Τέλος στην κατάληψη του 1ου Λυκείου Γλυφάδας – Καταγγελίες για τραμπουκισμούς




Επεισοδιακά έληξε η κατάληψη στο 1ο Λύκειο Γλυφάδας, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά το νέο Λύκειο. Μαθητές και γονείς λένε ότι ενώ είχε συμφωνηθεί να λήξει η κατάληψη ο λυκειάρχης μαζί με καθηγητές και με τη συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων, εισέβαλαν στο σχολείο βρίζοντας τα παιδιά, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκε βία.

Δείτε την ανάρτηση του συλλόγου γονέων:

Μέλη του Δ.Σ, Γονείς, καθηγητές και μαθητές με τη βοήθεια του Δήμου έδωσαν τέλος στη πολυήμερη κατάληψη του 1ου Λυκείου!

Δείτε την καταγγελία μιας μητέρας στο notia.gr:

ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΒΙΑΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ν ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΚΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ?

Δείτε την καταγγελία μιας μαθήτριας στο notia.gr

Είμαι μαθήτρια που πήρα μέρος στην κατάληψη αυτή, ήμουν παρούσα όλες τις μέρες και σε όλα τα σκηνικά που προέκυψαν. Στα μέχρι τώρα σχολικά μου χρόνια οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που είχα, μου δίδαξαν ότι πρέπει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεών μας, να μην φοβόμαστε τους καθηγητές μας, να υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε και ότι μόνο μέσα από το σχολείο, την μόρφωση και την γνώση γινόμαστε σωστοί και χρήσιμοι άνθρωποι για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας! Δυστυχώς σήμερα όλα αυτά αποδομήθηκαν!!!!! Οι μαθητές δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα από τους καθηγητές τους, κι όμως εμείς τους είχαμε απέναντι μας, απέναντι μας είχαμε και πολλούς γονείς οι οποίοι φώναζαν και προκαλούσαν να μας καταγράψουν προκειμένου να ξέρουν ποια παιδιά συμμετείχαν στην κατάληψη. Μα εμείς δεν κρύψαμε τα πρόσωπα μας, δεν είμαστε κουκουλοφόροι, δεν μπήκαμε για να κάνουμε ζημιές στο σχολείο μας και βανδαλισμούς. Θέλαμε μόνο να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί. Αφού συζητήσαμε με τον διευθυντή και τον σύλλογο γονέων και καταλήξαμε στο ότι θα ανοίξουμε το σχολείο, εκείνοι τι έκαναν;;;;;;;;;; Φώναξαν δημοτικούς υπαλλήλους για να μας τραμπουκίσουν, να μας τραυματίσουν και να καταλάβουμε τελικά ότι αυτό που επικρατεί στην σημερινή κοινωνία είναι το «άλλα λέω και άλλα κάνω προκειμένου να κάνω την δουλειά μου»,στην προκειμένη περίπτωση να ανοίξει το σχολείο με όποιο κόστος. Σαφώς κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να ξέφυγαν λεκτικά από μεριά μας αλλά νομίζω πως επειδή η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα και μάλιστα σοβαρό θα έπρεπε και οι καθηγητές να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα του επαγγέλματος που επέλεξαν και όχι να μας συμπεριφέρονται σαν «κωλοπαιδα» -δανείζομαι τη δική τους έκφραση!! Είμαι περήφανη που συμμετείχα σε μια κατάληψη διαμαρτυρίας που έγινε στο σχολείο μου και που δεν έγιναν ούτε ζημιές ούτε βανδαλισμοί και παραδώσαμε ένα σχολείο πιο καθαρό από ότι ήταν! Για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά, ευχαριστούμε όσους γονείς και όσους καθηγητές (εστω και λίγους) μας συμπαραστάθηκαν. Η ΠΑΙΔΕΊΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΔΊΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΕΙΤΕ ΛΕΚΤΙΚΉ ΕΙΤΕ ΣΩΜΑΤΙΚΉ.

Δείτε μια καταγγελία γονέα:

Εχει μαθευτεί σε όλη την Γλυφαδα τι εγινε σημερα…Οσο για την βοήθεια του Δήμου ειναι απαράδεκτο.Διευθυντης λυκείου να απειλεί οτι θα μπουν μεσα με την “βιά” και στο τελος να λεει σε μη αρμόδιες αρχές να μπουν μεσα και να χτυπήσουν τα παιδιά αμα σταθούν εμπόδιο.Απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Δείτε την καταγγελία μιας ακόμη μαθήτριας:

Μας μιλάνε για βία και τραμπουκισμό ενω αυτό ακριβώς κάνουν. Αυτή είναι η αντιμετώπιση καθηγητων απέναντι σε παιδιά που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους .. ήταν μια κατάληψη με λόγους και όχι ενάντια των καθηγητών και αντί να έχουμε την στήριξη και την βοήθεια τους να στείλουμε το μήνυμα που θελουμε έρχονται και χτυπάνε και βρίζουν παιδιά από ποτέ υπάλληλοι του δήμου έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε σχολικό χώρο ; από ποτέ ένας καθηγητής ένας εργαζόμενος μπορεί να βρίζει και να χτυπάει ένα παιδί ; αυτά μάθανε τόσα χρόνια ; ντροπή πραγματικά και ακόμη περισσότερο στους γονείς που κάθονται και λένε να κάναμε κατάληψης στο σπίτι μας για να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα με αυτα Τα ζώα κάνει το παιδί σας μάθημα … αυτοί είναι οι καθηγητές του 1ου Γελ Γλυφαδας » καμαρώστε » τους … Ντροπή !!!

Μαθήτρια 1ου γελ

Ειμαι ενα απο τα πολλα παιδια που παρευρέθηκαν σημερα στο σχολειο γιατι υπήρχε μια πληροφόρηση πως το σχολειο σημερα θα ανοιγε.Οταν ειδα το σχολειο κλειστο εδωσα το δικιο στου καθηγητες καθως δν ηταν σωστο απο μερια μας ν τους λεμε το ανοίγουμε και να μη το ανοιξουμε.Υστερα ομως οι καθηγητες χασανε ολο το δικιο τους και οχι μονο για μας του μαθητές που το βλέπαμε τουλαχιστον απ εξω αλλα και για γονείς και για αλλους καθηγητες που δν συμμετείχαν σε ολο αυτο το πανηγύρι…σημερα οι καθηγητες με αυτο που εκαναν το μονο που καταφεραν ειναι να καταστρέψουν τη οποια καλη φήμη ειχε το σχολειο.Οι ιδιοι τοσα χρονια μας μαθαίνουν οτι η βια,ο τραμπουκισμός και οι φωνες δν ειναι ποτε η λυση.Σημερα μας εκαναν να εκλαβουμε ενα διαφορετικό μήνυμα απο αυτο που προσπαθουν οι οικογενειες μας και οι ιδιοι οι καθηγητες να μας περάσουν τοσα χρονια.Θα θελα να αναφερθω σε μια φραση που εχει χαραχθεί στο μυαλο μ που ξεστόμισε ενας καθηγητης.Συγκεκριμενα ειπε σε εναν μαθητη πήγαινε φορα πρωτα παντελονια και μετα ελα μιλά.Δεν έχουμε το δικαίωμα του λογου;Ανθρώποι που δν υποστηρίζουν το φυλο τους δν εχουν δικαιωμα λογου,έκφρασης και υπεράσπισης του ιδιου τους του εαυτου;Μας απείλησαν,μα προσβαλαν και μας έθιξαν.Ανθρωπος του συλλόγου ηρθε απειλώντας πως θα σπασει τα δοντια σε μαθητες!Σε αυτη τη κοινωνια θέλετε λοιπον να μεγαλωσει το παιδι σας;Ντροπη σε καθηγητες λοιπον και σε γονεις που υπερασπιζουν τετοιο είδους συμπεριφορές.

