Δήμος Αλίμου: Κόλαφος για την αντιπολίτευση η απόφαση της Αποκεντρωμένης για τα led




Aτέλειωτες συζητήσεις είχε προκαλέσει στα τελευταία δημοτικά συμβούλια ο “παράνομος” διαγωνισμός για την αντικατάσταση όλου του οδοφωτισμού του Αλίμου με νέα φωτιστικά σώματα led.

Η αντιπολίτευση, είχε ανακαλύψει το “μεγάλο σκάνδαλο” και ο καθένας άρχισε να λέει το μακρύ του και το κοντό του: “Είναι πολύ μικρή η έκπτωση”, έλεγε ο ένας, “είναι στημένος”, έλεγε ο άλλος.

Στα social media, η κατάσταση είχε ξεφύγει. Όλοι οι “ειδικοί” του Αλίμου, έγραφαν ότι μπαρούφα περνούσε από το μυαλό τους.

Να θυμίσουμε ότι επρόκειτο για διεθνή διαγωνισμό και αντί να προσφύγουν οι εταιρείες που έχασαν τη δουλειά (αν υπήρχε κάτι μεμπτό), προσέφυγαν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του δήμου Αλίμου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Υπουργείο Εσωτερικών), απέρριψε την προσφυγή των κυρίων Ορφανού και Παπανικολάου, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Δείτε την ανακοίνωση του δήμου:             

Κανονικά προχωράει η τοποθέτηση οδοφωτισμού LED στον Άλιμο – Απορρίφθηκε η προσφυγή της αντιπολίτευσης για δήθεν παράνομο διαγωνισμό

Η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ένα μεγάλο έργο: την αντικατάσταση όλου του οδοφωτισμού του Αλίμου με νέα φωτιστικά σώματα led, που είναι οικολογικά, πολύ οικονομικά και δίνουν πλούσιο φωτισμό.

Συνεπής στις υποσχέσεις της, προχώρησε στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου ν’ αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Η Αντιπολίτευση, όμως, υπέβαλε Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εναντίον του διαγωνισμού, καταγγέλλοντας ότι είναι δήθεν παράνομος, άκυρος και ασύμφορος και προσπαθώντας να σταματήσει τη διαδικασία ευόδωσης και υλοποίησης του έργου.

Στις 9.1.2019, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Υπουργείο Εσωτερικών) με έγγραφό της (αρ. πρωτ. 116486/36728/2018) απέρριψε στο σύνολό της όλη την Προσφυγή που είχαν υποβάλει στελέχη της αντιπολίτευσης εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Εξέλιπε, συνεπώς, κάθε τεχνητό εμπόδιο που η αντιπολίτευση προσπάθησε να προκαλέσει και απεδείχθη για άλλη μία φορά, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η πλήρης νομιμότητα και η ορθότητα όλων των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει κανονικά τις ενέργειές του, ώστε  ν’ αντικατασταθεί όλος ο οδοφωτισμός του Αλίμου με οικονομικό και οικολογικό φωτισμό LED και η πόλη μας ν’ αποκτήσει τα βράδια μια άλλη όψη, με πλούσιο φωτισμό και περισσότερη ασφάλεια!!!

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη για το θέμα:

“ΚΟΛΑΦΟΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ LED

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Εδώ και 2 – 3 μήνες πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σταματήσουν ένα μεγάλο έργο που έχει υποσχεθεί η Δημοτική μας Αρχή και είναι έτοιμη να υλοποιήσει: την αντικατάσταση όλου του οδοφωτισμού του Αλίμου με νέα φωτιστικά σώματα led, που είναι οικολογικά, οικονομικά και δίνουν πλούσιο φωτισμό.

Προσέφυγαν, λοιπόν, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καταγγέλλοντας ότι ο διαγωνισμός που έκανε ο Δήμος μας ήταν τάχα παράνομος, άκυρος και ασύμφορος. Ταυτόχρονα, διάφορα «παπαγαλάκια» διέδιδαν στα σόσιαλ μίντια και αλλαχού ότι επρόκειτο περί μεγίστου σκανδάλου.

Σε όλη αυτή την εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής, με σθένος απαντούσαμε ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, έγκυρη, ότι συνέφερε τον Δήμο και γι΄ αυτό ακριβώς θα αγωνιζόμαστε να προχωρήσει κανονικά, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούσαν να βάλουν.

Θέλουμε η πόλη μας ν΄αλλάξει όψη το βράδυ, με πλούσιο, πλήρη και οικονομικό οδοφωτισμό! Κι ας έφτασαν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ζητάνε την πειθαρχική δίωξη του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων λόγω του δήθεν «σκανδάλου»…

Σε όλους αυτούς έρχεται τώρα και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Υπουργείο Εσωτερικών) να απαντήσει αποστομωτικά, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους και εγκρίνοντας όλες τις ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής ως νόμιμες, βάσιμες και σωστές!

Δείτε στη φωτογραφία το έγγραφο με αρ. πρωτ. 116486/ 36728/ 2018 που απορρίπτει στο σύνολό της την Προσφυγή που είχαν υποβάλει στελέχη της αντιπολίτευσης εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Μια κουβέντα μόνο για επίλογο:
H εμπαθής αντιπολίτευση είναι άγονη και στείρα. Αντί να πηγαίνει την πόλη μπροστά, την οδηγεί στη στασιμότητα, κι ακόμα χειρότερα… στην οπισθοδρόμηση!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.