Δήμος Βύρωνα: Παραδόθηκαν τα γήπεδα «στολίδια» στην Εργάνη στους κατοίκους της πόλης




Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία αιρετών, αθλητών και γονιών, παραδόθηκαν στους κατοίκους της πόλης τα ανακατασκευασμένα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου (5χ5).

Τρία πολύ όμορφα γήπεδα, με νέο χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, εστίες ποδοσφαίρου, προστατευτικό πρόσκρουσης αθλητών από αφρό υψηλής πυκνότητας με επένδυση από δερματίνη, νέο φωτισμό, περίφραξη και άλλες παρεμβάσεις που θα απολαύσουν οι αθλούμενοι.

Στην εκδήλωση, τα «φώτα έπεσαν» στους μικρούς αθλητές του Αθηναϊκού, της Δόξα Βύρωνος, του Α.Ο. Βύρων, του Α.Π.Σ. Κόμπρα και του Αστέρα Βύρωνα, τόσο κατά την απονομή των μεταλλίων όσο και κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών επιδείξεων που ακολούθησαν.

Χαμόγελα, γκολ, αποκρούσεις, βραβεύσεις, συνέθεσαν ένα όμορφο μωσαϊκό, όπως ακριβώς άρμοζε για μία εκδήλωση παράδοσης ενός ανακατασκευασμένου αθλητικού χώρου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ο οποίος δήλωσε τα εξής:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή καταφέραμε, με πολύ κόπο είναι αλήθεια, να ανατρέψουμε μια ιδιαίτερα αρνητική και δυσάρεστη για τον Δήμο μας συνθήκη. Πράγματι, με τις δικές μας πλέον δυνάμεις ανακατασκευάσαμε και παραδίδουμε στους αθλητές και αθλούμενους του Βύρωνα –μικρούς και μεγάλους- τα γήπεδα 5χ5 στην περιοχή ΕΡΓΑΝΗ.

Οι εγκαταστάσεις ανακατασκευάστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με τη χρηματοδότηση του έργου να προέρχεται από ιδίους πόρους. Από χρήματα τα οποία επιστρέφονται στους κατοίκους του Δήμου μέσω αυτών των υπέροχων υποδομών. Το ύψος της ανακατασκευής 90.000 ευρώ!! Μικρό το ποσό, μεγάλο το έργο! Και αναγκαίο!

Σκισμένοι πλαστικοί χλοοτάπητες, σπασμένες εστίες ποδοσφαίρου, κατεστραμμένη και σκουριασμένη περίφραξη και άλλες φθορές μικρές και μεγάλες, επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια απωθητική εικόνα της πόλης ειδικά σε ένα σημείο στο οποίο λόγω των αθλητικών υποδομών αλλά και του Θεάτρου των Βράχων υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Πλέον είμαστε έτοιμοι να χαρούμε αυτές τις αθλητικές υποδομές.

Τα έργα όμως που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις συνεχίζονται.
Ξεκινήσαμε με την καμένη αίθουσα στο δημοτικό στάδιο, την οποία και ανακατασκευάσαμε με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ύψους 57.000 ευρώ. Δημιουργήσαμε δύο αίθουσες οι οποίες και παραδόθηκαν στην αθλητική κοινότητα του Βύρωνα και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Γυμναστικής της Ένωσης Βύρωνα και στο Τμήμα Πυγμαχίας της Δόξα Βύρωνος.

Συνεχίσαμε με το γήπεδο «Δημήτρης Νικολαΐδης» και τα δύο γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου που βρίσκονται πλησίον των εγκαταστάσεων, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 580.000 ευρώ, που χρησιμοποιούν πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης. Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες που αφορούν το 2ο Αθλητικό Κέντρο, δηλαδή των τεσσάρων γηπέδων αθλοπαιδιών, εγκαταστάσεις τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν κυρίως οι κάτοικοι αλλά και τα σωματεία της πόλης.

Μια και ο λόγος στις εγκαταστάσεις του Δήμου, μη ξεχνάμε και το Κολυμβητήριο μας στο οποίο αθλούνται περίπου 2000 συνδημότες μας. Το κολυμβητήριο λειτουργεί με άρτιο τρόπο, με εξειδικευμένους γυμναστές και ανέσεις για τους αθλούμενους.

Αλλά και τη μεγάλη αθλητική γιορτή της νεολαίας, τα Παμβυρώνεια, ένα θεσμό στον οποίο συμμετέχουν οι μαθητές μας και τα σχολεία της πόλης μας.
Με χαρά, λοιπόν, υπερηφάνεια και χρέος, παραδίδουμε στην αθλητική κοινότητα της πόλης μας τις ανακατασκευασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.”

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Χρήστος Σπυρόπουλος και Γιάννης Μαυρίκης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κορρές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.