Διάλεξη στον Άγιο Δημήτριο – Αστικά ποτάμια: πηγή ζωής ή απειλή;




Ο Σύλλογος “Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων, ΡΟΗ”, σας προσκαλεί στη διάλεξη της Δήμητρας Θεοχάρη με θέμα “Αστικά ποτάμια: πηγή ζωής ή απειλή; Αρχιτεκτονική τοπίου και οικομηχανική στη σύγχρονη εποχή”, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Σχολικού Κτιρίου Ζενέτου, Παπάγου 23 και Καλλιθέας (είσοδος από Καλλιθέας).

Η νέα αντίληψη και πρακτική παγκοσμίως για την οικολογική αποκατάσταση αστικών ποταμών και ρεμάτων με τεχνικά έργα οικολογικά, αλλά και αισθητικά αποδεκτά, μειώνει τους κινδύνους πλημμύρας με πολλαπλά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Αντιθέτως, παγκοσμίως, εγκιβωτισμοί, αποψίλωση βλάστησης της κοίτης και συρματοκιβώτια ως πρακτικές που κατά κόρον χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, έχουν εγκαταλειφθεί ως αναποτελεσματικές με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την αντιπλημμυρική τους συμπεριφορά.

Αυτή την νέα αντίληψη, τις μεθόδους, την εμπειρία καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν θα μας μεταφέρει η αρχιτέκτων μηχανικός και αρχιτέκτων τοπίου Δήμητρα Θεοχάρη που ζει και εργάζεται στη Γερμανία και θα βρίσκεται για λίγες μέρες στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.