Υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου ο Αλέξανδρος Αρβανιτάκης
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
Εμείς, η Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου, μια ομάδα ενεργών πολιτών αποτελούμενη κυρίως από νέους ανθρώπους με κατάρτιση και σχέδιο για την πόλη αποφασίσαμε πως πρέπει να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία Αλλαγής.
Η δήμος μας, ο Άγιος Δημήτριος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά από προβλήματα. Άμεση συνέπεια τους είναι η ποιότητα ζωής μας να βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, το γνωρίζουμε όλοι όσοι κατοικούμε εδώ, το βιώνουμε καθημερινά.
Η σημερινή δημοτική αρχή έχει αποτύχει να απαντήσει σε αυτά. Προσκολλημένη σε μια παλαιοκομματική λογική, αδυνατεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της εποχής και να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, περιοριζόμενη σε μια διαχειριστική λογική  περασμένων δεκαετιών. Μόνος στόχος είναι η παραμονή της στην εξουσία, μόνη στρατηγική η μικροκομματικές εξυπηρετήσεις, μόνιμη συνέπεια η υποβάθμιση της ζωής μας.
Αποφασίσαμε πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, πως η κατρακύλα πρέπει να σταματήσει εδώ. Για αυτό βγαίνουμε μπροστά, για αυτό θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους, τους φίλους, τους γείτονες, τους συμπολίτες μας.
Έχοντας πλήρη γνώση των δυνατοτήτων που σήμερα ο σύγχρονος δήμος διαθέτει για να επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, καλούμε κάθε Δημότη αυτής της ευλογημένης πόλης να σταθεί πλάι μας σε μια κρίσιμη καμπή για την τοπική μας κοινωνία και να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, με υποψήφιο δήμαρχο τον νέο πολιτικό επιστήμονα Αλέξανδρο Αρβανιτάκη.
Βγαίνουμε μπροστά έχοντας ως σημαίες μας τρεις αξίες, τρεις μεγάλες προτεραιότητες.
Ανάπτυξη, αλληλεγγύη, αλλαγή
Ανάπτυξη
Το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την δική μας οικογένεια στον Άγιο Δημήτριο είναι να ξεφύγουμε από το οικονομικό τέλμα που σήμερα βρισκόμαστε. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο, που θα παρουσιαστεί σύντομα στους δημότες, στεκόμαστε πλάι σε κάθε επαγγελματία και εργαζόμενο στην πόλη, παρέχοντας ευκαιρίες και ενεργοποιώντας κάθε αδρανή παραγωγικό συντελεστή. Ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα στηρίξει και θα κινητοποιήσει τον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον επιστήμονα, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της στην πόλη μας, ιδίως τους νέους που καταδικάζονται σήμερα είτε στην μετανάστευση είτε σε μια καταθλιπτική καθημερινότητα δίχως προοπτική.
Αλληλεγγύη
Η κρίση που βιώνουμε εδώ και μια δεκαετία έχει αφήσει σημαντικές πληγές, απειλώντας τη συνοχή της κοινωνίας μας. Η στήριξη της οικογένειας, και ιδίως των νέων ζευγαριών, η μέριμνα για την τρίτη ηλικία, δράσεις για τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής μας για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αλλαγή
Στοχεύουμε σε μια νέα προσέγγιση των δημοτών προς στις πολύπλευρες δυνατότητες του Δήμου του 21ου αιώνα να επηρεάζει και να καθορίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, παράλληλα με την αυτονόητη έμφαση σε ζητήματα καθημερινότητας όπως ο φωτισμός, η καθαριότητα, η αποκομιδή των απορριμμάτων και η προσβασιμότητα.
Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία ζητάμε τη στήριξή σας, τη συνδρομή σας, την κριτική σας.
Για μια μάχη που αφορά τον καθένα και τη καθεμία από εμάς, για ένα μέλλον με καλύτερη ποιότητα ζωής.
Για μια επιλογή ανάμεσα στο νέο και στο παλιό, ανάμεσα σε ένα στρατηγικό σχέδιο για την πόλη απέναντι στη διαχειριστική λογική του παρελθόντος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

 

Γεννήθηκα το 1977 και κατοικώ στον Άγιο Δημήτριο.

Είμαι παντρεμένος με τη θεατρολόγο Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και έχουμε μια κόρη. Είμαι τρίτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο και τη Μικρά Ασία.

Είμαι πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος, με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2007.

Διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αγίου Δημητρίου καθώς και σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού.

Υπήρξα συνιδρυτής της ανεξάρτητης φοιτητικής παράταξης «Πρωτοβουλία Φοιτητών Παντείου», αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και μέλος της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Διετέλεσα συνεργάτης των περιοδικών «Στρατηγική» και «Ελληνική Άμυνα και Ασφάλεια». Υπήρξα τακτικός αρθρογράφος στη free press εφημερίδα METROPOLIS και στην ελληνική έκδοση του ECONOMIST.

Είμαι εγγονός της συγγραφέως Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη.

Ασχολούμαι με τα κοινά και ιδιαίτερα με ζητήματα πολιτικής, οικονομίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.