Ποιος ο ρόλος της Δημοτικης Αρχής ?? Ποιος έδωσε εντολή στους δημοτικούς υπαλληλους?? Ποιοι ήταν οι κύριοι που είχαν συνεννοηθεί με τους μαθητές και είχαν συμφωνήσει την παράδοση του σχολειου από τους μαθητές?? Τι ήταν αυτό που τους έκανε να βια-στουν?? Καλό θα ήταν και πρέπον για τον κ. Δήμαρχο να πάρει θέση και να απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή στους δημοτικούς υπαλλήλους σίγουρα γνωριζει και καλό θα ήταν να το μάθουν και οι μαθητές…. Χρειάζονται απαντήσεις………

 Μαθητης

Εγω παντως που ειμαι μαθητης και συμμετειχα στην αρχη στην καταληψη δεν ειδα κανεναν διευθυντη η καθηγητη η γονεα να απειλει κανεναν ολα αυτα ειναι ψεμματα για να καλυφθουν καποιοι. και επειδη θα πρεπει να λεμε αληθεια, αντιθετα ειδα τους μαθητες απο μεσα που χτυπησαν στο ματι τον δημοτικο υπαλληλο να πινουν μπυρες ολη μερα με εξωσχολικους και ενω τους λεγαμε εγινε η διαμαρτυρια μας γιατι το συνεχιζουμε; εκεινοι απαντουσαν ασε ρε μια χαρα περναμε εδω μεσα τρωμε κοιμομαστε θα κανουμε χαβαλε μια χαρα… εμπειρια! Ζησε το τωρα που μπορεις.

 Μαθήτρια

Ημουν μπροστα στο συμβαν και θα θελα να πω στους καθηγητες οτι τοσα χρονια μας λενε οτι η βια ο τραμπουκισμός και οι φωνές δν ειναι η λυση.Σημερα αγαπητοί μ καθηγητες γτ δν εφαρμόσατε ολα αυτα που μας «μαθαίνετε» τοσα χρονια;Γιατι αν δν ειχε συμβει κατι τετοιο σημερα το σχολειο θα ειχε παραδωθει χωρις βια,εκβιασμούς και απειλές.Επισης εσεις οι γονεις που υποτίθεται προσέχετε τα παιδια σας που ήσασταν οταν τα παιδια σας ψήφιζαν υπέρ της καταληψης;Ρωτηστε τα σας παρακαλω αν εγινε δημοκρατικά και οχι με το ετσι θελουμε!Παιδια της 3ης λυκειου μπαινανε μεσα στο χώροτου σχολειου κατα τη διάρκεια της καταληψης και σημερα ξαφνικα εγιναν κατα.Παιδια της 3ης λυκειου μας υπαν απο Δευτέρα καντε οτι θελετε εμεις δν εχουμε θεμα και τη Δευτερα ηρθαν εξω απο το σχολειο και ελεγαν πως δν συμφώνησαν με τιποτα.Και θα θελα να ρωτησω με ποιο δικαιωμα πηγε ο καθε γονιός και απειλούσε πως θα σπασει τα δόντια των παιδιων που βρισκόντουσαν μεσα;Αγαπητοι καθηγητες ετσι οπως ζητατε σεβασμο απο εμάς τα παιδια ετσι θα πρεπε να μας σέβεστε και σεις και οχι να βριζετε παιδια και να θίγεται οικογενειες αλλα ακομα και τα ιδια τα παιδια.Τελος θα ηθελα να αναφερω μια φραση που ειπε ενα καθηγητης σε εναν μαθητη τη στιγμη που φωναζαν του ειπε να παει να φορεσει παντελονια και μετα να μιλήσει.Αρχικα το ποιος φοραει παντελονια φανηκε και επισης ευχαριστουμε που μας περνατε μυνήματα που στο μυαλό μας τουλαχιστον στο δικο μ ειναι σαν να μ λέτε πως αν δν φορας παντελονια ή αν δν υποστηρίζεις το φυλο που είσαι τοτε δν εχεις το δικαίωμα λογου…δε νομιζω να υπαρχει καποιος νόμος που αναφέρεται σε κατι τετοιο.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Τέλος στην κατάληψη του 1ου Λυκείου Γλυφάδας – Καταγγελίες για τραμπουκισμούς

  • 02/11/2018 at 7:08 μμ
    Permalink

    Μέλη του Δ.Σ, Γονείς, καθηγητές και μαθητές με τη βοήθεια του Δήμου έδωσαν τέλος στη πολυήμερη κατάληψη του 1ου Λυκείου…?????? : ΑΣΧΟΛΊΑΣΤΟ!!! ΑΠΟ ΠΌΤΕ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ Η ΒΙΑ ΜΈΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΆΛΗΨΗ!! ΑΝΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΝΑ ΜΟΡΦΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΎΝ ΒΊΑΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

    Απαντήστε
    • 02/11/2018 at 8:27 μμ
      Permalink

      Είμαι μαθήτρια που πήρα μέρος στην κατάληψη αυτή, ήμουν παρούσα όλες τις μέρες και σε όλα τα σκηνικά που προέκυψαν. Στα μέχρι τώρα σχολικά μου χρόνια οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που είχα, μου δίδαξαν ότι πρέπει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεών μας, να μην φοβόμαστε τους καθηγητές μας, να υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε και ότι μόνο μέσα από το σχολείο, την μόρφωση και την γνώση γινόμαστε σωστοί και χρήσιμοι άνθρωποι για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας! Δυστυχώς σήμερα όλα αυτά αποδομήθηκαν!!!!! Οι μαθητές δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα από τους καθηγητές τους, κι όμως εμείς τους είχαμε απέναντι μας, απέναντι μας είχαμε και πολλούς γονείς οι οποίοι φώναζαν και προκαλούσαν να μας καταγράψουν προκειμένου να ξέρουν ποια παιδιά συμμετείχαν στην κατάληψη. Μα εμείς δεν κρύψαμε τα πρόσωπα μας, δεν είμαστε κουκουλοφόροι, δεν μπήκαμε για να κάνουμε ζημιές στο σχολείο μας και βανδαλισμούς. Θέλαμε μόνο να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί. Αφού συζητήσαμε με τον διευθυντή και τον σύλλογο γονέων και καταλήξαμε στο ότι θα ανοίξουμε το σχολείο, εκείνοι τι έκαναν;;;;;;;;;; Φώναξαν δημοτικούς υπαλλήλους για να μας τραμπουκίσουν, να μας τραυματίσουν και να καταλάβουμε τελικά ότι αυτό που επικρατεί στην σημερινή κοινωνία είναι το “άλλα λέω και άλλα κάνω προκειμένου να κάνω την δουλειά μου”,στην προκειμένη περίπτωση να ανοίξει το σχολείο με όποιο κόστος. Σαφώς κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να ξέφυγαν λεκτικά από μεριά μας αλλά νομίζω πως επειδή η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα και μάλιστα σοβαρό θα έπρεπε και οι καθηγητές να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα του επαγγέλματος που επέλεξαν και όχι να μας συμπεριφέρονται σαν “κωλοπαιδα” -δανείζομαι τη δική τους έκφραση!! Είμαι περήφανη που συμμετείχα σε μια κατάληψη διαμαρτυρίας που έγινε στο σχολείο μου και που δεν έγιναν ούτε ζημιές ούτε βανδαλισμοί και παραδώσαμε ένα σχολείο πιο καθαρό από ότι ήταν! Για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά, ευχαριστούμε όσους γονείς και όσους καθηγητές (εστω και λίγους) μας συμπαραστάθηκαν. Η ΠΑΙΔΕΊΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΔΊΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΕΙΤΕ ΛΕΚΤΙΚΉ ΕΙΤΕ ΣΩΜΑΤΙΚΉ.

      Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 7:33 μμ
    Permalink

    Εχει μαθευτεί σε όλη την Γλυφαδα τι εγινε σημερα…Οσο για την βοήθεια του Δήμου ειναι απαράδεκτο.Διευθηντης λυκείου να απειλεί οτι θα μπουν μεσα με την “βιά” και στο τελος να λεει σε μη αρμόδιες αρχές να μπουν μεσα και να χτυπήσουν τα παιδιά αμα σταθούν εμπόδιο.Απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

    Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 7:37 μμ
    Permalink

    να παει το παιδί σου να κάνει κατάληψη στο σπίτι σας όχι εκεί που θέλουν τα υπόλοιπα παιδιά να κάνουν μάθημα.
    ευτυχώς οι υγιώς σκεπτόμενοι μαθητές και οι γονείς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους!

