Άλιμος: Μοναδικές φωτογραφίες από ψηλά




Απολαύστε μοναδικές φωτογραφίες από ψηλά από την AirVision

Το βράδυ της Παρασκευής, 7ης Δεκεμβρίου, ήταν ένα πολύ κρύο βράδυ. Ωστόσο, εκεί κοντά στις 7, στον κόμβο Τρικούπη και Ιωνίας, στο Άνω Καλαμάκι, πολλοί Αλιμιώτες αψήφησαν την παγωνιά και καλωσόρισαν στην πόλη τους τον δικό τους «Όμηρο», το δικό τους γλυπτό που αποκαλύφθηκε μπροστά τους μέσα στην εξαιρετική απλότητά του!
Έργο του καταξιωμένου Αρμένιου γλύπτη και ζωγράφου Γκάγκικ Αλτουνιάν, από επιχρωματισμένο τσιμέντο, που απεικονίζει τον τυφλό αρχαίο ποιητή της Οδύσσειας. Με το βιβλίο του νόστου να γλιστράει από τα χέρια του κι εκείνος να ψάχνει να βρει τον δρόμο.

«Με πολύ μεράκι και φαντασία, συνδυάζοντας πανέμορφα και ζωντανά χρώματα με χριστουγεννιάτικα άνθη, δημιουργούμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλον τον Άλιμο» αναφέρει ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας, Αρτέμης Καραμολέγκος, δημοσιεύοντας στο facebook εντυπωσιακές φωτογραφίες

«Φυτεύουμε τη νησίδα Ιωνίας από την Χαριλάου Τρικούπη έως και την Γ. Παπανδρέου, το Δημαρχείο μας, τα παρτέρια της Λ. Αλίμου, την αγορά Θουκυδίδου, τα τρίγωνα της Λ. Αμφιθέας και Σόλωνος, την Πλατεία Καρατζά (οδός Επτανήσου), Καλαμακίου, Υψηλάντου και αναμένεται συνέχεια έτσι ώστε να φθάσουν τα Χριστούγεννα σε όλο τον Άλιμο»

Το αρχαίο θέατρο Ευώνυμου αποτελούσε το κέντρο του ομώνυμου αρχαίου δήμου, ενώ είναι και το μοναδικό ορθογώνιο θέατρο πανελλαδικά! Ήρθε στο φως όταν παρακείμενη βιομηχανία προσπάθησε να αξιοποιήσει το οικόπεδο το 1973, ενώ είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα θέατρα της κλασσικής εποχής στον αττικό χώρο!

Στο τμήμα από την σκηνή του θεάτρου, υπάρχει επίχρισμα, ενώ στον χώρο σώζονται οι θρόνοι της προεδρίας καθώς και τρεις σειρές από της κερκίδες!

Χρονολογείται από τον 5ο π.κ.χ. αιώνα, ενώ εγκαταλείφτηκε το 2ο -3ο π.κ.χ. αιώνα λόγω ότι η περιοχή πλημμύριζε. Το θέατρο αποτέλεσε τόσο χώρο παραστάσεων όσο και χώρο συνεδριάσεων των πρεσβυτέρων του δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.