Νέα Σμύρνη: Κάτι τρέχει με τον “Άταλλο”




Γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν στην ανακαίνιση του ιστορικού κινηματογράφου “Άταλλος” στη Νέα Σμύρνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διανομής Weird Wave.

Δείτε αναλυτικά:

Όπως είναι γνωστό, η εταιρία μας, εκτός των άλλων, δραστηριοποιείται και στη διανομή ταινιών, με την επωνυμία WEIRD WAVE, και έχει ειδικευτεί σε art house ταινίες. Τα τελευταία χρόνια, για να μπορέσουμε να κυκλοφορούμε απρόσκοπτα τις ταινίες μας, αποφασίσαμε να βρούμε, να ανακαινίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε κάποιους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Έτσι, μετά το ΑΣΤΟΡ στο κέντρο, το ΑΝΔΟΡΑ στους Αμπελόκηπους και τον Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΤΕΛΛΑ στην Κυψέλη, προχωρήσαμε και στην εκμετάλλευση του πιο ιστορικού κινηματογράφου της Ν. Σμύρνης, του ΑΤΤΑΛΟΥ. Αποφασίσαμε, δηλαδή, να ανακαινίσουμε και να τοποθετήσουμε νέα μηχανήματα ήχου και εικόνας στην αίθουσα που έχει ταυτιστεί με τον πολιτισμό της περιοχής και όχι μόνο.

Όπως ενεργούμε πάντα, από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να εκδώσουμε και τις απαραίτητες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας, προκειμένου να ξεκινήσουμε νόμιμα τις προγραμματισμένες εργασίες ανακαίνισης. Όμως, προς έκπληξή μας, οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς αρνούνται από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα να εκδώσουν τις άδειες που προβλέπει ο Νόμος. Είναι ο ίδιος Νόμος με τον οποίο εκδόθηκαν και οι προηγούμενες άδειες στους παραπάνω κινηματογράφους.

Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς κάνουν μια δική τους ερμηνεία του Νόμου. Θεωρούν, δηλαδή, ότι απαγορεύεται να λειτουργήσει ο κινηματογράφος ΑΤΤΑΛΟΣ επειδή βρίσκεται σε περιοχή που χαρακτηρίζεται ως «γενική κατοικία», ενώ είναι γνωστό ότι εξαιρούνται όσοι κινηματογράφοι ήδη υπάρχουν και λειτουργούν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν όλα στη μέση, με τεράστιο οικονομικό κόστος αλλά και εμπορική ζημιά καθώς έχει χαθεί πλέον ολόκληρη η κινηματογραφική σεζόν.

Ο ΑΤΤΑΛΟΣ λειτουργεί ανελλιπώς από το 1961, δηλαδή δύο δεκαετίες πριν καθιερωθεί ο όρος «άδεια χρήσης γης». Ακόμα και η άδεια ανέγερσης της οικοδομής αναφέρεται αποκλειστικά σε κινηματογράφο. Κάθε χρόνο, η άδειά του ανανεώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Και ξαφνικά, οι ίδιες υπηρεσίες αποφασίζουν και διατάσσουν να κλείσει ο κινηματογράφος επειδή αναγκάστηκε να αλλάξει ιδιοκτήτη, καθώς ο αείμνηστος Βασίλης Μπανανής απεβίωσε αφού πρώτα έδωσε τα νιάτα του και τη ψυχή του στον ιστορικό χώρο.

Ζητάμε, από όλους εσάς που αγαπάτε την 7η Τέχνη και θεωρείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες σημεία πολιτισμού, να κινητοποιηθείτε και να συμπαρασταθείτε. Αυτή η περίπτωση, δυστυχώς, δεν αφορά μόνο την επιχείρησή μας, αλλά κάτι περισσότερο.

Αν δημιουργηθεί τέτοιο προηγούμενο, θα ακολουθήσει το κλείσιμο δεκάδων κινηματογράφων όταν θα χρειαστεί να αλλάξουν ιδιοκτήτη και να μεταβιβάσουν την άδεια λειτουργίας ή εγκατάστασης.

Για κάθε διευκρίνιση, στη διάθεσή σας.

Φιλικά
Για την VIDEORAMA – WEIRD WAVE

Ανδρέας Κονταράκης
Αγ. Μελετίου 47, Αθήνα 11257
Τηλ. 210-9410225

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.