    Απαντήστε
    • 02/11/2018 at 9:46 μμ
      Permalink

      Αν ο τραμπουκισμος θεωρειτε υγεια μαλλον κατι δεν παει καλο με το υγειες σκεπτομενο εγκεφαλο σου

      Απαντήστε
    • 02/11/2018 at 9:46 μμ
      Permalink

      Αρα αποκαλείτε ολα τα παιδιά άρρωστα και συνεπώς “ηλίθια” εκτος απο τα δικα σας.Σας παρακαλω δεν γίνετε να ειναι ολοι λαθος και εσείς μονο σωστοί.Μαλλον εσείς είστε οι άρρωστοι και οχί οι αλλοι γονείς,μαθητές.

      Απαντήστε
    • 02/11/2018 at 10:21 μμ
      Permalink

      Υγίες σκεπτόμενε γονέα, μια ερώτηση: όταν κάνουν οι καθηγητές απεργία διεκδικώντας τα αιτήματα τους και τα παιδιά μας χάνουν μάθημα, πας στο σπίτι τους με τους υπαλλήλους του δήμου, τους ξυλοφορτώνεις και τους βρίζεις να επιστρέψουν για να γίνουν μαθήματα? Αν ναι,
      πες μας τη Τετάρτη που θα συναντήθούμε?

      Απαντήστε
      • 06/11/2018 at 6:59 πμ
        Permalink

        Την Τετάρτη είναι ημέρα εκλογής συνδικαλιστικών οργάνων των καθηγητών. Δεν είναι ημέρα απεργίας.
        Στις απεργίες και τις πορείες οι καθηγητές αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις καταστολής.
        Μάλλον κατι δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να καταλάβετε από τη χώρα που ζείτε.

        Απαντήστε
    • 02/11/2018 at 10:40 μμ
      Permalink

      Η βία,ανά τους αιώνες,δε συνάδει με “υγιως σκεπτόμενους” ανθρώπους,τα ιστορικά παραδείγματα είναι άπειρα!!!!

      Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 12:24 πμ
      Permalink

      Στειλε το παιδι σου “υγιως σκεπτομενε γονέα” σε ενα χώρο με ψευτες που δν κρατανε τον λογο τους, που δν κάθονται να συζητησουν κ μας γυρνανε την πλατη και ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΔΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ! ΝΙΩΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΣΥ ΚΡΥΨΟΥ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΆΧΤΥΛΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΝ ΘΑ ΝΟΙΆΖΟΝΤΑΙ… επειδη στο τελος της μερας ο μισθος τους θα μπει στην τραπεζα αγαπητε “υγειως σκεπτομενε γονεα”

      Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 12:48 πμ
      Permalink

      Είμαι μαθήτρια και καθ’όλη τη διάρκεια της κατάληψης ήμουν παρούσα μεσα στο σχολείο υπερασπίζοντας την γνωμη μου οπως και πολλοι αλλοι συμμαθητές μου. Με τη συνεισφορα πολλων μαθητων, γονεων και ελαχιστων καθηγητων καταφεραμε να περάσουμε το μήνυμα που θελαμε σε αυτες τις λιγες μερες. Οταν θελησαμε να κάνουμε μια υποχώρηση και να συμβιβαστούμε με μια συμφωνία ωφέλιμη για όλους τους μαθητές η μονη απάντηση που πηραμε ηταν η απαξίωση. Και μετα την αποφαση να ανοίξουμε το σχολείο εμφανίζεται ο δημος επεμβαίνοντας για να μη φανεί πως το ανοίξαμε μονοι μας ή πως τυχον ειμαστε ανωτεροι. Απέτυχαν και ξαναηρθαν την επομένη μερα φωνάζοντας απειλώντας και χλευαζωντας μας για την κατάσταση που επικρατεί ενώ αυτοί τοσες μερες κάθονταν σπιτι τους εξασφαλισμενοι χωρις κυρώσεις ενω εμεις ούτε κοιμομασταν. Με ΒΙΑ ανοίξαν τις πορτες και με μεγάλη τους έκπληξη συνειδητοποιησαν πως ΔΕΝ υπηρχε ουτε μια ζημια! Αν το ανοιγαμε μονοι μας ολα θα ηταν στη θεση τους ανέγγιχτα ενω τώρα χρειαζοταν να γινουν δουλειες που αρνηθηκαμε να κανουμε. Είναι αστείο πως τα τελευταία χρονια εχουμε κανει ολοκληρο θεμα τον εκφοβισμό και αφιερώνομαι εκπαίδευ τικες ωρες σε αυτο και το μονο πραγμα που εγινε σημερα ηταν τραμπουκισμός και εκφοβισμος. Ειναι λοιπον αυτο αξιόλογη παιδεια; Ειμαστε εμεις τα προβατα που θα πρεπει να υποκυψουν στη βια και στην αναίδεια; Ειμαστε τα αιτια για ολα τα πρόβληματα που ηδη ειχε το σχολειο οπως και το σύστημα; Δεν θα έπρεπε να δειξουμε την αγανάκτηση μας; Απο ποτε εχει ο οποιος καθηγητής δικαιωμα να απειλει ή ακόμα και να ασκει βια; Και στο κατω κατω αν μια κατάληψη ηταν το μοναδικο τρεχον ζητημα τοτε η Ελλαδα θα ηταν πολυ καλύτερη. Ειμαι περήφανη που ημουν μερος ολου αυτου παρόλο που ξερω πως θα στοχοποιήθουμε ολοι. Γιατι οι εκπαιδευτικοι μας ειναι οσο αξιολογη και η χρηση βιας σημερα που ηταν απαράδεκτη και ντροπή, ντροπή και αίσχος! Αυτο ειναι το εκπαίδευτικο μας συστημα!

      Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 2:19 πμ
      Permalink

      Δεν ειδαμε οσες μερες ηταν κλειστο το σχολειο κανενα παιδι να παραπονιεται που χανει το μαθημα του. Καλυτερα να μην μιλατε αν δεν ξερετε ολη την ιστορια παρα να λετε λαθος πραγματα. Ευχαριστω.

      Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 9:16 μμ
    Permalink

    Τοσο ζώα είναι οι καθηγητές… Μιλάμε για τραμπουκισμο κσι ταυτόχρονα κανουν αυτο ακριβώς το πράγμα… Αλήθεια μακάρι όλοι να παραιτηθούν δεν προσφέρουν κατι στην κοινωνία

    Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 10:03 μμ
    Permalink

    Μας μιλάνε για βία και τραμπουκισμό ενω αυτό ακριβώς κάνουν. Αυτή είναι η αντιμετώπιση καθηγητων απέναντι σε παιδιά που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους .. ήταν μια κατάληψη με λόγους και όχι ενάντια των καθηγητών και αντί να έχουμε την στήριξη και την βοήθεια τους να στείλουμε το μήνυμα που θελουμε έρχονται και χτυπάνε και βρίζουν παιδιά από ποτέ υπάλληλοι του δήμου έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε σχολικό χώρο ; από ποτέ ένας καθηγητής ένας εργαζόμενος μπορεί να βρίζει και να χτυπάει ένα παιδί ; αυτά μάθανε τόσα χρόνια ; ντροπή πραγματικά και ακόμη περισσότερο στους γονείς που κάθονται και λένε να κάναμε κατάληψης στο σπίτι μας για να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα με αυτα Τα ζώα κάνει το παιδί σας μάθημα … αυτοί είναι οι καθηγητές του 1ου Γελ Γλυφαδας ” καμαρώστε ” τους … Ντροπή !!!

    Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 10:47 μμ
    Permalink

    Ημουν μπροστα στο συμβαν και θα θελα να πω στους καθηγητες οτι τοσα χρονια μας λενε οτι η βια ο τραμπουκισμός και οι φωνές δν ειναι η λυση.Σημερα αγαπητοί μ καθηγητες γτ δν εφαρμόσατε ολα αυτα που μας “μαθαίνετε” τοσα χρονια;Γιατι αν δν ειχε συμβει κατι τετοιο σημερα το σχολειο θα ειχε παραδωθει χωρις βια,εκβιασμούς και απειλές.Επισης εσεις οι γονεις που υποτίθεται προσέχετε τα παιδια σας που ήσασταν οταν τα παιδια σας ψήφιζαν υπέρ της καταληψης;Ρωτηστε τα σας παρακαλω αν εγινε δημοκρατικά και οχι με το ετσι θελουμε!Παιδια της 3ης λυκειου μπαινανε μεσα στο χώροτου σχολειου κατα τη διάρκεια της καταληψης και σημερα ξαφνικα εγιναν κατα.Παιδια της 3ης λυκειου μας υπαν απο Δευτέρα καντε οτι θελετε εμεις δν εχουμε θεμα και τη Δευτερα ηρθαν εξω απο το σχολειο και ελεγαν πως δν συμφώνησαν με τιποτα.Και θα θελα να ρωτησω με ποιο δικαιωμα πηγε ο καθε γονιός και απειλούσε πως θα σπασει τα δόντια των παιδιων που βρισκόντουσαν μεσα;Αγαπητοι καθηγητες ετσι οπως ζητατε σεβασμο απο εμάς τα παιδια ετσι θα πρεπε να μας σέβεστε και σεις και οχι να βριζετε παιδια και να θίγεται οικογενειες αλλα ακομα και τα ιδια τα παιδια.Τελος θα ηθελα να αναφερω μια φραση που ειπε ενα καθηγητης σε εναν μαθητη τη στιγμη που φωναζαν του ειπε να παει να φορεσει παντελονια και μετα να μιλήσει.Αρχικα το ποιος φοραει παντελονια φανηκε και επισης ευχαριστουμε που μας περνατε μυνήματα που στο μυαλό μας τουλαχιστον στο δικο μ ειναι σαν να μ λέτε πως αν δν φορας παντελονια ή αν δν υποστηρίζεις το φυλο που είσαι τοτε δν εχεις το δικαίωμα λογου…δε νομιζω να υπαρχει καποιος νόμος που αναφέρεται σε κατι τετοιο.

    Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 10:47 μμ
    Permalink

    Εγω παντως που ειμαι μαθητης και συμμετειχα στην αρχη στην καταληψη δεν ειδα κανεναν διευθυντη η καθηγητη η γονεα να απειλει κανεναν ολα αυτα ειναι ψεμματα για να καλυφθουν καποιοι. και επειδη θα πρεπει να λεμε αληθεια, αντιθετα ειδα τους μαθητες απο μεσα που χτυπησαν στο ματι τον δημοτικο υπαλληλο να πινουν μπυρες ολη μερα με εξωσχολικους και ενω τους λεγαμε εγινε η διαμαρτυρια μας γιατι το συνεχιζουμε; εκεινοι απαντουσαν ασε ρε μια χαρα περναμε εδω μεσα τρωμε κοιμομαστε θα κανουμε χαβαλε μια χαρα… εμπειρια! Ζησε το τωρα που μπορεις.

    Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 12:29 πμ
      Permalink

      Ναι γιατι αυτο δεν εγινε στην αρχή στην οποία συμμετείχες εγινε σημερα.Μονος σου το παραδέχτηκες οτι σημερα δεν ειχες σημερινή αρα δεν θα μπορούσες να ξερεις τι εγινε.

      Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 10:49 μμ
    Permalink

    Ποιος ο ρόλος της Δημοτικης Αρχής ?? Ποιος έδωσε εντολή στους δημοτικούς υπαλληλους?? Ποιοι ήταν οι κύριοι που είχαν συνεννοηθεί με τους μαθητές και είχαν συμφωνήσει την παράδοση του σχολειου από τους μαθητές?? Τι ήταν αυτό που τους έκανε να βια-στουν?? Καλό θα ήταν και πρέπον για τον κ. Δήμαρχο να πάρει θέση και να απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή στους δημοτικούς υπαλλήλους σίγουρα γνωριζει και καλό θα ήταν να το μάθουν και οι μαθητές…. Χρειάζονται απαντήσεις………

    Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 11:18 μμ
    Permalink

    Ειμαι ενα απο τα πολλα παιδια που παρευρέθηκαν σημερα στο σχολειο γιατι υπήρχε μια πληροφόρηση πως το σχολειο σημερα θα ανοιγε.Οταν ειδα το σχολειο κλειστο εδωσα το δικιο στου καθηγητες καθως δν ηταν σωστο απο μερια μας ν τους λεμε το ανοίγουμε και να μη το ανοιξουμε.Υστερα ομως οι καθηγητες χασανε ολο το δικιο τους και οχι μονο για μας του μαθητές που το βλέπαμε τουλαχιστον απ εξω αλλα και για γονείς και για αλλους καθηγητες που δν συμμετείχαν σε ολο αυτο το πανηγύρι…σημερα οι καθηγητες με αυτο που εκαναν το μονο που καταφεραν ειναι να καταστρέψουν τη οποια καλη φήμη ειχε το σχολειο.Οι ιδιοι τοσα χρονια μας μαθαίνουν οτι η βια,ο τραμπουκισμός και οι φωνες δν ειναι ποτε η λυση.Σημερα μας εκαναν να εκλαβουμε ενα διαφορετικό μήνυμα απο αυτο που προσπαθουν οι οικογενειες μας και οι ιδιοι οι καθηγητες να μας περάσουν τοσα χρονια.Θα θελα να αναφερθω σε μια φραση που εχει χαραχθεί στο μυαλο μ που ξεστόμισε ενας καθηγητης.Συγκεκριμενα ειπε σε εναν μαθητη πήγαινε φορα πρωτα παντελονια και μετα ελα μιλά.Δεν έχουμε το δικαίωμα του λογου;Ανθρώποι που δν υποστηρίζουν το φυλο τους δν εχουν δικαιωμα λογου,έκφρασης και υπεράσπισης του ιδιου τους του εαυτου;Μας απείλησαν,μα προσβαλαν και μας έθιξαν.Ανθρωπος του συλλόγου ηρθε απειλώντας πως θα σπασει τα δοντια σε μαθητες!Σε αυτη τη κοινωνια θέλετε λοιπον να μεγαλωσει το παιδι σας;Ντροπη σε καθηγητες λοιπον και σε γονεις που υπερασπιζουν τετοιο είδους συμπεριφορές.

    Απαντήστε
  • 02/11/2018 at 11:27 μμ
    Permalink

    Η βία,ανά τους αιώνες,δε συνάδει με “υγιως σκεπτόμενους” ανθρώπους,τα ιστορικά παραδείγματα είναι άπειρα!!!!

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 12:17 πμ
    Permalink

    Ημουν στην κατάληψη ολες τις μερες που έγινε! Η συμφωνία ηταν το σχολειο να μεινει κλειστο 3 μερες! Το κρατησαμε 4, καταλαβα το λαθος μας κ αρχίσαμε να ανοίγουμε το σχολειο κ ο διευθυντης αποφασισε να το παιξει ανηξερος κ να καλεσει τον δημο με.τροχος ωστε το σχολειο να ανοιχτει με την βια! Ο τροχος εφυγε κ οι μαθητες ξανα κλεισαν το σχολειο! Παρασκευή παλι κλειστο! Καθηγητές να σπρωχνουν θρανια προς τα μεσα με κίνδυνο να χτυπησει καποιος, να βριζουν τα ιερα σε παιδια, ο δημος να χτυπαει μαθητες, να σπρωχνει θρανια που τα παιδιά ήταν πανω!
    Κ ο διευθυντής να μας γυρνάει την πλάτη ενω προσπαθούμε να κάνουμε διαλογο!
    Το σχολειο ειναι ενας χωρος που πρεπει να μας μαθουν να ειμαστε ανθρωποι πανω απο ολα! Αγαπητέ γονέα.που μπηκες μεσα με την βια, που μου παραπονιεσαι πως το παιδι σου χανει μαθημα, εισαι σίγουρος πως θες να μορφωθει απο αυτους τους να ανθρώπους?!
    Καθηγητες να πεφτουν στα μάτια των παιδιων οταν εισαι στην εισοδο μας κ φωναζεις, να μην κανεις κανια παρατηρηση σε αυτόν που χτυπησε μαθητη σου! Να μου λες στο μαθημα η βια δν ειναι η λύση!

    Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 1:48 μμ
      Permalink

      Δεν είχε κανονιστεί ποσες μερες θα ηταν σε καταληψη

      Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 12:36 πμ
    Permalink

    Κατι πρεπει να γινει,ποιος έδωσε έντοκη σε μη εξουσιοδοτημένα όργανα να “εισβάλουν” στο σχολείο και να προσβάλουν ετσι τους μαθητές; Πρεπει να υπάρξουν συνέπειες για τέτοιου είδους παράλογες πράξεις. Να βγει ο Δήμαρχος και να εξηγήσει τι εγινε.Δεν γίνετε μη αρμόδιες αρχές να παίρνουν την εξουσία πανω τους.

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 12:40 πμ
    Permalink

    Καθηγητές να σπρώχνουν θρανια, να βριζουν ιερα κ οσια σε παιδια, να καλει τον δημο ο διευθυντής κ να του επιτρεπει να μπει στο σχολειο με την βια, να χτυπανε παιδι κ να φτανου στα ορια να του ανοιξει το κεφαλι με καρεκλα, μα χτυπανε το χερι παιδιου.για να σπασουν το λουκέτο!
    Ο διευθυντης σε κατασταση νιρβανας!
    Αλλοι καθηγητές να το ευχαριστιουνται ολο αυτο, αλλοι να νοιαζονται για τα υλικά αγαθα κ οχι για τα παιδια που ειχαν χτυπησει
    Οι μασκες πέσανε οποτε σκεψου καλα αν θες το παιδι σου να μάθει να ειναι άνθρωπος μεσα σε εκείνη τη μικρη κοινωνια

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 12:44 πμ
    Permalink

    Ο γιος μου συμμετείχε στην κατάληψη χωρίς τη συναίνεσή μου. Παρακολουθούσαμε με διακριτικότητα τις εξελίξεις και προσπαθούσαμε να τον συμβουλεύουμε καθημερινά. Όσο κι αν δε συμφωνώ όμως με τέτοιου είδους κινητοποιήσεις ως διαμαρτυρία προσωπικά, θα ήθελα να ξέρω γιατί η κατάληξη ήταν τόσο άσχημη με τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς. Ποιος πήρε την απόφαση γι’ αυτού του είδους τους τραμπουκισμούς και τί είδους μαθήματα συμπεριφοράς πήραν τα παιδιά, έστω τα “ατίθασα” παιδιά μας από αυτή την αντιμετώπιση; Προσωπικά θα αναζητήσω ευθύνες κι υπεύθυνους για ό,τι συνέβη στο σχολείο. Ο γιος μου είναι τραυματισμένος μέσα στα πλαίσια της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε το πρωί παρ’ ό,τι είχε συμφωνηθεί ότι το σχολείο θα παραδίνονταν. Ήταν τέτοιος ο ζήλος των υπαλλήλων του δήμου να καθαρίσουν το σχολείο που έπρεπε να προπηλακίσουν τα παιδιά και να προβούν σε χειροδικίες; Μια μάνα που ανησυχεί κι ενδιαφέρεται για το παιδί της.

    Απαντήστε
    • 10/11/2018 at 1:21 πμ
      Permalink

      Τα παιδιά με τα οποία λάθη τους ειναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και εμείς ως γονείς πιστευω ότι πρέπει να συμφωνησουμε ότι οποιαδηποτε μορφή βίας σε ανηλικα παιδιά επιφέρει όχι μόνο ποινικες κυρώσεις αλλα και κοινωνικη κατακραυγή.Κε διευθυντη δεν σας τιμαει ότι στο χωρο ευθύνης σας ,διαδραματιστηκαν σκηνές λεκτικης και σωματικής βίας και κυρίως ότι επιτρέψατε ,εδώ γελάνε και κλαινε, υπαλληλους του Δήμου να εισέλθουν στο χωρο.Κε Δημαρχε εσείς ως έγκριτος νομικός ποια η θέση σας και ποιες ενέργειες προτιθεστε να κάνετε?

      Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 1:03 πμ
    Permalink

    Όλο το λύκειο υποστήριζε την κατάληψη.Ολοι οι μαθητές του πρώτου λυκείου Γλυφάδας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)ψήφισαν υπέρ της κατάληψης αυτής χωρίς να έχει ορίσει κανένας ημερομηνία λήξης.

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 1:57 πμ
    Permalink

    Ζητώ την άμεση παραίτηση του κ.Μαραγκού ,διότι είναι ένας άνθρωπος που χάνει τον έλεγχο και προσπαθεί να τον ξαναπάρει με όποιον τρόπο είναι δυνατό ανεξαρτήτως τις σωματικές και ψυχικές ζημιές που δημιουργούνται στα παιδιά.

    Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 11:08 πμ
      Permalink

      Οχι μονο την παραιτηση του κυριου μαραγκου αλλα και του κ.καλουδη που εβαζε στην σωματικη μασ ακεραιοτητα σε κινδυνο ενω εσπρωχνε θρανια προς τα μεσα που ειχαμε στιβαξει κ επεφταν σαν τουβλακια ντομινο, τησ κ.πολιτη που εξεφτελιζε με λεκτικο τροπο ενα παιδι ενω οριοταν και των καθηγητων που οταν παιδια ειχαν χτυπησει ή υποστιριζαν την βια ή δν νοιαζονταν για εμασ

      Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 2:31 πμ
    Permalink

    Ήμουν ένας από αυτούς που έκλεισαν το σχολείο το βράδυ του Σαββάτου. Δεν δέχομαι από κανέναν ανίδεο γονέα και μαθητή να λέει ότι μέσα στο σχολείο εμείς κάναμε πάρτυ και χάναμε μάθημα από την στιγμή που δεν ξέρει τι ευθύνες είχαμε ώστε να διατηρηθεί το σχολείο όπως ήταν και τον καθημερινό αγώνα που δίναμε ενάντια των καθηγητών που δεν δεχόντουσαν καν να μιλήσουν μαζί μας για να βρεθεί μια λύση που θέλαμε και οι δυο πλευρές. Από κει και πέρα, απαράδεκτα τα όσα έγιναν σήμερα (υπάλληλος του δήμου να απειλεί μαθητή ότι θα του κάψει τα χέρια αν δεν τα βγάλει από την πόρτα). ΓΟΝΕΊΣ να μιλάνε ενώ το παιδί τους ψήφισε ΝΑΙ. Δεν είστε τίποτα παραπάνω εκτός από ανίδεοι που έχουν άποψη για όλα. Τέλος, θέλω να επισημάνω κάποιες κατηγορίες (ερωτικές πράξεις και χρήση ναρκωτικών στον χώρο του σχολείου). Δεν υπάρχουν σχόλια όταν ακούς ενήλικες να λένε τέτοια πράγματα για 16 και 17 χρονών παιδιά.

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 7:48 πμ
    Permalink

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 8:38 πμ
    Permalink

    Ολα ειναι κατεγραμμενα!! Ενα πραγμα που ακουσα εγω ειναι ενας δασκαλος να λεει σε ενα παιδι ” καλυτερα προστατεψε τον..” και καλα θα ετρωγε ξυλο το παιδι αν δεν εφευγε!! Ημαρτον! Εμενα το παιδι μου ητανε στην καταληψη και ημουνα απο τους γονεις που πηγαινα συχνα να δω αν ειναι καλα τα παιδια. Τους εβλεπα να καθαρισουν, συμμαζευαν, καθοντουσαν ολη μαζι ησυχα. Μπραβο στα παιδια και να ξερετε οτι πολυ γονεις ειμαστε υπερηφανη για σας. Οσο αφορα τους δασκαλους απο το λυκειο..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ. ΑΠΕΙΛΗΣΑΤΕ, ΧΤΗΠΗΣΑΤΕ παιδια! Και μην αρνειστε τιποτα γιατι σας λεω, σας εχουν σε βιντεο και ηχογραφηση.

