Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Δασαρχείου στον Υμηττό
Tην ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα Δασαρχείο Υμηττού υπογράμμισε, ο δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Βασίλης Βαλασόπουλος,  στην ημερίδα για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην ημερίδα, συμμετείχαν όλες οι διευθύνσεις δασών και δασαρχείων όπως και το πυροσβεστικό σώμα και αρμόδιες διευθύνσεις, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ.

Κοινός τόπος όλων των ομιλιών ήταν η επανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και ανάληψη της αρμοδιότητας και της ευθύνης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο κ.Βαλασόπουλος, συμφώνησε με την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της Δασικής Υπηρεσίας και πρόσθεσε την αναγκαιότητα ορισμού ενιαίου φορέα υπό τις διαταγές του οποίου θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατέθεσε την εμπειρία του ως Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας και ως βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπογράμμισε την επιτακτική αναγκαιότητα σύστασης Δασαρχείου Υμηττού, τονίζοντας ότι ο ΣΠΑΥ είναι έτοιμος να παραχωρήσει και σύγχρονο κτήριο και όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ένα χρόνιο αίτημα καθώς η έλλειψη του Δασαρχείου Υμηττού δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Κατά την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και χωρίς τις άδειες που βγήκαν πολύ αργότερα και κατόπιν εορτής, προχώρησε στην εγκατάσταση κορμοδεμάτων, κλαδοδεμάτων και καθαρισμού των φρεατίων και των φραγμάτων για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά από τις βροχές του Χειμώνα.

Με τις μεγάλες βροχές του 2016 σώθηκαν ζωές και περιουσίες ενώ οι άδειες βγήκαν ένα χρόνο μετά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.