Βούλα: Έκθεση ζωγραφικής της Σάντρας Τσιλιγγερίδου
Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Εξορία από την ωραιοποίηση» της Σάντρας Τσιλιγγερίδου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην πολιτιστική αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, πλησίον Δημαρχείου Βούλας).

Πρόκειται για μία καλλιτεχνική προσέγγιση στους μηχανισμούς άμυνας της ανθρώπινης ύπαρξης που μέσα από 24 έργα μικτής τεχνικής τυπωμένα σε metal print, τα χρώματα ζωντανεύουν σε αντιπαράθεση με τα σχήματα, αποδίδοντας δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις.

Η δημιουργός εντοπίζει παιδικά τραύματα και υπαρξιακές αγωνίες, τις αποτυπώνει με μια αφηγηματική ζωγραφική και μια φίνα ειρωνεία, τοποθετώντας τον εαυτό της ως «φιγούρα παρατηρητή» φιλτράροντας με αυτό τον τρόπο την ουσία της θεματολογίας της.

Μέσα από τα έργα καθένας μπορεί να δει κομμάτια του εαυτού του, ενώ γίνεται πρόδηλη μια συνεχής εσωτερική αναζήτηση η οποία εκφράζεται και από τα κείμενα που συνοδεύουν τα έργα.

Την έκθεση θα προλογίσουν η συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου και η παιδοψυχίατρος, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Μίνα Παλαιολόγου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 11:00 – 20:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Η Σάντρα Τσιλιγγερίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “ΙΑΣΜΟΣ” του Β. Διαμαντόπουλου και έχει εργαστεί στο θέατρο, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι τεταρτοετής – εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Από τον Απρίλιο του 2018 έχει οργανώσει μια ομάδα θεατρικής έκφρασης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Με ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, με σκοπό την δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης για την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των δυναμικών των ασθενών.

Η σχέση της με τη ζωγραφική βγαίνει από το ασυνείδητο, στην προσπάθεια να αποτυπωθούν στο χαρτί δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις, που μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά τις δυσκολίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.