Πρόγραμμα δωρεάν ψηλάφησης μαστού στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
Ο καρκίνος του μαστού, προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 4.500 Ελληνίδες τουλάχιστον σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επενδύοντας στον τομέα της πρόληψης συνεχίζει το Πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού-ψηλάφηση που ξεκίνησε από το προηγούμενο έτος, ενισχύοντας έτσι τις δράσεις των Εθελοντικών Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου και του ΚΕΠ Υγείας.

Η ψηλάφηση μαστού αφορά γυναίκες από 35 ετών και άνω και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου Αγ.Σάββας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών κ/ο Λάππα Ηλία.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες του Δήμου οι οποίες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από 9:00πμ έως 14:00μμ στα τηλέφωνα: 210-9961973, 210-9904205 στο χώρο των Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη).

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους μαστογραφία ή υπέρηχο μαστού του τελευταίου χρόνου.

Το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού που θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον δήμο μας θα δίνει τη δυνατότητα στις νεότερες γυναίκες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της εξέτασης μαστού από τον ειδικό και να λύσουν επίσης τυχόν απορίες για το τι είναι ψηλάφηση και γιατί πρέπει και πότε να γίνεται.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 από 18:00 έως και 8:30μμ.

Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Μη φοβάστε την Πρόληψη.

Να θυμάστε ότι 9 στα 10 ευρήματα δεν είναι καρκίνος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.