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 8:43 πμ
    Permalink

    Φοβόμαστε οι γονείς να μιλήσουμε.Ντρεπόμαστε .Ποιος θα μας προστατέψει εμάς για να μπορέσουμε να μιλήσουμε άφοβα για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από την αυλαία, της φυλακής που λέγεται σχολείο γλυφάδας.Όποιος γονέας αντιστάθηκε, του έκλεισαν με την βία το στόμα.Ανώνυμος

    Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 9:56 πμ
      Permalink

      Γονεις που σας εκβιασαν εχετε μια θερμη παρακληση να μας πειτε τι γνωρίζετε, τι ειδατε, τι ακούσατε! Οι μαθητές μαζι κ γω του λυκείου ψάχνουν μεσα για να πολεμησουν τους καθηγητές που με την βια εμπωδιζουν μ εμας κ εσας να εκφρασουμε την γνώμη μας! Οπτε σας.παρακαλομε ολους να μας πείτε τι ξερετε

      Απαντήστε
    • 03/11/2018 at 1:30 μμ
      Permalink

      Γονείς που εκβιάζονται;;;Από ποιους και γιατί;;;Κι αν είναι όντως έτσι γιατί όλοι οι γονείς ΜΑΖΙ δεν κάνουμε κάτι;;; Αυτό είναι το παράδειγμα που δίνουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά στα παιδιά μας;;;;

      Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 9:17 πμ
    Permalink

    Φίλε μου “μαθητή” άμα δεν γνωρίζεις γιατί ακριβώς κάναμε κατάληψη, γιατί και εγώ ειμουν από τα παιδιά τα οποία δεν άφησαν το σχολείο παραμονο για να πάω φροντιστηριο, μην εκφράζεις τα ψέματα σου για τα παιδιά και τον λόγο κατάληψης που ήταν μεσα.

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 10:14 πμ
    Permalink

    Είμαι και εγώ μια μαθήτρια που συμμετείχε στην κατάληψη ολες τις μέρες. Η κατάληψη είναι μια διαμαρτυρία ως προς το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και για να λέμε την αλήθεια έγινε όσο πιο δημοκρατικά γινόταν. Κάναμε μεγάλο αγώνα να κρατήσουμε το σχολείο καθαρό χωρίς ζημιες ενώ παράλληλα έπρεπε να κοιμόμαστε ελάχιστες ώρες. Ειχαμε συμφωνήσει ότι θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη. Την Πέμπτη όμως παρέμεινε κλειστό που είναι δικό μας λάθος αλλά μετά από μια συζήτηση αποφασίσαμε να το ανοίξουμε και να το παραδώσουμε όπως το βρήκαμε. Όμως μετά από λίγη ώρα παρεβρεθηκε ο δήμος με μια τροχαλια προκειμένου να μπουν μέσα δείχνοντας ότι είναι υπεράνω και οτι δεν το ανοίξαμε με την θέληση μας. Ο διευθυντής αρνούμενος ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε ο δήμος εμείς δεν το πιστέψαμε με αποτέλεσμα να κρατήσουμε για μια ακομα μέρα το σχολείο κλειστό. Την επόμενη και τελευταία μέρα λοιπόν οι καθηγητές και ο διευθυντής βγήκαν εκτος ορίων ενώ οι δημοτικοι υπάλληλοι να χρησιμοποιούν σωματική και λεκτική βία σε έναν μαθητή. Ακούστηκαν πολλά άσχημα λόγια από τους καθηγητές που απαξιωναν τα παιδιά. Επιπρόσθετα σπρωχναν τα κάγκελα και τα θρανία προς τα μέσα ενώ υπήρχαν μαθητές πάνω στα κάγκελα και πίσω από τα κάγκελα. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Τίποτα από όλα αυτά δεν είχαν γίνει αν από την προηγούμενη μέρα δεν είχε γίνει το συμβάν με την τροχαλια. Συμπέρασμα; Ότι μας δίδαξαν οι καθηγητές μας τόσα χρόνια να καταστρέφετε σε μια ημέρα. Μας έμαθαν και μας δίδαξαν ότι η βία δεν είναι ποτέ η λύση αλλά το συμβάν χτες αλλα μας έδειξε. Γονεις, θέλετε αλήθεια τα παιδιά σας να διδαχθούν από τέτοιους καθηγητές; οι καθηγητές καθώς και ο διευθυντής έπεσαν στα μάτια μου με τέτοιες αξιολυπητες συμπεριφορες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν υπήρχαν βανδαλισμοί ενώ το σχολείο παραδόθηκε πιο καθαρό από ότι ήταν. Τέλος ζητώ άμεσα βοήθεια από τον δήμαρχο.

    Απαντήστε
    • 06/11/2018 at 7:09 πμ
      Permalink

      <>

      Απέναντι σε ποιόν κάνατε μεγάλο αγώνα; απέναντι σε σας που συμμετειχατε στην κατάληψη; Μπορείς αυτό να το εξηγήσεις περισσότερο;

      Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 10:30 πμ
    Permalink

    Ειμαι μαθητρια και βρισκομουν και εγω μεσα στο σχολειο. Οι καθηγητες μας μαθαινουν οτι η βια δεν ειναι καλο πραγμα αλλα μας απεδειξαν ακριβως το αντιθετο. Ηρθαν υπαλληλοι του δημου και μαζι με τους καθηγητες του λυκειου αρχισαν και σπρωχνανε τα γρανια απο τις πορτες μεχρι που εισβαλανε μεσα στο σχολειο και απειλουσαν τα παιδια. Εχθες χτυπησαν 4 παιδια και το ενα απο αυτα πηγε στα επειγωντα. Που ειναι η παιδεια που μας μαθενετε;;

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 12:00 μμ
    Permalink

    Είμαι μαθήτρια η οποία συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη.Ερχομουν ΚΆΘΕΜΕΡΑ στο σχολειό με ελάχιστες ώρες υπνου.Το 1ο Λύκειο Γλυφάδας αποφάσισε ομόφωνα και με δημοκρατικότητα (πλην λίγων εξερεσεων 5 παιδιών περίπου)ότι το σχολείο θα μείνει κλειστό με σκοπό την αλλαγή του νέου νομοσχεδιου επαοριστον.Να αναφέρουμε επίσης ότι ο “κύριος” Μαραγγος ήταν εκείνος που μας έδωσε την έγκριση του για 3ωρη συνελευση.Τα παιδιά ψηφίσαμε και βγήκε η αποφαση,η οποία δεν βόλευε τον συμφεροντολογο διευθυντη μας και μας έβγαλε ψεύτες και ξαναψηφισαμε με κάλπη ,το αποτέλεσμα βγήκε το ιδιο.Το σχολείο έμεινε εκλειστο όλη αυτήν την εβδομαδα.Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πει ότι το σχολείο θα ανοίξει την Τετάρτη όμως από λάθος δικό μας αποφασίσαμε να το κρατήσουμε μέχρι την ερχόμενη μερα.Το πρωί της Πέμπτης βγάλαμε τα θρανία και τις καρέκλες για να ανοίξει το 1ο λύκειο Γλυφαδας όμως ο διευθυντής μας αποφασίσε να ανοίξει το σχολείο με βιαιότητα κοροϊδεύοντας μας για άλλη μια φορα και έφερε μη εξουσιοδοτημενους εργάτες κρατοντας τροχαλία να ανοιξουν το σχολείο.Οι μαθητές οι οποίοι βρισκόμασταν μέσα από πείσμα και επειδή η δράση φέρνει αντίδραση το ξανακλεισαμε με συνοπτικές διαδικασίες .Όταν ρωτήσαμε τον “κύριο”Μαραγγο ποιος ήταν εκείνος που έφερε τους ανθρώπους του Δήμου μας το έπαιξε ανιξερος τάχα μου ότι δεν ειχε ήξερε τιποτα.Επισης υπεύθυνος για άλλη μια φορά είναι ο διευθυντής καθώς εβαλε σε διχωνια τα παιδια της 3ης ενάντια των μαθητών της 1ης και της 2ας Λυκείου.Ντροπηηηη άλλη μια φορά φαίνεται οτι οι καθηγητές πειράζονται όταν εκφράζουμε την άποψη μας και τα δικαιώματα μας τα οποία εκεινοι μας είπαν να τα διεκδικουμε…Ντροπή επίσης στους γονείς οι οποίοι πέρασαν το σχολείο λες και ειναι παιδικός σταθμός και διαμαρτυρονταν που θα άφηναν τα παιδιά τους ενώ είχαν ψηφίσει και εκείνα υπέρ της κατάληψης…Πολλοί γονείς έξω από τα καγκελα ερχόντουσαν και μας μιλούσαν με χείριστο τρόπο.Λοιπον το πρωί της Παρασκευής ο “κύριος” Μαραγκός και οι καθηγητες αποφάσισαν ξανά με την βία να ξαναφωναξουν μη αρμόδιους να ανοίξουν το σχολείο ενώ τους έδωσε την διαταγή ότι όποιος αμυνθει να τον χτυπησουν.Μπηκαν μέσα οι άνθρωποι του δήμου τραμπουκιζοντας μας και χτυποντας κάποια παιδιά ενώ μας έβριζαν και μας προσβαλαν..και μας απειλουσαν…εσείς οι γονείς που ησασταν κατά θέλετε να διδάσκουν αυτοί οι καθηγητές στα παιδιά σας?που μας απειλούν με ακύρωση της πολυήμερης εκδρομής?Που θέλουν να διώξουν παιδιά από το σχολειο?και μας στοχοποιούν? Ντροπή … παρακαλώ πολύ να φύγουν οι καθηγητές οι οποίοι φέρονται έτσι από σχολειο μας καθώς δεν θέλουμε τετοιους ανθρώπους στον χώρο της μάθησης και της παιδειας..Όμως αλλη μια φορά φαίνεται ότι οι καθηγητές δείχνουν την εύνοια τους σε εκείνους που τρώνε σανό χωρίς να διαμαρτύρονται…Ντροπή και πάλι ντροπή αν έχετε τσίπα φύγετε οικειοθελώς…Μας είπατε ότι κάναμε ζημιές καθώς το σχολείο βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πριν και μας βγάλατε “τιμοκαταλογο”με ζημιές που προϋπήρχαν

