Προσφυγή του δήμου Αλίμου για τα 24 ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο (λίστα)
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, αποφάσισε ομόφωνα να ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο, η προσφυγή του δήμου στα αρμόδια Διοικητικά και Πολιτικά Δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η μεταβίβαση των 24 ακινήτων στο Υπερταμείο.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα ακίνητα και την τοποθέτηση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη για το σοβαρό αυτό θέμα:

 

 

 

Εξεδόθησαν τα ΦΕΚ 2317Β/19-6-2018 και 2320Β/19-6-2018. Με το πρώτο, το συμβούλιο κυβερνητικής πολιτικής εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Οικονομικών και με το δεύτερο υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών και μεταβιβάζει στο Υπερταμείο, χιλιάδες ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Μέσα σε αυτά που μεταβιβάσθηκαν είναι αρχαιολογικά μνημεία, μνημεία της νεότερης ιστορίας μας, κοινόχρηστοι χώροι, παραλίες κλπ.

Πέρα από τη ντροπή και τη στεναχώρια που αισθανόμαστε όλοι για αυτή τη πρωτόγνωρη εκχώρηση της περιουσίας των πολιτών και της χώρας μας σε ένα Υπερταμείο που κατ’ ουσίαν δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, ούτε αναπτυξιακά, ούτε εθνικά, εξυπηρετεί μόνο την υποχρέωση της αποπληρωμής των δανείων και δεν διοικείται από Έλληνες, και πέρα από όλα αυτά, εμείς έχουμε το ειδικότερο ζήτημα ότι μέσα σε αυτά τα ακίνητα είναι και 24 που αφορούν το Δήμο μας.

Παραχωρήθηκε για παράδειγμα το αρχαίο θέατρο του Ευωνύμου, παραχωρήθηκε το Ά Αλίπεδο, η ακτή δηλαδή με την καντίνα (‘στολίδι’) που είναι ακριβώς εδώ μπροστά μας, παραχωρήθηκαν ενδεικτικά όλα τα ακίνητα τα λεγόμενα «ΝΑΣΤΕΙΚΑ», αυτή τη δημόσια περιουσία δηλαδή που θα την είχαν φάει οι καταπατητές και που διασώθηκε χάρη στον αγώνα των Δήμων και την παρέμβαση που έκαναν στη δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια.

Και έρχεται τώρα το Ελληνικό Δημόσιο που είχε αφήσει αυτή τη περιουσία να καταπατηθεί, να την περάσει στο Υπερταμείο για να πωληθεί ή να ενοικιαστεί ή τέλος πάντων να γίνει μια εκμετάλλευση όχι για κοινωνική ωφέλεια και ανταποδοτικότητα, όχι για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις κοινωνικές δομές, όχι για σχολεία, εκπαίδευση και λοιπά, αλλά για εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους.

Επίσης στο Υπερταμείο πέρασε και το Συμμαχικό Κοιμητήριο. Θα ήταν για γέλια αυτό, αλλά είναι για κλάματα. Το Συμμαχικό Κοιμητήριο βεβαίως δεν είναι δημόσιο ακίνητο, άρα και τυπικά υπάρχει ακυρότητα.

Εν πάση περιπτώσει παραχωρήθηκαν χώροι πρασίνου, παραχωρήθηκε ο χώρος που είναι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας, παραχωρήθηκε ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Παλιό Άλιμο, ο χώρος του μπάσκετ στην Κουμουνδούρου, παραχωρήθηκε το κτίριο του ΕΠΑΛ (θα κάνουν έξωση στους μαθητές φαίνεται για να πουλήσουν το ακίνητο!). Αυτό είναι δωρεά του Δήμου στο Ελληνικό Δημόσιο υπό τρόπον, δηλαδή μια δωρεά που έχει γίνει για να εξυπηρετείται συγκεκριμένη χρήση για την τεχνική, τεχνολογική εκπαίδευση.

Δεν μπορεί να περάσει αυτό στο Υπερταμείο για οποιονδήποτε άλλο λόγο και χρήση. Εκτός και αν το Υπερταμείο χτίζει σχολεία! Για όλα αυτά, προτείναμε να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Κατά την άποψη μας πρέπει να διερευνήσουμε νομικά ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουμε να προσβάλλουμε δικαστικά και αν τυχόν (πράγμα που δεν το έχω δει να αποδίδει στη πράξη αλλά μακάρι να γίνει) μπορέσει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Δήμο μας να διορθώσει εν μέρει αυτές τις υπουργικές αποφάσεις και τα ΦΕΚ έχει καλώς, αν δεν μπορέσει να δούμε τι θα κάνουμε δικαστικά…

Σκεφθείτε ότι μέχρι και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη πέρασε στο Υπερταμείο! Πριν από αρκετό καιρό λέγανε κάποιοι συμπολίτες μας ότι μέχρι και τον Παρθενώνα θα δώσουμε στους  ξένους και γράφανε και κάποια ακραία έντυπα στη Γερμανία και αλλού ότι μέχρι και τον Παρθενώνα θα πάρουμε από τους Έλληνες… Θεωρούσαμε αδιανόητα και γραφικά όλα αυτά, αλλά δυστυχώς έφτασε η μέρα που τα βλέπουμε να γίνονται πράξη…

Είμαι εξαιρετικά στενοχωρημένος, είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος και σε ότι μας αναλογεί, μας αναλογεί μία ευθύνη γιατί είναι μέσα στο Δήμο μας ορισμένα ακίνητα, οφείλουμε να ενεργήσουμε.
Νομίζω ότι σε πρώτη φάση πρέπει να αναθέσουμε σε ένα εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο να διαχειριστεί το ζήτημα να δούμε αν και πως μπορούμε να προσβάλλουμε τις μεταβιβάσεις, για κάποια από τα ακίνητα ή για όλα.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.