Τρία δημοτικά σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα




Με έξι εκπαιδευτικούς και περίπου τριάντα μαθητές από τρία σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα στο πλαίσιο εκδήλωσης της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν έξι εκπαιδευτικοί από τρία σχολεία του Δήμου, τέσσερις από το 1ο Δημοτικό Βάρης, ένας από το 4ο Δημοτικό Βούλας και ένας από το Δημοτικό Βουλιαγμένης, οι οποίοι θα συντονίζουν έξι ομάδες των 4 έως 5 μαθητών από τα σχολεία της πόλης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές θα δημιουργήσουν μια ιστορία με τη χρήση κώδικα, σύμφωνα με ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό το οποίο θα δοθεί δωρεάν από την Oracle Academy, μέλος της Εθνικής Συμμαχίας.

Στην εκδήλωση, οι μαθητές θα γνωρίσουν τον κώδικα από εταιρείες λογισμικού και θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία χρησιμοποιώντας τον προγραμματισμό. Επίσης, θα έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες του προγραμματισμού σε καθημερινές λειτουργίες και θα τους δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης του σεμιναρίου από την Oracle.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν, θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε αποθετήριο γνώσεων, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε περαιτέρω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του έτους, παρουσιάζοντας την πρόοδο που θα πετύχουν ολοκληρώνοντας ένα Έργο με εκκίνηση την εκδήλωση του Οκτωβρίου.

Τέλος, τα σχολεία του Δήμου που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, θα ενσωματωθούν στο ευρωπαϊκό δίκτυο σχολείων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων, έχοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής καλών πρακτικών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και συμβολής στην ευαισθητοποίηση των μικρών ηλικιών στον προγραμματισμό.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν της Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. όπου το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας διοργανώνει εκδήλωση «Προγραμματισμού και Ρομποτικής» στην οποία οι μαθητές του σχολείου θα μας παρουσιάσουν βραβευμένες εργασίες τους με θέμα τη ρομποτική.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, με σκοπό την ενθάρρυνση των σχολείων να εισάγουν το μάθημα του προγραμματισμού στη διδασκαλία ως μέσο προώθησης της ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Η Ελληνική Εθνική Συμμαχία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, προγραμματίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, η οποία θα λάβει χώρα σε όλα τα Κράτη-Μέλη από τις 6 έως τις 21 Οκτωβρίου.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εκδήλωση στις 20 και 21 Οκτωβρίου, που στοχεύει στη συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 8 έως 11 ετών από διάφορες περιφέρειες της χώρας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε ομάδες των 4 έως 5 ατόμων ανά σχολείο.

Τις ομάδες θα συντονίζουν οι καθηγητές Πληροφορικής των σχολείων που έχουν εκπαιδευτεί σε ειδικό εργαστήρι από εκπαιδευτή της Oracle. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές τις δυνατότητές τους στον προγραμματισμό και να τους δοθεί το έναυσμα να εμβαθύνουν σε αυτόν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.