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 1:34 μμ
    Permalink

    Σας παρακαλώ πολύ δείτε στο news.gr για το 1ο γελ Γλυφάδας. Δεχτήκαμε επίθεση από τους καθηγητές και υπαλλήλους του δήμου. Το σχολείο ήταν κλειστό ως διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Οι καθηγητές μας ήταν απέναντι μας, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς όπως και ο σύλλογος γονέων όπου δεχτήκαμε απειλές από τον πρόεδρο ότι θα μας σπάσει τα δόντια. Εισέβαλλαν στο σχολείο χωρίς να υπάρχει χαρτί από επίσημη υπηρεσία ή από τον εισαγγελέα. Ο διευθυντής μας μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου χτυπούσαν τα χέρια ενός παιδιού που εμπόδιζε την κοπή των λουκέτων και των αλυσίδων για να απομακρυνθεί, και ένας από τους υπαλλήλους του δήμου πετούσε τις καρέκλες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στις πόρτες με μαθητές από πίσω. Μια από τις καρέκλες χτύπησε στο κεφάλι έναν μαθητή . Στην άλλη πόρτα την ίδια στιγμή οι μαθητές οι οποίοι βρισκόντουσαν μέσα δεχόντουσαν απειλές από τους καθηγητές. Αυτή είναι η παιδία που θα έπρεπε να μας μαθαίνουν; Να μην αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας και τα δικαιώματα μας;

    Απαντήστε
    • 06/11/2018 at 8:25 πμ
      Permalink

      παιδεία όχι παιδία … μάθε τουλάχιστον να γράφεις σωστά αυτό το οποίο υποτίθεται ότι διεκδικείς

      Απαντήστε
      • 28/01/2019 at 1:01 μμ
        Permalink

        είμαι από άλλο σχολείο. Καθηγήτρια κ διαβάζω τις δημοσιεύσεις των παιδιών κ άλλων μεγάλων. Παρακαλώ – που πρέπει να είστε μεγάλος κ ώριμος άνθρωπος εσείς που το γράφετε- να σταματήσετε να προσβάλλετε παιδιά, ακόμα και με την ορθογραφία. Η ορθογραφία δεν είναι η ουσία. Ένα παιδί που δεν ξέρει ορθογραφία, είναι όπως ένας πολίτης που επίσης δεν ξέρει κ μπορεί να είναι και με 100 πτυχία. Η ανορθογραφία οφείλεται στη δουλειά πρωτοβάθμιων σχολικών μονάδων, και δεν φταίνε όσοι κάνουν ένα λάθος, που μπορεί ακόμα να είναι και εκ παραδρομής. Όσο για τη βία σε παιδιά δεν επιτρέπεται με καμία δικαιολογία. Τη βία τη ζω ως καθηγήτρια από ίδιους συναδέλφους μου που κάνουν προπαγάνδα σε παιδιά να ασκούν σε μένα ψυχολογική βία και όχι μόνο. Πολλά συμβαίνουν που δεν γνωρίζετε. Όμως σε κανένα παιδί δεν συμπεριφέρθηκα με τρόπο που να το προσβάλλω σωματικά και ψυχικά. Γιατί αυτό που γνωρίζω ως παιδαγωγός είναι η ευαισθησία που οφείλουμε να έχουμε στη ψυχή μας, την οποία δεν έχουν δυστυχώς ούτε κάποιοι παιδαγωγοί, αλλά όχι όλοι. Δίωξη ζητούν κι από μένα για να ελευθερωθεί η θέση. Και είναι χρόνιο. Και υπάρχει και όφελος. Γιατί κανένας δεν προβαίνει σε πράξεις βίας οποιασδήποτε μορφής όταν δεν έχει κάποιο όφελος. Ακόμα και αυτό που φαντάζεστε. Ο καθηγητής μπορεί να κατέχει γνώσεις αλλά κάποιες φορές δεν κατέχει το κυριότερο που είναι η παιδεία που ταυτίζεται με τον πολιτισμό, την ηθική συγκρότηση του ατόμου. Αν δεν έχει την παιδεία, τότε είναι επιρρεπής σε οποιαδήποτε οφέλη για να υπηρετήσει το ατομικό του συμφέρον. Ευχαριστώ.

        Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 1:45 μμ
    Permalink

    Μετά από όλη αυτήν την ιστορία έχουν στοχοποιηθεί 2 μαθητές οι οποίοι απειλούνται απο τον σύλλογο καθηγήτων για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Δεν θα τους περάσει! Ολοι μαζί είμασταν μέσα. Όλοι μαζί αποφασίζαμε. Όλοι ψηφίσαμε για να γίνει η κατάληψη ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ!!!

    Απαντήστε
    • 06/11/2018 at 8:38 πμ
      Permalink

      καλά πολλά δεν είχατε και δεν έχετε , αλλά πού να στο αναλύω τώρα … δεν θα καταλάβεις

      Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 1:48 μμ
    Permalink

    Με ποιο δικαίωμα πάρθηκαν τετοιου ειδους αποφάσεις προκειμένου να ανοιξει το σχολείο; Με ποιο δικαίωμα φωναξαν συνεργείο του δημου να εισβάλλει μέσα στον σχολικό χωρο; δεν γνωριζαν πως χρειάζεται παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας για να εξουσιοδοτηθουν οι αρμοδιοι να σπασουν τα λουκετα; Τοσο ασχετοι ειστε πανω στο αντικείμενο του επαγγέλματος σας; Πρεπει να υπάρξουν κυρώσεις σε όλους όσους συνεβαλλαν και ενισχυσαν το εχθρικό και απειλητικο κλίμα εναντίον των παιδιων. Καθηγητές χρησιμοποιούσαν τις υβριστικες ορολογιες “κωλοπαιδα” και “βλακες” πανω σε μαθητες, είναι αυτο δυνατον; που ηταν η δημοκρατία τότε; θα έπρεπε να ντρεπεστε να λεγεστε εκπαιδευτικοι οταν φέρεστε τοσο ασχημα εναντιον των παιδιων. Οι υπάλληλοι απειλουσαν τους μαθητες πως αν δεν εκαναν στην ακρη θα τους εριχναν πανω τους τα θρανια και θα τους τραυματιζαν με τον τροχο. Ειναι επιτρεπτό να φερονται ετσι στα παιδιά; Υπάρχουν βιντεο που δείχνουν καθηγητές να προσβαλλουν και να απειλούν τους μαθητές που βρισκονταν μεσα στο σχολείο. Υπάρχουν μαρτυριες για γονεις να μπαίνουν μεσα στο σχολειο και να βιντεοσκοπουν τις “καταστροφες” και τις “φθορες”. Επειδή ημουν κι εγω ολες τις μέρες εκει, ξέρω πολυ καλα οπως και τα υπόλοιπα παιδια οτι υλική φθορα δεν υπηρξε ουτε μιση, καθαριζαμε και συμμαζευαμε το σχολείο κάθε μερα, και τολματε να κανετε τετοιες υποθέσεις εναντιον μας; λυπαμαι.

