Hλιούπολη: «Ο Ρατσισμός στο διαδίκτυο μέσα από Παραγωγές Βίντεο»




Το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας “Καρπός” σας προσκαλεί στο 3μερο εργαστήριο που διοργανώνει στον πρωτοποριακό χώρο του Μedia Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης, με θέμα «Ο Ρατσισμός στο διαδίκτυο μέσα από Παραγωγές Βίντεο».

Τι γνωρίζεις για το ρατσισμό στο διαδίκτυο; Πόσο εύκολο είναι να τον αναγνωρίσεις; Ποιές είναι οι σκέψεις σου πίσω από τις εικόνες και τα βίντεο που κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα;

Στο 3μερo αυτό βιωματικό εργαστήριο θα μπούμε πίσω από τις κάμερες και θα δούμε πώς η σκηνοθεσία ενός οπτικοακουστικού έργου μπορεί να αλλάξει το νόημα του.

Θα εμπνευστούμε από video διαθέσιμα στο youtube και αφού δούμε πώς λειτουργεί ένας κινηματογραφικός εξοπλισμός, θα δούμε στην πράξη τι ρόλο παίζει η οπτική γωνία, η αφήγηση και το μοντάζ ενός υλικού.

Το παρόν εργαστήριο υλοποιείται, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Silence Hate: Αλλάζοντας λέξεις, αλλάζουμε τον κόσμο», στο οποίο συμμετέχει ο Καρπός.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 3, 4 & 7 Ιανουάριου, από τις 10.00 έως τις 15.00
Απευθύνεται σε έφηβους 11 έως 16 ετών
Κόστος συμμετοχής: 15€

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18,16341 Ηλιούπολη, τηλ. 210 9948344).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, προηγούνται οι κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης.

Δείτε και τυπώστε την υπεύθυνη δήλωση εδώ

Δείτε και τυπώστε την αίτηση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.