100.000 ευρώ δίνει ο δήμος 3Β, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για συναυλίες στα σχολεία
Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύναψε συμφωνία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για την υλοποίηση συναυλιών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του.

Θα πληρώσει 100.100 ευρώ και σε αντάλλαγμα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παραχωρήσει δωρεάν στο Δήμο μας 420 διπλές προσκλήσεις για τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (περίπου 60 άτομα/συναυλία).

Επίσης, θα πραγματοποιήσει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μια μεγάλη εορταστική συναυλία στον Δήμο με την συμμετοχή περίπου 70 μουσικών καθώς και δωρεάν συναυλίες στο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο ΠΙΚΠΑ Βούλας όπως και στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο της Ελλάδας.

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα γνωριμίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της
εγχώριας συνθετικής παραγωγής.

Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας περισσότερες από πενήντα συναυλίες ετησίως ενώ, εκτός από Αθήνα, εμφανίζεται τακτικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ του
εξωτερικού.

Σημαντικότατη θέση στη δραστηριότητά της κατέχει το εκπαιδευτικό και κοινωνικό της έργο σε όλη την επικράτεια.
Η μύηση των μαθητών του Δήμου μας στη μαγεία της μουσικής δύναται να προαχθεί και να ενισχυθεί μέσω της συνεργασίας του Δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα πλαίσια του
προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική» που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 συναυλίες από τα
δεκαπέντε μουσικά σχήματα της Κρατικής Ορχήστρας (που αριθμούν από 3 έως 18 μουσικούς) και στις 31 σχολικές μονάδες του Δήμου.

Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας, δια δρώντας με τα παιδιά, θα τους δώσουν τη δυνατότητα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα, την ιστορία τους και τον τρόπο παραγωγής του ήχου.

Η δράση περιλαμβάνει την εκτύπωση και διανομή περίπου 5.200 εντύπων σε όλους τους μαθητές.

Στόχος της δράσης αυτής είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την κλασσική και την σύγχρονη μουσική μέσα από τα έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων μουσικών καθώς και να κατανοήσουν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παραχωρήσει δωρεάν στο Δήμο μας 420 διπλές προσκλήσεις για τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο
Μουσικής Αθηνών (περίπου 60 άτομα/συναυλία), έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης συναυλιών σε ομάδες συμπολιτών μας.

Επίσης, θα πραγματοποιήσει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μια μεγάλη εορταστική συναυλία στον Δήμο μας με την συμμετοχή περίπου 70 μουσικών καθώς και δωρεάν συναυλίες στο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο ΠΙΚΠΑ Βούλας όπως και στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 19 1 QUINTARCO 1.900,00 €
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 365 2 METALLON ΜΕΓΑΛΟ
6.500,00 €
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 310 2 ΜΙΚΡΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ 8.000,00 €
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 331 2 Τετ-Art-on 2.800,00 €
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 292 2 METALLON ΜΙΚΡΟ 3.600,00 €
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 308 2 Spiritoso Ensemble 4.000,00 €
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 255 2 ΕΝΩΔΟΝ 2.800,00€

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.