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 9:09 μμ
    Permalink

    Ελεος! Μολις σταλθηλε email στους γονεις μου πως η καταληψη εσπασε χωρις βιαιες καταστασεις κ προθεσεις! Ας καλύψουμε τον μαραγκο τους εργατες κ τους καθηγητές! ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ?! ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥ ΔΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ?! ΟΧΙ! ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΔΝ ΛΈΓΟΝΤΑΙ

    Απαντήστε
  • 03/11/2018 at 11:45 μμ
    Permalink

    Επειδή κάποιοι εδώ μέσα βγάζουν τη χολή τους για τους δικούς τους προφανείς λόγους ένα έχω να πώ:
    ΜΠΡΑΒΟ στους Διευθυντές, στους καθηγητές, στους γονείς στους μαθητές και στον Δήμο που βοήθησαν να ανοίξουν τα δύο ΣΧΟΛΕΙΑ!!!
    Γιατί:
    Η δημοκρατία και το δικαίωμα στην διαμαρτυρία δεν έρχονται σε αντίθεση με το δικαίωμα της γνώσης.

    Απαντήστε
    • 04/11/2018 at 8:07 πμ
      Permalink

      Τοτε περιμένουμε την Τετάρτη να μη κανουν απεργία για διαμαρτυρία οι καθηγητές
      Γιατι:
      “Η δημοκρατία και το δικαίωμα στην διαμαρτυρία δεν έρχονται σε αντίθεση με το δικαίωμα της γνώσης”

      Σας παρακαλω πολυ μη μιλάτε με ψεύτικους λόγους και αιτία για να δικαιοκογησετε τις ίδιες σας τις συμπεριφορές.Ολοι ξέρουν οτι εσείς είστε απο τον Γ.Σ και προσπαθείτε να αποφύγετε μυνησεις για αυτα που κανατε.

      Οσο για το δικαίωμα ρωτήσαμε την αστυνομία και μας ειπαν οτι αυτα που έγιναν ειναι τέλειως παράνομα και να κανουμε καταγγελία.

      Απαντήστε
  • 06/11/2018 at 8:21 πμ
    Permalink

    Η κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με αφορμή το νόμο Γαβρόγλου είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Ο νόμος Γαβρόγλου επί της ουσίας χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για να αναδειχθούν στάσεις, πρακτικές και πολιτικές που προφανέστατα υποβόσκουν. Αυτό καταλαβαίνει κάποιος διαβάζοντας τα σχόλια κυρίως των μαθητών.
    Αγαπητά παιδιά, βρίσκεστε στην 10η ή 11η χρονιά φοίτησης και η ορθογραφία, το συντακτικό και η δόμηση σκέψης σας είναι τραγική και απαράδεκτη. Παρόλα αυτά με αίτημα την εντατικοποίηση της Γ’ Λυκείου προχωράτε σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου καθώς διαπιστώνετε ότι σας στερούν τη γενική σας παιδεία. Αυτή τη γενική παιδεία που όσοι έχουν ασχοληθεί με το χώρο της εκπαίδευσης επί χρόνια διαπιστώνουν την αδιαφορία σας απέναντί της, την δυσανεξία σας , την έλλειψη επιμέλειας. Ενώ με το ζόρι ανοίγετε τα σχολικά βιβλία – και φαίνεται από αυτα που γράφετε και κυρίως πώς τα γράφετε – αποφασίζετε να κάνετε προγραμματισμένη κατάληψη ωρών- ημερών . Δικαίωμά σας .
    Προχωρώντας όμως σε τέτοιες κινήσεις , θα έπρεπε να ξέρετε ότι απέναντί σας έχετε πάντα το θεσμικό πλαίσιο με άλλα λόγια το σύστημα. Και αν δεν το ξέρετε εσείς θα έπρεπε να το ξέρουν οι γονείς σας.

    Επίσης θα έπρεπε να ξέρετε ότι καταλαμβάνοντας ένα δημόσιο χώρο , αυτόματα παίρνετε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη του. Άρα τοποθετήσεις ότι με κόπο το κρατήσατε καθαρό , δεν ενδιαφέρουν κανένα. Οφείλατε να το κάνετε και δεν είναι κατόρθωμα αν το κάνατε.
    Διάβασα ότι τα επεισόδια έγιναν γιατί κάνατε λάθος στη διαπραγμάτευση της παράδοσης. Γιατί κάνατε λάθος στη διαπραγμάτευση της παράδοσης; Την ευθύνη παράδοσης της σχολικής μονάδας την έχουν όσοι την καταλαμβάνουν δεν την έχουν οι καθηγητές σας. Αν λοιπόν εσείς παραβιάσατε τους όρους παράδοσης της σχολικής μονάδας, γιατί αποσείετε τις ευθύνες και τις ρίχνετε όπου βρείτε; Όποιος διαβάζει τα σχόλιά σας δεν καταλαβαίνει τί έγινε.

    Αντίθετα αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι μπουλούκι ασύντακτο, απαίδευτο, ασυντόνιστο αποφάσισε να δείξει ότι έχει πυγμή καταλήγοντας τελικά να σχολιάζει ότι έχει υποστεί εκφοβισμό και μείωση από τους καθηγητές του, επεκτείνοντας τη θυματοποίησή του με σκοπό φυσικά την αποφυγή ευθυνών και κυρώσεων.

    Εκπληκτοι παρατηρούμε ότι το εκφοβισμένο πάντα μπουλούκι, απαιτεί να φύγουν πρόσωπα , να βρεθούν πρόσωπα να στοχοποιηθούν πρόσωπα με τελική κατάληξη ο αναγνώστης να νομίζει ότι παρακολουθεί trash tv

    Φυσικά η έκπληξη μεγαλώνει όταν κάποιος διαβάζει και τα σχόλια των γονέων. Γιατί εκεί οι ευθύνες οι δικές τους όσον αφορά τη διαπαιδαγώγιση έχουν επίσης μετατεθεί εξ’ ολοκλήρου στους εκπαιδευτικούς.

    Η εκπαίδευση κινείται πάντα στο ” στους γονεις οφείλεται το ζην και στους δασκάλους το ευ ζην” . Τοσο αυτο το “ζην” και ακόμα περισσότερο το “ευ ζην” διέπονται από αρχές. Στις μέρες μας ο αυαταρχισμός που επικαλείστε δεν υφίσταται γιατί αν το σχολείο ήταν τόσο αυταρχικό όσο ισχυρίζεστε θα είχατε μεγαλώσει από επίσης αυταρχικούς γονείς. Γιατί αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι το σχολείο πάντα ακολουθεί την κοινωνική αλλαγή. Επομένως τα επιχειρήματά σας δεν ευσταθούν.

    Αυτό που οφείλετε να κάνετε είναι αυτοκριτική αντί να σαρώνετε το διαδίκτυο με σχόλια σαν αυτα που διαβάζουμε. Δεν είναι μόνο δουλειά των καθηγητών να σας δημιουργούν περιβάλλον είναι και δική σας δουλειά η δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος και δουλειά της οικογένειάς σας το πώς θα σας παραδώσει σε αυτό . Εσείς τι μεταφέρετε στην εξέλιξή του , τι καινούριο δίνετε, τί πρωτοποριακό;
    Το αφήνω προς απάντηση

    ΥΓ Το γονέας γράφεται με όμικρον ( ο ) .. η γωνία γράφεται με ωμέγα (ω)

    ΥΓ/2 Η κατάληψη δεν είναι πάρτυ ούτε τσάι κυριών ..

    ΥΓ/3 η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν είνα τοσο τραγική όσο νομίζετε.. να είστε γενναιόδωροι με τους συμμαθητές σας των άλλων σχολείων .. γιατί να θεέλετε να κρατήσετε τους θησαυρούς μόνο για σας;
    ΥΓ/4 οι αίθουσες διδασκαλίας είναι καθημερινή μάχη για την επιβίωση της γνώσης. Μάθετε να προσφέρετε σε αυτήν και να εκπαιδευτείτε κάπως έστω και στα τελευταία τρία χρόνια

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.