Βήμα βήμα η εγγραφή στον ηλεκτρονικό λογαριασμό της ΔΕΗ για να γλιτώσετε την έξτρα χρέωση




Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από την 1η Δεκεμβρίου οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που αποστέλλονται στους καταναλωτές σε χάρτινη μορφή, όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, καλώντας τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Η έξτρα χρέωση μπαίνει σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, όμως στην περίπτωση που οι πελάτες της ΔΕΗ προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31 Δεκεμβρίου, και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο e-bill;

Η εγγραφή γίνεται μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας dei.gr, στην ενότητα ebill ανάλογα με την κατηγορία πελάτη που ανήκετε (φυσικό πρόσωπο/ιδιώτης, νομικό πρόσωπο/εταιρεία, πελάτης πολλαπλού), συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Με την σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, αποστέλλονται αυτόματα με SMS ο Κωδικός Ενεργοποίησης στο κινητό σας και e-mail Ενεργοποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( email) που δηλώσατε. Ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται αποκτάτε άμεσα πρόσβαση στην υπηρεσία “e-bill”.

Που θα βρω τον Κωδικό Εταίρου ώστε να κάνω την εγγραφή μου;

Ο Κωδικός Εταίρου αναγράφεται στον λογαριασμό σας.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχονται στους χρήστες του e-bill;

Με την εγγραφή σας στο “e-bill” έχετε :
• Αυτόματη εμφάνιση των λογαριασμών όλων των ακινήτων που είναι στο όνομά σας
• Δυνατότητα να βλέπετε τους λογαριασμούς σας ηλεκτρονικά
• Επιλογή για λήψη μόνο ηλεκτρονικού λογαριασμού
• Πρόσβαση στους λογαριασμούς του τελευταίου 12μήνου
• Δωρεάν ενημέρωση με SMS ή email για την έκδοση των λογαριασμών σας
• Ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών σας, εύκολα και με ασφάλεια.
Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τους λογαριασμούς των Κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας σας, χωρίς εγγραφή.

Συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής ενημερώθηκα ότι δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της εγγραφής. Γιατί;

Κατά την προσπάθεια της εγγραφής σας, εμφανίζεται πάντα κάποιο μήνυμα με κόκκινα γράμματα, το οποίο σας κατατοπίζει σε ποιο σημείο υπάρχει πρόβλημα. Διαβάστε προσεκτικά το μήνυμα που εμφανίζεται.

Ποιοι είναι οι κωδικοί πρόσβασης του e-bill;
Κατά την εγγραφή σας δηλώνετε εσείς το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Πρόσβασης που επιθυμείτε.

Με την εγγραφή μου στο “e-bill” θα συνεχίζω να λαμβάνω το λογαριασμό μου σε έντυπη μορφή μέσω ταχυδρομείου;
Η εγγραφή σας στην υπηρεσία “e-bill” δεν συνεπάγεται τη διακοπή αποστολής του λογαριασμού σας μέσω ταχυδρομείου. Παρόλα αυτά σας δίνεται η επιλογή να επιλέξετε να λαμβάνετε μόνον ηλεκτρονικά το λογαριασμό σας εφόσον το επιλέξετε.

Εάν δεν λαμβάνω τους λογαριασμούς μου που θα βρω τον Κωδικό Εταίρου ;

Σε περίπτωση που δεν έχετε κανέναν λογαριασμό του τελευταίου 12μήνου, μπορείτε να καλέσετε την «Εξυπηρέτηση Πελατών» στο 11770, είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ γνωρίζοντας ταυτότητα (ή Διαβατήριο) και ΑΦΜ.

Εάν δεν λαμβάνετε τους λογαριασμούς σας στον τόπο διαμονής σας, μπορείτε να ζητήσετε αλλαγή της διεύθυνσης αποστολής τους, μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ εδώ ή μέσω του 11770 ή να επισκεφθείτε το πλησιέστερο Κατάστημα της ΔΕΗ. Απαραίτητη προϋπόθεση η πιστοποίηση των προσωπικών σας στοιχείων (ΑΦΜ και Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου).

Οι λογαριασμοί της μόνιμης κατοικίας μου είναι στο όνομά μου, ενώ του εξοχικού μου στο όνομα της συζύγου μου, μπορώ με μια εγγραφή να έχω πρόσβαση και για τα δυο ακίνητα;

Όχι. Κάθε χρήστης της εφαρμογής e-bill κατά την εγγραφή του πιστοποιείται με βάση τα προσωπικά του στοιχεία (αριθμό Φορολογικού Μητρώου ή και τον αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας/ Διαβατηρίου) και ως εκ τούτου έχει πρόσβαση μόνο στους λογαριασμούς που εκδίδονται στο όνομά του.

Έχω εγγραφεί, αλλά δεν εμφανίζονται οι λογαριασμοί για όλα τα ακίνητα που είναι στο όνομά μου.
Εμφανίζονται αυτόματα οι λογαριασμοί σας για κάθε ακίνητό σας, εφόσον τα στοιχεία που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στο e-bill είναι ίδια με αυτά που διατηρούμε στο μηχανογραφικό μας σύστημα.

Εάν κάποιο ακίνητο – του οποίου οι λογαριασμοί εκδίδονται στο όνομά σας ή στην επωνυμία της εταιρίας σας – δεν εμφανίζεται αυτόματα, τότε θα πρέπει να μεριμνήσετε ώστε να διορθωθούν/συμπληρωθούν τα προσωπικά σας στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΔΤ/Διαβατήριο) στο μηχανογραφικό μας σύστημα, αποστέλλοντας αίτημα ηλεκτρονικά εδώ.

Πώς μπορώ να πληρώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας ebill;
Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξόφλησης του λογαριασμού σας, είτε είστε χρήστης της υπηρεσίας ebill, είτε όχι ως εξής:
– Μέσω της υπηρεσίας της ΔΕΗ, “Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού με χρήση κάρτας”,
χωρίς χρέωση
– Μέσω web banking της Τράπεζας που συνεργάζεστε

Mπείτε εδω για να κάνετε εγγραφή

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.