Η συγκλονιστική ερμηνεία της “Ρωμιοσύνης” από μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Αλίμου (VIDEO)




Από μία ξεχωριστή στιγμή σημαδεύτηκε η εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

Ήταν όταν ένα 17χρονο κορίτσι, η Μαρία Αλλαμανή – Ναθαναηλίδου μαθήτρια της Γ’ τάξης του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, ερμήνευσε το κορυφαίο άσμα σε στίχους Γιάννη Ρίτσου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, τη Ρωμιοσύνη!

Η εξαίσια φωνή της Μαρίας πλημμύρισε την αίθουσα του Κοινοβουλίου προκαλώντας ρίγη συγκίνησης αλλά και εθνικής υπερηφάνειας σε όλους όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν στη, εκδήλωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ολοκλήρωση της ερμηνείας το ακροατήριο ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα αναγνωρίζοντας έτσι τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο το 17χρονο κορίτσι απέδωσε ένα τραγούδι ύμνο στη Ρωμιοσύνη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες οργανώθηκαν τον Οκτώβριο για την απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική – ναζιστική κατοχή, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής για την Εθνική επέτειο, τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα «Βιβλία υπό Κατοχή», απηύθυνε η προϊσταμένη του Τμήματος Μπενακείου Βιβλιοθήκης της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, Μαρία Βλασσοπούλου η οποία παρουσίασε τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Βουλής, την έκδοση αλλά και την εισαγωγή βιβλίων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Ιταλογερμανικής κατοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων, Γιάννης Σιαμπάνης ενώ, μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου και εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου.

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ρωμιοσύνης από τη 17χρονη Μαρία Αλλαμανή – Ναθαναηλίδου.

Πηγή: notioanatolika.gr

https://www.youtube.com/watch?v=-uLgOrCYwu8

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.