti και στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όσον αφορά στη σύνθεση της ομάδας All Star Greece  είχαν στελέχωσαν προσωπικότητες από όλους τους χώρους: πολιτικοί (Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Ορφανός, Πέτρος Μαντούβαλος, Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.α.), τραγουδιστές και άνθρωποι των media (Νίκος Βέρτης, Νίκος Μακρόπουλος, Κώστας Φραγκολιάς, Ορθούλα ), ηθοποιοί (Κώστας Σόμμερ, Τόνυ Δημητρίου κ.α.), ποδοσφαιριστές (Δημήτρης Σαραβάκος, Νίκος Βαμβακούλας, Μητρόπουλος, Νίκος Σαργκάνης, Giovanni, Μητρόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας κ.α.), αθλητές (Λάμπρος Παπακώστας, Πύρρος Δήμας) δημοσιογράφοι Αντρέα Παλομπαρίνι, Τάκης Πουρναράκης, Πάνος Σειτανίδης  (κ.α.) και πολλοί άλλοι. Χρέη προπονητή εκτέλεσε ο Νίκος Βαμβακούλας.

Δύο Χρόνια μετά, όταν ήρθε πάλι στην Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό, δυστυχώς είχα μία επιπλοκή με την δεύτερη μου εγκυμοσύνη και  έτσι δεν κατάφερα να τον υποδεχτώ στο αεροδρόμιο. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι ρώτησε για την υγεία μου και με ευχαρίστησε για το δώρο που του είχαμε στείλει με τις Ελληνικές λιχουδιές και το χιώτικο ούζο.

Για άλλη μια φορά μείναμε άναυδοι με την απλότητα του. Οδήγησε ο ίδιος ένα “ταπεινό” Fiat Bravo, πλήρωσε τα διόδια, ενώ ο άνθρωπος στο ταμείο έμεινε «κάγκελο» και συνέχισε τη διαδρομή του αμέριμνος για το γήπεδο. Έδωσε το παρών στο φιλανθρωπικό αγώνα και επέστρεψε στην οικογένεια του.

Ο Μichael πρόσφερε απλόχερα τη βοήθεια στο συνάνθρωπο και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά αλλά δυστυχώς η τύχη την αποφράδα ημέρα τον Δεκέμβριο του 2013 δεν του χαμογέλασε και εμείς όλοι που τον αγαπάμε ευχόμαστε να γίνει ένα θαύμα!!

Καλή Δύναμη Schumi!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.